Почетна / Фудбал / Велика петорка

Озил разочаран због изостављања из екипе у Премијер лиги

Осим за Премијер лигу, Озил није пријављен ни за такмичење у Лиги Европе
ФОТО: ЕПА/Нил Хол

Фудбалер Арсенала Месут Озил оптужио је данас клуб за "недостатак лојалности", након што је изостављен из екипе за утакмице у Премијер лиги ове сезоне и навео да ће се борити за своју шансу.

- Ово је тешка порука коју пишем навијачима Арсенала, за које сам играо неколико година. Заиста сам дубоко разочаран јер нисам пријављен за сезону у Премијер лиги. Потписивањем новог уговора 2018. године клубу сам обећао лојалност и растужује ме што то није узвраћено. Као што сам сада сазнао, верност је данас тешко добити - навео је Озил на Инстаграму.

Осим за Премијер лигу, Озил није пријављен ни за такмичење у Лиги Европе.

- Из недеље у недељу сам покушавао да останем позитиван да можда постоји шанса да се вратим у екипу. Због тога сам до сада ћутао - навео је немачки фудбалер.

Озил је најскупљи играч у историји Арсенала, а није играо од марта. Он је играо у свакој утакмици у Премијер лиги откако је тренер Микел Артета преузео тим, али није наступио ниједном откако је сезона заустављена због пандемије корона вируса, а затим настављена у јуну.

- Пре паузе због корона вируса био сам задовољан ситуацијом под новим тренером, био сам позитиван и моје игре су биле на добром нивоу. Али онда су се ствари промениле, поново, и више ми није било дозвољено да играм фудбал за Арсенал. Шта још могу да кажем? Лондон сматрам својим домом, имам пријатеље у екипи и још осећам велику повезаност са навијачима - рекао је Озил.

- Без обзира на све, наставићу да се борим за своју шансу и нећу допустити да се моја осма сезона у Арсеналу заврши на овакав начин. Могу да обећам да ова тешка одлука неће променити ништа у мом размишљању, наставићу да тренирам најбоље што могу и где год је могуће чуће се мој глас против нехуманости, за правду - навео је Месут.

Током каријере Озил је играо за Шалке, Вердер и Реал Мадрид, одакле је 2013. године прешао у Арсенал.

Озил је са Арсеналом освојио три ФА купа и Комјунити Шилд и играо је у финалу Лиге Европе.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.