Почетна / Фудбал / Велика петорка

Клоп поново критиковао Премијер лигу поводом правила о пет измена

Енглеска фудбалска лига је недавно дозволила клубовима пет измена
ФОТО: ЕПА/Паоло Мањи

Тренер Ливерпула Јирген Клоп критиковао је данас руководиоце Премијер лиге да "игноришу добробит фудбалера", пошто нису разговарали о повећању броја измена на пет.

Премијер лига је у два наврата гласала против предлога да се број измена на утакмици повећа са три на пет, а тај предлог није ни поменут на састанку клубова, у четвртак.

Клоп је рекао да је већина тренера за промену правила, која је Фифа привремено увела у јуну како би растеретила играче и умањила ризик од повреда услед згуснутог распореда и великог броја утакмица после паузе због пандемије корона вируса. У неким лигама то правило је остало на снази, али су клубови у Премијер лиги уочи сезоне гласали против.

"Нико није мислио да ће пет измена проћи. Рећи ћу вам чињенице са састанка тренера, да је нама дозвољено да гласамо, тај предлог би прошао са 15, 16 гласова. Али то што се то од тада није догодило је знак да неки деоничари (Премијер лиге) виде ствари другачије од њихових тренера", рекао је Клоп, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

"Да будем искрен, то није добар знак, пошто то показује да они игноришу добробит фудбалера. Тренери то не раде, али ови људи то раде. Ако немаш прилику да гласаш, онда то у овом тренутку мораш да прихватиш, али пошто се ради о добробити и играча и менталном здрављу, нећемо престати да се боримо за то. То је исправно урадити", додао је он.

Сваки од 20 клубова Премијер лиге је деоничар такмичења, а у случају испадања из лиге, клуб се одриче свог дела.

О предлогу о пет измена морало би да се разговара на састанку Премијер лиге, а за његово усвајање потребно је 14 гласова. Последњи пут, за предлог је било 11 клубова.

Енглеска фудбалска лига је недавно дозволила клубовима пет измена.

"Прилично сам сигуран да ћемо поново дискутовати, пошто све екипе морају да играју на три дана и сви ће осетити разлику у односу на друге сезоне. А следећег лета ће бити проблем за (селектора Енглеске) Гарета Саутгејта, пошто ће већина играча које ће желети да позове у репрезентацију играти по три утакмице недељно", навео је Клоп.

"Гарет ће, тако, добити оно што му ми можемо дати и ако задржимо три замене, онда он има проблем. То је онда и проблем Фудбалског савеза Енглеске, по мом мишљењу", додао је Клоп

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.