Почетна / Фудбал / Супер лига

Чукарички почео припреме на Златибору, без одлазака у центар (ФОТО, ВИДЕО)

Чукарички се после десетак дана рада у Београду преселио у недељу увече на Златибор. За разлику од осталих суперлигаша који су углавном са још неколико екипа у хотелу, управа клуба потрудила се да Брђани буду сами у “Букету”, где иначе имају изванредне услове
ФOTO: М. Милановић

Осим што су изоловани такорећи од осталих, у Чукаричком пазе и на све прописане мере заштите од коронавируса, па су тако маске обавезне у хотелу за све, укључујући и играче.

Пре него што су стигли на Златибор играчи и стручни штаб Брђана тестирани су на вирус и сви резултати су негативни.

У среду против краљевачке Слоге

Прву утакмицу на припремама фудбалери Чукаричког одиграће сутра против Слоге из Краљева у 18,00 часова.

Није Веселиновић планирао овај меч, међутим како су у Београду, бело-црни пропустили два дуела са ИМТ-ом и Звездаром, морали су да уговоре још један на Златибору. Остали ривали Чукаричком су: Крупа, Борац из Бањалуке и Младост из Лучана.

У Чукаричком желе да се сачувају од короне, а тренер Александар Веселиновић је по доласку на Златибор одржао састанак са играчима баш у вези са применом епидемиолошких мера.

У обраћању играчима, шеф стручног штаба Чукаричког је истакао да не жели да буде “полицајац” и да проверава играче где се крећу, али их је упозорио да избегавају центар Златибора, где се иначе логично скупља и највише људи.

Другим речима, Брђанима је индиректно забрањено да се шетају и “мешају” са другима током боравка на Златибору, међутим то не значи да не могу у шетњу по планини, а простора за то има на претек.

Пантићев први тренинг са Брђанима

Први тренинг са Чукаричким у понедељак је одрадио и Данило Пантић, највеће појачање за нову сезону.

Млади ас још увек чека на папире са Острва како би озваничио сарадњу са Чукаричким, али је добио дозволу да се прикључи бело-црнима на Златибору и тренира са њима.

Иначе, велику помоћ у прилагођавању на нову средину Пантић има од Миладина Стевановића са којим је некада играо у Партизану.

Нема сумње да ће њих двојица са искусним Кајевићем, Доцићем, Пушкарићем и Шапићем бити узданице Чукаричког за нову сезону.

Осим што су упозорени да не седе по локалима у центру града и да избегавају колико је то могуће мешање са играчима из других екипа, Брађани ће морати да прореде и одлазак у супермаркете, осим ако то није баш неопходно.

Чукарички ће се на Златибору припремати до 24. јула, предвиђене су четири пријатељске утакмице, а Веселиновић тренутно на располагању има 31 играча. Ускоро ће овај број бити и већи, с обзиром да се очекује долазак још једног крилног играча.

------------------------------------------------------------------------------

Пушкарићу торта за 35. рођендан
Дарко Пушкарић, већ три сезоне стандардни штопер Чукаричког првог дана припрема на Златибору, прославио је 35. рођендан.

Како то обично и бива, рођендан није могао да прође без торте, а један од најбољих играча тима са Бановог брда, свећице је угасио после заједничког ручка.

Иначе, Пушкарић је најстарији играч Чукаричког, али то га не спречава да годинама буде један од најбољих у тиму са Брда.

------------------------------------------------------------------------------

Сусрет Веселиновића и Шимуре

Неколико суперлигаша стационирано је ових дана на Златибору, тако да су сусрети бивших саиграча и тренера неизбежни.

На преподневни тренинг Брђана свратио је Јапанац из Спартака Нобору Шимура, како би се поздравио са некадашњим шефом стручног штаба Александром Веселиновићем.

Тренер Чукаричког интересовао се за здравље Јапанца, који је на минулим зимским припремама Спартака у Турској имао тешку повреду због чега је морао да се врати у домовину.

Нешто касније Веселиновић се срдачно поздравио и са тренером Спартака Владимиром Гаћиновићем, са којим је такође разменио пар реченица.

------------------------------------------------------------------------------

Лука Зорић се вратио у ИМТ

Иако је зимус потписао трогодишњи уговор са Чукаричким, Лука Зорић није кренуо са Брђанима на Златибор.

Управа клуба са Бановог брда, одлучила је да га врати у ИМТ, одакле је и дошао почетком године међу бело-црне.

Не рачунају у Чукаричком ни на Косту Алексића, који се недавно вратио са позајмице из Напретка. Нема сумње да ће још неко “отпасти” за нову сезону после припрема на Златибору.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.