Почетна / Фудбал / Супер лига

И Мачва почела припреме за наредену сезону

Председник Мачве Ивица Краљ рекао је да финансијска ситуација у клубу "није сјајна" и додао да једино може да обећа да ће се његов клуб борити
ФОТО: М. Спасојевић/penal.rs

Фудбалери Мачве почели су данас у Шапцу припреме за наредну сезону и остаће у том граду пошто је због епидемиолошке ситуације отказан пут на Златибор.

- Тренираћемо у Шапцу, користићемо главни и терен на стадиону ФК Борац, а током ове недеље покушаћемо да комплетирамо екипу, колико год је то могуће, јер све зависи од много ствари - рекао је тренер Мачве Драган Аничић, преноси клуб.

До сада су екипу напустили Младен Живковић и Марко Јевтић, а по речима Аничића, "биће сигурно још одлазака".

- Имам неки списак појачања и покушаћемо да доведемо само играче који ће бити појачања. Ако нисмо у ситуацији да доведемо права појачања, нећемо никога ни доводити. Ослонићемо се на играче који су већ дужи период ту и на децу коју има Мачвина школа фудбала - рекао је Аничић.

- Није срамота да кажете да немате, срамота је да лажете и крадете, тако да уколико будемо имали средства довешћемо квалитетне играче како би Мачва могла да личи на ону од пре, када је постизала историјске успехе - истакао је он.

План одигравања припремних утакмица на Златибору био је спреман, међутим због отказивања одласка, сви пријатељски мечеви играће се у Шапцу и околини, а распоред мечева биће накнадно саопштен, навео је Аничић.

Председник Мачве Ивица Краљ рекао је да финансијска ситуација у клубу "није сјајна" и додао да једино може да обећа да ће се његов клуб борити.

- Екипа је за сада мање-више иста, биће као и сваке године одлазака, покушаћемо да доведемо неке нове играче. Финансијска ситуација у клубу није сјајна, али ми увек гледамо позитивно, шта год да се деси. Можемо да обећамо да ћемо се борити, видећемо како ће клуб функционисати у наредних месец-два. Није лака ситуација, али ту смо да радимо, па ћемо видети - рекао је Краљ.

По тренутно утврђеном распореду, нова суперлигашка сезона почеће 1. августа, а елитном друштву 16 клубова из прошле сезоне придружиће се још четири екипе.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Neobjektivna sabacka publika
Bez pravih pojacanja bice repriza prosle sezone!
RimoM
Ova Macva ima solidan stadion, za srpske uslove, ima rekao bih posteno rukovodstvo, ima kulturne i prilicno brojne navijace. Trebalo bi da budu stabilan superligas, medjutim problem su ocigledno finansije. Nemaju nekog jaceg sponzora, nisu u milosti vladajuce klike (drzave) jer je Sabac do sada bio opozicioni grad a zna se da u Srbiji nazalost vazi"sve je politika i politika je sve", zato su i bili i predvidjeni ove godine za izbacivanje iz super lige. Medjutim spasila ih je korona tj prekid prvenstva. Da bi sto duze opstali u najvisem rangu takmicenja, trebali bi da primene priblizno sistem rada fk Cukarickog. Dobar skauting, pronalazenje i afirmisanje mladih igraca i samofinansiranje od prodaje istih.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.