Почетна / Фудбал / Велика петорка

Ливерпул лако против Вотфорда, 100. гол Манеа, Лестер срушио Јунајтед, Челзи лидер (ВИДЕО)

Фудбалери Ливерпула победили су у гостима екипу Вотфорда са убедљивих 5:0, у првој утакмици осмог кола Премијер лиге
ФОТО: ЕПА/Ендрју Јатес

Ливерпул је прекинуо низ од два ремија и после пете победе од почетка шампионата и тренутно је први на табели са 18 бодова. Екипа Јиргена Клопа има два бода више од Челсија, а четири од Манчестер ситија, Манчестер јунајтеда, Евертона и Брајтона који имају меч мање.

На другој страни, Вотфорд је на дебију Клаудија Ранијерија уписао пети пораз у сезони и 15. је на табели са седам освојених бодова.

"Црвени" су од почетка меча доминирали на терену и то им се исплатило већ у деветом минуту када је Садио Мане погодио за 1:0. Мохамед Салах је послао сјајну лопту ка Манеу који је шутирао из прве и послао лопту иза леђа домаћег тима.

Овај погодак је био 100. који је Мане постигао у Премијер лиги. Мане је постао тек трећи афрички играч који је постигао 100 голова у Премијер лиги, после Дидијеа Дрогбе и Салаха.

Такође, он је и трећи фудбалер који је до те бројке дошао а да није постигао нити један гол са пенала, што је пошло за руком једино Лесу Фердинанду (149) и Емилу Хескију (110).

Ливерпул је дуплирао предност у 37. минуту када је Роберто Фирмино, после акције у којој су учествовали Мане и Џејмс Милнер, без већих проблема савладао Бена Фостера.

Гостујућа екипа је у првом полувремену имала 84 одсто лопту у свом поседу и седам удараца ка голу противника, док Вотфорд није упутио ниједан шут ка голу "редса".

Сваку дилему око победника у овом мечу Ливерпул је решио у само два минута на почетку другог полувремена.

Прво је Фирмино у 52. минуту натрчао на одбијену лопту после одбране Фостера, да би се Салах у 54. минуту сјајним дриблизима ослободио неколико играча Вотфорда и потом сјајно погодио за 4:0.

Тачку на овај меч ставио је Фирмино својим трећим поготком на мечу, у 91. минуту, после асистенције Нека Вилијамса.

Ливерпул је овом победом постао први енглески тим који је постигао три и више голова на седам узастопних гостивања у свим такмичењима.

Фудбалере Ливерпула у наредном колу Премијер лиге очекује дерби гостовање Манчестер јунајтеду, док ће Вотфорд у госте Евертону.

Фудбалери Лестера победили су на свом терену екипу Манчестер јунајтеда са 4:2. Лестер је прекинуо низ од четири утакмице без победе.

Мејсон Гринвуд је у 19. минуту донео вођство Јунајтеду, али је Лестер узвратио преко Јурија Тилеманса и изједначио у 31. минуту.

Иако је било доста узбуђења на терену, резултат се није мењао све до 78. минуту када је Чалар Сојунџу погодио за вођство Лестера, али је Јунајтед изједначио само четири минута касније преко Маркуса Рашфорда.

Славље играча Јунајтеда није дуго трајало пошто се само минут касније у стрелце уписао Џејми Варди, да би победу Лестера потврдио Патсон Дака поготком у 91. минуту.

Фудбалери Вулверхемптона победили су у гостима Астон Вилу са 3:2, а одлучујући гол постигао је Рубен Невес у 95. минуту. Вулверхемптон је сада осми на табели са 12 бодова, док је Астон Вила на 12. месту са два бода мање. На мечу Норича и Брајтона није било голова.

Фудбалери Челсија победили су на гостујућем терену Брентфорд са 1:0. Челси је повео у 45. минуту лепим голом из волеја Бена Чилвела, што је био први ударац у оквир гола у првом делу игре за обе екипе.

Брентфорд је заиграо много боље у наставку, стварао је шансе и нападао, екипа је у два наврата погодила стативу, али није успела да затресе мрежу.

Такође, у томе ју је спречио и голман гостујуће екипе Бенжамен Менди, који је у завршници одбранио четири стопостотне прилике, међу којима и „маказице” Кристијана Норгарда у трећем минуту надокнаде.

Актуелни европски шампион утакмицу је завршио једним ударцем у оквир гола, којим је победио, а Брентфорд је имао шест.

Семафор осмог кола Премијер лиге:
Вотфорд – Ливерпул 0:5 (Мане 9, Фирмино 27, 52, 90+1, Салах 54) 
Астон Вила – Вулверхемптон 2:3 (Ингс 48, Мек Гин 69. – Саис 80, Коади 86, Невес 90+6)
Лестер – Манчестер јунајтед 4:2 (Тилеманс 31, Сојунџу 78, Варди 83, Дака 90+1. – Гринвуд 19, Рашфорд 82)
Манчестер сити – Барнли 2:0 (Б. Силва 12, Де Брујне 70)
Норич – Брајтон 0:0
Саутмептон – Лидс 1:0 (Броха 53)
Брентфорд – Челзи 0:1 (Чилвел 45)
Недеља:
15,00: Евертон – Вест Хем
17,30: Њукасл – Тотенхем
Понедељак:
21,00: Арсенал – Кристал палас
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.