Почетна / Фудбал / Супер лига

СТАРТОВАЛА ВОЈВОДИНА - Лалатовић без длаке на језику: Спортског директора имам само на папиру, јер прима плату, међутим физички га немам

План је био да се иде на Златибор, али критична ситуација по питању короне по свему судећи оставиће Лале читаве припреме у Новом Саду
ФОТО: fkvojvodina.rs

Фудбалери Војводине данас су почели припреме за нову сезону. Свега 11 дана након што су освојили други Куп Србије у историји клуба, црвено-бели су се окупили у ФЦ „Вујадин Бошков“ и почели са спремањем за изазове који их очекују. У наредној сезони, Војводина ће учествовати на три фронта, пошто ће се, осим у првенству и Купу Србије, такмичити и у квалификацијама за Лигу Европе.

На првом тренингу се појавило 27 играча, међу којима су:

Голмани: Емил Роцков, Никола Симић, Немања Тороман; одбрана: Игор Јеличић, Младен Деветак, Аранђел Стојковић, Лазар Стојсављевић, Синиша Саничанин, Ђорђе Ђурић, Славко Бралић, Никола Мирић, Никола Андрић, Марко Бјековић, Марко Мандић; везни ред: Никола Дринчић, Богдан Младеновић, Мирко Топић, Петар Бојић, Дејан Зукић, Миљан Вукадиновић, Михајло Нешковић, Јован Кокир, Огњен Ђуричин, Миодраг Гемовић; напад: Немања Човић, Момчило Мркаић, Вукашин Богдановић.

Уз дозволу шефа стручног штаба, са данашњег окупљања је изостао Стефан Ђорђевић, који ће се саиграчима придружити сутра. Такође, услед повреда које имају, први тренинг су пропустили Петар Бојић и Мирко Топић, али се очекује да се они ускоро укључе у рад првог тима.

Пред почетак тренинга, играче је поздравио члан Управног одбора ФК Војводина Љубомир Апро, који им је пожелео добро здравље и много среће у наступајућој сезони. Такође, играчима се обратио и шеф стручног штаба Ненад Лалатовић, који је, након тога, присутним новинарима истакао да је сјајан осећај почети припреме за нову сезону као освајач Купа Србије.

– Човек се увек осећа лепо кад освоји трофеј, поготово уколико то учини на начин на који смо то урадили ми. Само ми знамо како нам је било тамо у Нишу и шта смо све прошли пред 10.000 навијача Партизана, те стварно није било лако донети трофеј у наш Нови Сад. Партизан је јако квалитетна екипа и било је тешко победити га два пута за пет дана. Међутим, нама је то пошло за ногом, јер смо у обе утакмице били бољи противник и зато смо то заслужили. Заслуге за то припадају играчима, који су све издржали и одрадили све што сам тражио од њих, те показали да су једна сјајна генерација. Ја се увек осећам лепо на тренинзима и у мојој Војводини и једва сам чекао да почну припреме. Нисмо имали неку дугу паузу, свега десетак дана, али ја нисам ни желео да буде дужа. Наредно првенство ће бити још теже, јер има више квалитетних екипа, а више тимова испада на крају – каже Лалатовић.

Према његовим речима, екипа вероватно ипак неће ићи на припреме на Златибор овог лета.

– План нам је био да у понедељак и уторак овде одрадимо по два тренинга, у среду један, а да у четвртак кренемо на Златибор. Међутим, с обзиром на то да тамо постаје критична ситуација по питању короне, највероватније ћемо остати и овде спровести читаве припреме. Имамо све услове, тако да немамо потребе да било шта ризикујемо и доводимо играче у опасност да добију корону. Онда би морали да паузирају 10-15 дана и пропустили би почетак сезоне у којој играмо Европу. Уз Партизан, који има „Земунело“, ми на нашем „Вујадину“ имамо најбоље услове за рад и само треба још да нађемо противнике за пет пријатељских утакмица до почетка првенства – каже Лалатовић.

У претходна два дана, фудбалери Војводине су обавили неопходна лекарска тестирања пред почетак припрема.

– Здравствена ситуација у екипи је одлична, иако ми је јако криво због Топића, који неће моћи да нам се прикључи у наредних седам до 10 дана, иако ситуација са њим није ништа озбиљна. Он је важан шраф у нашој игри и притом има 19 година, а знате да је у нашој лиги уведено правило да од ове сезоне свака екипа мора да почне и заврши утакмицу са барем двојицом играча млађим од 21 године на терену. Мислим да је то сјајно за те младе играче и наш српски фудбал, а ми имамо јако талентоване играче, па нам то неће бити никакав проблем. Бојић је прескочио данашњи тренинг због нокта, али он ће нам се већ сутра прикључити. Гледаћемо и да мало освежимо екипу са два-три појачања, јер у полусезони ћемо одиграти 20 утакмица, плус Куп и Европа. То је око 30 утакмица за само четири месеца, а некад се толико играло за годину дана – истиче Лалатовић.

Шеф стручног штаба црвено-белих истиче да нема информације о евентуалном интересовању других клубова за играче Војводине.

– Искрено, нисам много упућен. Морам да кажем да бих јако волео да имам спортског директора, јер не могу ја да зовем господина Бајатовића, господина Љубу Апра или господина Гајића око таквих ствари. Они људи имају свој посао, а ја спортског директора имам само на папиру, јер прима плату. Међутим, физички га немам. Кад је већ на платном списку, ја бих волео да долази, без обзира на то ко ће то бити. Треба ми неко са киме ћу моћи да сарађујем и разговарам о довођењу играча. Надам се да ће клуб већ једном да заврши са тим да ли има спортског директора или нема. Ако има, нека дође на посао, а уколико нема, нека нађемо новог, како бисмо мени олакшали посао и правили озбиљан тим. Ми смо озбиљан клуб, у којем мора да се зна где је спортски директор и да ли га имамо. Ако имамо, нека дође да наставимо сарадњу – поручио је Лалатовић.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aleksandar ugradnja
Kum nije dugme...
007
A jos bolja je DJumi i Lane
Borkovic
Kordinator za omladince Djumi Djuricic, sportski direktor Krasic.
Vox
Uopšte nije loša sugestija.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.