Почетна / Фудбал / Супер лига

Здјелар: Није ово питање Партизана и нашег фудбала, читав свет је пред великим испитом

Јуримо пети куп узастопно, али имаћемо довољно мотива да побеђујемо и у шампионату – каже радилица црно-белих
ФОТО: В. Марковић

Где год је играо нигде није имао епитет најбољег, али је готово свуда био највреднији. Тип је играча без којег не може да се замисли ниједан тим.

Саша Здјелар се и у Партизану, од почетка 2018, изборио за статус стандардног првотимца, важног шрафа у тактичким замислима прво Мирослава Ђукића, затим Зорана Бате Мирковића и Сава Милошевића.

Податак да је од 26 првенствених утакмица ове сезоне пропустио само две довољан је показатељ значаја златног српског омладинца са Новог Зеланда 2015. за игру црно-белих. Ни неуморном везисти није било свеједно у паузи због коронавируса:

- Сви смо једва чекали да почнемо са тренинзима. Колико нам је пријало да се одморимо, толико нам је порасла жеља за фудбалом. Иако смо радили индивидуално по тачно утврђеном плану, то не може да се пореди са групним радом, посебно кад су у питању вежби са лоптом. Од 4. маја прошли смо мини циклус припрема. Као и раније, на почетку нам није било лако. Како су дани одмицали лопта нам је била у ногама и све је било лакше.

Одлуком Одбора за хитна питања ФСС да се не игра плеј-оф разрешене су све дилеме око титуле. Партизан од трофеја у првенству може да се опрости још и пре суботње утакмице против Младости уколико Црвена звезда сутра увече савлада Рад на Бањици.

- За нас су љубав према фудбалу, име, реноме, традиција клуба и навијачи, увек довољан мотив. Кроз четири првенствене утакмице морамо да се озбиљно спремимо за нову сезону у Србији и у квалификације за Лигу Европе. На нашу жалост, остали смо без титуле, али ћемо до до краја да се боримо за куп, темпираћемо форму за најважније утакмице – додаје Здјелар.

Црно-бели ће бар у суботу, на старту наставка првенства, играти пред празним трибинама. Меч са Лучанцима играчи Парног ваљка ипак, ишчекују с нестрпљењем.

- Ужелели смо се утакмица. Неће бити исто као пред публиком, али морамо да се навикнемо на све. Кроз фудбал испуњавамо жељу да се вратимо у нормалан животни колосек.

Партизан се у претходне четири сезоне специјализовао за освајање купа. Тим Сава Милошевића наредног месеца може да утеху за изгубљено првенство поново пронађе у нашем најмасовнијем такмичењу.

- Циљ нам је да одбранимо трофеј, а због добре атмосфере важно је да и мечеве у шампионату одиграмо квалитетно. Свака победа вреди без обзира да ли нам доноси бољи пласман. Нокаут утакмице какве ће бити у купу захтеваће максималну концентрацију, право на грешку не постоји, све ће стати у 90 минута сваке фазе такмичења.

Непланирани одмор услед пандемије коронавируса свим клубовима у шампионатима који се играју од јесени до пролећа, наметнуо је практично три припремна периода у истој години. Кад српски суперлигаши заврше ову сезону убрзо ће почети да вежбају за следећу.

- Немамо времена да много размишљамо, ресетоваћемо се и кренути даље. Ово што се дешава није питање Партизана и нашег фудбала, читав свет је пред великим испитом и морамо да се прилагодимо. Анализираћемо учешће у првенству и купу, извући поуке из грешака и почети да се спремамо за нове изазове. Познато је већ да ћемо тренирати на Златибору, али да прво приведемо крају ову сезону – закључио је Саша Здјелар.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.