Почетна / Фудбал / Супер лига

Јањић о Инђији: Искористили су ме! Нема љутње, то је њихово огледало!

Поверење је трајало док сам чекао новац – сматра бивши тренер зелено-белих
ФОТО: М. Рашић

Недовршене приче, свакодневица из угла српског фудбала, нису ставка у биографији Александра Јањића. Напротив.

Смењиван због речи и интервјуа, често на промаји, између истине и реалности, није желео да остави три тачке после разлаза са руководством Инђије. Да остане недоречен понајмање, поготово у ситуацији кад је одлазак из Срема, пропраћен као летња сензација на домаћим теренима.

Одлука људи из Инђије да не наставимо сарадњу, за мене, није велико изненађење. Ситуација је у последњих десетак дана наговештавала разлаз, осећао сам и чуо информације да се нешто кува иза мојих леђа, без обзира што је клуб понудио уговор две године – вратио се Јањић на увертиру инђијског фудбалског земљотреса.

Шта се тачно догодило петог јулског дана, уочи поласка зелено-белих на Златибор?

– Телефоном ме позвао бивши председник Здравко Мрђа и саопштио да нећемо наставити преговоре о продужетку уговора. Аутоматски, да више нисам тренер Инђије.

Објашњење?

– Као разлог навео је изгубљено поверење. Устврдио је и да га нисам испоштовао. Ни реч више.

Како сте схватили тврдњу председника да „није испоштован”?

– Нисам улазио у те детаље. За мене је прича логично била и завршена.

Због чега?

– Једноставно, био је деликатан тренутак. Осећао сам се искоришћеним! Ушли смо у прелазни рок, играчи нису крили жељу да остану... Иза нас је остао леп и успешан период, много квалитетних резултата. У истом амбијенту, почели смо припреме, са жељом да направимо искорак напред. И онда се све промени.

Имате ли објашњење?

– Имам наравно.

А то је?

– Проблем је настао у тренутку кад ми је понуђен уговор. Прихватио сам под једним условом – да ми Инђија исплати дуговања из претходне сезоне. Е, то је већ био проблем! Све док сам чекао новац, поверење је постојало. А, нестало је и тренутку кад сам саопштио да хоћу своје паре!

Је ли било места компромису?

– Прихватио сам да на Златибор кренем без уговора. Имао сам само један услов. Да се разумемо, тај дуг није датирао месец, два, чак ни три... Реч је о много дужем периоду.

Пола године?

– Није ни битно. Уосталом, упорно сам, током мандата, покушавао да сачувам углед клуба. Осећао сам се одлично, поготово на терену. Узгајили смо добар амбијент, имали максимално поверење...

Нисте љути?

Нема љутње, то је њихово огледало.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Oggy
Ono ponizavanje Zvezde je bilo ne oprostivo... Smrtni greh
Gaga
Izuzetan trener i čovek. Nadam se da će se brzo snaći, a ove lepo na Sportsku arbitražu pa nek plaćaju ono što duguju! Nemam ništa protiv Inđije, mislim na upravu i to bih napisao da je bilo koji klub u pitanju!
Ivanjicanin
Gospodin Janjic je bio trener Javora i slobodno mogu reci sve najlepse o tom gospodinu,problem je u upravama klubova i ljudima sto sede u foteljama.
Janjanin rajko
Ali tvoj kraj u svim klubovi je isti, Sto znaci ptoblem je u tebi
CCC
Problem je sto covek radi posteno i dobro sa ekipom indjije bez budzeta i pojacanja imao odlixne rezultate i bez ikakve protekcije sudija ....
@janjanin
Problem je sto se nije sklonio zvezdi, a to se niko ne usudjuje u Srbiji, zato Partizanu bodove uzimaju mali klubovi sa dna a zvezda ne moze, zato sto je slabija i od tih klubova sa dna. FK SESTARDA, sramota Srbije!
ljubo
nisi ti njega ispostvovao kad si mucio zvezdu,a on uzeo pare da bude laganica.
@ljubo
Pobedis zvezdu kao trener i budes kaznjen, kao nekada Obilic arkanov sto je na silu morao da bude prvak.
ACM
Tako je Ljubo, zato je tu sad Žile nekadašnja vedeta i Zvezda ne mora da brine!
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.