Почетна / Фудбал / Велика петорка

Марсеј упозорио на претње смрћу Алвару, oбјавили и његов телефон у медијима

Утакмицу ПСЖ - Олимпик (0:1) обележио инцидент у финишу када је искључено пет играча
ФОТО: Бета/АП

Фудбалски клуб Пари Сен Жермен подржао је свог фудбалера Нејмара, који је Алвара Гонзалеса оптужио за расизам, док је Олимпик Марсеј данас упозорио на претње смрћу том играчу.

- Нема места за расизам у друштву, фудбалу или нашим животима - наводи се у саопштењу Пари Сен Жермена, који је такође навео да "снажно подржава" Нејмара и да подржава и да се радује истрази Лиге један.

Утакмицу два клуба у недељу у Паризу, у којој је Олимпик у Лиги један победио са 1:0, обележио је инцидент у финишу, када је искључено чак пет играча, од чега три из ПСЖ-а.

Међу искљученим је и Нејмар, који је са леђа, руком у главу ударио Алвара, а црвени картон је добио после интервенције из ВАР собе.

Двојица фудбалера су се и пре тога сукобила и међусобно вређала.

Нејмар је после утакмице оптужио Алвара за расизам и позвао надлежне да користе ВАР и разјасне ствари.

Саопштење је издао и Олимпик, који је навео да Гонсалес није расиста.

- Гонсалес није расиста и то је показао свакодневним понашањем од кад је дошао у клуб. Исто су сведочили и његови саиграчи. Олимпик је симбол антирасизма у француском прфесионалном спорту - наводе из Олимпика.

Клуб из Марсеја је упозорио на "озбиљне последице" пуштања приватних телефонских бројева Гонсалеса и његове родбине у бразилским медијима и на друштвеним мрежама.

То је, како се наводи из клуба, довело до "сталног узнемиравања и претњи смрћу".

Пред крај утакмице у Паризу, играч ПСЖ-а Леандро Паредес ударио је Дарија Бенедета, што је изазвало сукоб на центру игралишта.

Поред двојице фудбалера, искључени су још Лајвин Курзава из ПСЖ-а и Жордан Амави из Марсеја, као и накнадно Нејмар.

Нејмар је о расизму прво информисао четвртог судију, а потом је то поновио у камеру, да би након тога реаговао на друштвеним мрежама.

Гонсалес је негирао расизам и оптужио Нејмара да је лош губитник.

Дисциплинска комисија Лиге један ће се састати у недељу да испита случај и у доношењу одлука користиће извештаје арбитара и снимке са утакмице.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.