Почетна / Фудбал / Велика петорка

Торино није допутовао у Рим, из Лација траже 3:0

Утакмица између фудбалера Лација и Торина, која је била на програму данас од 18.30, није одиграна пошто Торино није допутовао у Рим
ФОТО: ЕПА/Маурицо Брамбати

Утакмица између фудбалера Лација и Торина, која је била на програму данас од 18.30, није одиграна пошто Торино није допутовао у Рим.

Екипа Торина није допутовала у Рим пошто су јој локалне здравствене власти одредиле карантин због више пријављених случајева корона вируса.

Локалне здравствене власти су навеле да су посебно забринуте због ове ситуације, јер је Торино први тим Серије А који има случајеве британског соја корона вируса који се лакше преноси.

Иако је председник Фудбалског савеза Италије (ФИГЦ) Габријеле Гравина раније данас рекао да је "објективно немогуће да се овај меч одигра" Серија А је одбила да се утакмица одложи. Разлог је то што по протоколу један тим може да прескочи само једну утакмицу, а Торино је то већ урадио одлажући дуел са Сасуолом у петак.

Фудбалери Лација су се појавили на Олимпику у 18.30, а из тог тима очекују да ће меч бити регистрован службеним резултатом 3:0 у њихову корист.

- Поштовали смо правила, дошли на стадион, остали 45 минута, а остало препуштамо надлежнима. Можда би и нама било згодно да не играмо, али лига мора да се поштује. Ми смо следили правила - рекао је директор Лација Игли Таре за Скај Спорт Италија.

Упитан да ли схвата да је немогуће да Торино допутује у Рим, он је рекао да не жели да ствара полемику и да је на властима да донесу одлуку.

На питање да ли је од Лација затражено да се утакмица игра сутра након што екипи Торина истекне карантин, Таре је одговорио: "Не".

Торино је већ најавио да ће се жалити ако се утакмица региструје службеним резултатом.

- Не можете одбранити лигу и њен интегритет игнорисањем стварности. Не можемо да се макнемо из Торина, то је очигледно - рекао је председник Торина Урбано Каиро.

- Видећемо шта ће се десити. Јасно је да ћемо се жалити. Уложићемо све могуће жалбе - додао је он.

Готово идентичан случај догодио се јесенас када Наполи није отпутовао на гостовање Јувентусу. Тај меч је прво регистрован службеним резултатом 3:0, али је касније апелациони суд Олимпијског комитета Италије усвојио жалбу Наполија и наложио да се меч одигра накнадно.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.