Почетна / Фудбал / Велика петорка

Лампард: Разочаран сам што нисам имао више времена

Управа Челзија отпустила је данас Лампарда после 18 месеци, пошто је екипа девета на табели Премијер лиге.
ФОТО: Твитер/ФК Челзи

Досадашњи тренер фудбалера Челзија Френк Лампард рекао је вечерас, после отказа, да је разочаран што "није имао  времена да поведе клуб напред".

Управа Челзија отпустила је данас Лампарда после 18 месеци, пошто је екипа девета на табели Премијер лиге.

Он је у саопштењу објављеном на друштвеним мрежама рекао да му је била част и привилегија да предводи клуб, чији је најбољи стрелац са 211 голова у свим такмичењима.

- Када сам преузео ову улогу разумео сам изазове који су пред нама у тешком тренутку за фудбалски клуб. Поносан сам на остварено и поносан сам на играче из Академије који су закорачили у први тим и играли добро. Они су будућност клуба. Разочаран сам што нисам имао времена ове сезоне да поведем клуб напред и одведем га на виши ниво - рекао је Лампард.

Некадашњи фудбалер Челзија захвалио је навијачима на подршци коју су му давали последњих 18 месеци.

Такође, захвалио је и власнику клуба Роману Абрамовичу, управи, играчима, сарадницима у стручном штабу и свима у клубу на напорном раду и посвећености.

- Клубу и екипи желим успех у будућности - навео је Френк.

Лампард је за тренера Челзија именован у јулу 2019. године када је заменио Мауриција Сарија. Он је тада потписао трогодишњи уговор.

У својој првој сезони водио је Челзи до четвртог места у Премијер лиги и финала ФА купа. Ове сезоне "плавци" су у последњих осам лигашких утакмица претрпели пет пораза и девети су на табели Премијер лиге.

Његова последња утакмица била је јучерашња победа против Лутона (3:1) у четвртој рунди ФА купа, али то му није помогло да задржи посао.

Британски медији пренели су да ће Челзи ангажовати некадашњег тренера Борусије из Дортмунда и Пари Сен Жермена Томаса Тухела. Очекује се да би 47-годишњи тренер у среду могао да преузме екипу.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

savke
pa ne najbolje da dodjes u toliki klub da se ucis

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.