Почетна / Фудбал / Супер лига

Новајлија Чукаричког Немања Тошић: Куп и Европа мотивишу

Неће се много мењати тим Чукаричког за наредну сезону, али су за сада на Баново брдо стигла два појачања
ФОТО: М. Милановић

Први је договор са Чукаричким склопио Данило Пантић, а потом је пред полазак на Златибор из Мачве стигао леви бек Немања Тошић.

За разлику од позиције десног бека где су у конкуренцији Миладин Стевановић, Никола Ћирковић и Стефан Величковић, одласком Мирослава Богосавца у Ахмат, ова позиција је постала дефицитарна, с обзиром да се Веселиновић ослањао само на Димитрија Каменовића.

Како би имали више опција, Брђани су ангажовали некадашњег играча млађих категорија Црвене звезде, Синђелића и Мачве.

Чукарички је један од најорганизованијих клубова у Србији, тако да је жеља свих играча, нарочито младих, да дођу у клуб. У Мачви сам био две и по го-дине и сматрам да је сад био прави тренутак да направим корак даље у каријери. Пре тога, провео сам сезону у ИМ Раковици и две у Синђелићу – истакао је Немања Тошић, нови леви бек Чукаричког.

Није Тошић ново лице у Супер лиги за Мачву је одиграо 57 утакмица.

Много ће ми значити ових педесетак утакмица на елитној сцени, јер знам шта се овде тражи. Прошле сезоне сам пратио игре Чукаричког, а за ова три дана, колико сам овде, уверио сам се колико је то велики и организован клуб. Упознао сам се са саиграчима, сви су ме супер прихватили, екипа је млада, тако да сам се лако уклопио.

Дуго је на окупу одбрана Чукаричког. Стевановић и Ћирковић играли су константно, тандем Пушкарић – Шапић две године је заједно, уз њих је и Остојић. Каменовић је играо по одласку Богосавца.

Задња линија је спој младости и искуства. Са Стефаном Шапићем сам играо у Синђелићу годину дана. Тада ми је изгледао много несигурније. За ове три године се баш развио и много напредовао. Што се тиче старијих они морају да буду ту како би нам пренели искуство. На левом беку је Каменовић и здрава конкуренција је увек добродошла. Трудићу се да му помогнем, можда чак и оде у иностранство, а опет очекујем да ћу и напредовати поред њега. Не играм само на позицији левог бека, могу и штопера. Десни бек још нисам био...

Много играчи кад из мањих клубова дођу у већи имају одређену дозу страха, како ће се уклопити, али то није случај са новајлијом из Мачве.

Немам трему, али осећам одговорност. Нормално је то. Знам да је ово клуб који се бори за врх табеле, амбиције за наредну сезону нису ми предочене, међутим, верујем да ће се екипа борити за Европу. Очекујем да ће Чукарички ове сезоне покушати да освоји Куп Србије, претпостављам да су то два главна циља.

Тошић се до јуче борио за опстанак, сада ће морати за више циљеве, што младим играчима често ствара оптерећење.

Кад сам могао да се прилагодим са нападачког фудбала, који сам играо у Звезди, на дефанзивнији у сениорској конкуренцији и борим се за опстанак, мислим да ће ми сад бити лакше да се вратим на тај офанзивни који се тражи у  Чукаричком. Неће бити много проблема.

Увелико се већ прича о новој сезони, иако је практично још увек неизвесно да ли ће почети 1. августа. На старту, Брђани играју код куће са Инђијом, а затим гостују у Новом Саду.

У првих пет кола најтежи меч нам је са Војводином у Новом Саду. Можемо да остваримо добре резултате, колико сам видео распоред. Највише се плашимо да не дође до прекида, или одлагања, због короне. Ужелели смо се фудбала. Не би било добро да се опет све прекине првенство, морали бисмо поново у припреме, а тада се тешко долази до форме. Играчима то најтеже пада – закључио је Тошић.

Волео бих да се вратим у Звезду

Немања Тошић рођен је у Београду, има 23 године, а поникао је у школи Црвене звезде. Пут га је одвео на другу страну, тако да никада није заиграо за сениоре црвено-белих:

Имам жељу да се једног дана вратим у Звезду. Као дете сам навијао за цр-вено-беле, ништа се није променило ни сад. То ће ми бити мотив и циљ за даље, мада не бих ништа да причам унапред, остаје ми прво да се докажем у Чукаричком, а онда ћу видети.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

015
Iz Macve odlaze a niko ne dolazi. Ostaje da se Kralj i Anicic aktiviraju i ponovo zaigraju fudbal.
Bice bolje
Stigli su golman Peric,Dabic iz Graficara i Rados Protic iz Madjarske.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.