Почетна / Фудбал / Велика петорка

ПСЖ не планира да пусти Нејмара у Бразил на опоравак

Тренер Пари Сен Жермена Маурисио Покетино рекао је да клуб још није одредио програм опоравка за фудбалера Нејмара, али да се не планира његов одлазак у Бразил
ФОТО: ЕПА/Кристофе Пети Тесон

Нејмар се повредио у среду у утакмици против Каена у Купу Француске и паузираће око месец дана. Пари Сен Жермен је друголигаша победио са 1:0, а Нејмар је био асистент код гола Мојзеа Кина пре него што се повредио.

Бразилац ће пропустити прву утакмицу осмине финала Лиге шампиона против Барселоне, а неизвестан је и за реванш 10. марта.

Нејмар је у прошлости рехабилитацију углавном обављао у Бразилу, али клуб још није ништа одлучио.

- Покушавамо да пронађемо најбоље решење како би се он што пре вратио на терен. Што се тиче тога да ли може да иде у Бразил, то није предвидео ни клуб, ни играч ни неко други. Све што се каже о томе може бити само нагађање - рекао је Покетино.

Маурисио је покушао да оправда одлуку да Нејмара уврсти у тим против друголигаша, пре него да га одмори пред важне утакмице са Барселоном.

- Такмичења и календар су такви какви су. Нажалост, Нејмар се повредио у Купу, али повреда је могла да се догоди у првенственој утакмици или на тренингу. Несрећа је што се то догодило у овој утакмици... Нејмар је рекао да је тужан што неће бити на располагању наредних неколико недеља - рекао је Покетино.

Откако је пре четири године из Барселоне прешао у Пари Сен Жермен за рекордан трансфер од 222 милиона евра, Нејмар је имао проблема са повредама стопала, препоне, ребра и скочног зглоба.

Упитан да ли његов начин живота утиче на честе повреде, Покетино је одбацио наводе.

- Оно што могу рећи о Нејмару је да је врло професионалан, неко ко свакодневно показује посвећеност клубу и саиграчима. Провео сам са њим 40 дана и видео сам његове квалитете, као особе и као спортисте - навео је тренер париске екипе.

Покетино има проблема са саставом, пошто би Анхел Ди Марија могао да пропусти меч са Барселоном због повреде бутине, а Марко Верати се и даље опоравља од повреде кука.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Žeks
Bravo. Pametno. Odlična vest. I Francuska ima doktora ne samo Brazil.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.