Почетна / Фудбал / Супер лига

Мишковић остаје у Напретку

Ових дана решава се Напреткова судбина, нови председник биће именован у суботу
ФОТО: Н. Неговановић

Током ванредног стања није разматрана оставка Марка Мишковића, а пошто се епидемиолошка ситуација стабилизовала и живот се враћа у нормалу, до краја ове недеље решаваће се судбина Чарапана.

Потврђује то председник Скупштине Напретка, Милош Ненезић:

– У суботу ће бити одржано ванредно заседање, односно нова Изборна скупштина и Напредак ће, после утакмице са Вождовцем, добити председника.

Пре 15 година, Милош Ненезић је био један од челника крушевачког суперлигаша, али и у руководећим гарнитурама кошаркаших клубова Партизан и Напредак. Као бивши каратиста и носилац црног појаса, увек је помагао и манифестације и такмичења у борилачким спортовима. Најкраће, осведочени пријатељ спорта, зато му је недавно и поверен други председнички мандат у највишем клупском органу најзначајнијег крушевачког спортског председника.

Са друге стране, као дугогодишњи успешни привредник, генерални директор Корпорације Трајал, менаџер овенчан бројним признањима, Милош Ненезић је и у спорту почео да примењује термин „пословна тајна” и не жели да се изјашњава док одлуке нису коначне, па питање: ко ће бити на челу Напретка у будуће и како ће се клуб финансирати – остаје без поузданог одговора до суботе.

Незванично, Марко Мишковић ће остати у клубу као члан Управног одбора Напретка. После великих улагања у протеклих осам година, помагаће и даље, али неће бити главни финансијер, бар док се коначно не донесе Закон о приватизацији у спорту. Као градски клуб, Напредак би у наредном периоду, поново требало да буде финансиран из градске касе.

У њој у овом тренутку за то, вероватно, нема пара, пошто у претходних осам година клуб није добијао дотације из локалног буџета. Неопходан је, дакле, ребаланс буџета. Предстоје избори, па формирање нове, реконструкција, или поновно указивање поверења актуелној градској врхушки. А, кад свима лакне после избора, стиже лето и годишњи одмори, потом – најреалније делује у августу, на дневном реду би могао да се нађе и ребаланс буџета.

У међувремену, у помоћ би могли да прискоче локални привредници, као део дугорочног спонзорског пула, или једнократно, тек да се обезбеде средства за припреме и прелазни рок. То делује као нека реална опција, да ли и са становишта оних који ових дана већају о Напретковој судбини – остаје да се види...

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dupla kruna ove godine
Dupla kruna ove godine
Soap opera
Oće piški, neće piški..?
Simke
Bravo Marko! Idemo dalje!
Marko Pavlović
Hoćemo da kupi Zvezdu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.