Почетна / Фудбал / Велика петорка

Кључа подно Везува, Наполитанци се надају титули, Лацио разбијен у парампарчад (ВИДЕО)

Фудбалери Наполија победили су на свом терену екипу Лација са 4:0, у мечу 14. кола италијанске Серије А
ФОТО: ЕПА/Ћиро Фуско

Наполи је повео голом Пјотра Зјелинског у седмом минуту, да би затим два гола постигао Дрис Мертенс у 10. и 29. минуту. Коначан резултат поставио је Фабијан Руис у 85. минуту.

Српски фудбалер Сергеј Милинковић-Савић играо је за Лацио до 61. минута. Уочи меча на стадиону у Напуљу откривена је биста са ликом Дијега Арманда Марадоне, легендарног Аргентинца, који је преминуо пре годину дана, а који је током каријере са великим успехом играо у овом клубу, где има статус божанства.

Фудбалери Сасуолоа победили су у гостима Милан са 3:1, у 14. колу италијанске Серије А. Повео је Милан голом Алесија Ромањолија у 21. минуту, да би преокрет Сасуолоу донели Ђанлука Скамака у 24, Симон Кјер аутогол у 33. и Доменико Берарди у 66. минуту.

Милан је од 77. минута играо са играчем мање, након што је директан црвени картон добио Алесио Ромањоли.

У истом термину, победу у гостима остварила је и Болоња победивши Специју са 1:0. Победоносни гол за Болоњу постигао је Марко Арнаутовић из пенала у 83. минуту.

Фудбалери Удинезеа и Ђенове одиграли су нерешено 0:0. Био је ово први тренерски бод новог шефа струке Ђеновља,а Андреја Шевченка.

Фудбалери Роме победили су на свом терену екипу Торина са 1:0. Једини гол на мечу постигао је Тами Ејбрахам у 32. минуту.

Цео меч за гостујуцхи тим одиграли су српски голман Вања Милинковић-Савић и везиста Саша Лукић.

Семафор 14. кола Серије А:
Удинезе – Ђенова 0:0
Милан – Сасуоло 1:3 (Ромањоли 21 – Скамака 24, Кјер 33. аутогол, Берарди 66)
Специја – Болоња 0:1 (Арнаутовић 83. једанаестерац)
Рома – Торино 1:0 (Ејбрахам 32)
Наполи – Лацио 4:0 (Зјелински 7, Мертенс 10, 29, Руиз 85)
Субота:
Емполи – Фиорентина 2:1 (Бандинели 87, Пинамонти 89 – Влаховић 57)
Сампдорија – Верона 3:1 (Кандрева 51, Бережински 77, Муру 90 - Темезе 37)   
Јувентус – Аталанта 0:1 (Запата 28)
Венеција – Интер 0:2 (Чалханоглу 34, Мартинез 90+6. једанаестерац)
Петак:
Каљари – Салернитана 1:1 (Паволети 73 – Бонацоли 90)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.