Почетна / Фудбал / Супер лига

Станковићев план: Са два шпица до титуле

Дејан Станковић дефинитивно има намеру да на домаћој сцени игра са два шпица и са таквим распоредом на терену Црвена звезда ће ући у утакмицу вредну освајања титуле
ФОТО: ФК Црвена звезда/Н. Митић

Извесно је да ће у петак, против Рада на Бањици, лидер да нападне Грађевинаре из свих оружја – са офанзивним крилима Беном и Гаврићем, уз два центарфора.

Уколико процена лекарског тима и стручног штаба буде да је Боаћи спреман за барем 60 минута, а последње информације кажу да јесте, нападачки тандем на Бањици чиниће момак из Гане и Португалац Томане.

Испробао је Станковић ту варијанту у последњих 25 минута утакмице са Графичаром, кад је и потписана убедљива победа.

Ретко су се Боаћи и Томане налазили у исто време на терену у досадашњем делу сезоне, углавном је један од њих двојице био ван протокола због ограниченог броја странаца или повреда.

Симпатизерима Црвене звезде сигурно ће бити интересантно да виде како функционишу заједно у званичним утакмицама.

Меч са филијалом као стартни шпицеви почели су Павков и Вукановић, али циљ је био да се подели минутажа.

Стрелац гола за пласман у Лигу шампиона против Јанг бојса више воли да игра као центарфор и чињеница је да се ту боље сналази него на боку, али превелик број класичних нападача разлог је за питање колику ће минутажу да добије.

У саставу одбране за наставак првенства јавља се једна дилема, ко ће да буде стартни штопер уз Милоша Дегенека. Највероватније ће прилику да добије левоноги Срђан Бабић.

Пре паузе, после вечитог дербија, имао је мини континуитет игара. И због подизања тржишне вредности, очекује се да буде у првих 11.

Црвена звезда има попуњен штоперски фонд. Станковић распоређује минутажу и Радовану Панкову и Немањи Милуновићу, који је у генералној провери за наставак првенства у другом полувремену понео капитенску траку и дао гол после добре реакције при центаршуту из корнера.

Црвена звезда ће играти у формацији 4-4-2 или 4-1-3-2, у зависности да ли ће Његош Петровић имати улогу најдефанзивнијег у везном реду.

Млади репрезентативац Србије има загарантовано место међу стартерима, а не би било изненађење да пре почетка наредне сезоне реализује трансфер.

Реч је о једном од најинтересантнијих играча из Звездиног тима страним клубовима, а на Маракани се увелико спремају за продају.

Ове зиме лансирани Вељко Николић и Жељко Гаврић задржали су место стартера и у новој формацији, без обзира што је Станковић испробавао на левој страни и Мирка Иванића. На десном крилу сигуран је Бен.

Јасно је да Станковић неће бити у прилици да шаље овако офанзиван тим на терен у свакој утакмици на домаћој сцени, али очекује се да то учини у већини мечева.

 Млади стручњак жели лепршаву и ефикасну Црвену звезду, да искористи комплетан нападачки потенцијал.

Остаје да се види да ли би формација 4-4-2 могла да заживи и у квалификацијама за Лигу шампиона, али далеко је реалније да се за мечеве судбоносног карактера увежба варијанта 4-2-3-1, са брзим крилима и двојицом дефанзивнијих везних играча.

Императив игре са два центарфора тренутно постоји и због подизања цене на тржишту Боаћија и Павкова. Намера руководства је да барем један од њих, а можда и обојица, остваре трансфер овог лета.

Идеја одговорних у Црвеној звезди је да Томане у наредној сезони добије простор да искаже квалитет, без стега превеликог броја странаца.

Уз претпоставку да ће се продати Павков и Боаћи, тражиће се шпиц који би се добро уклопио са Португалцем. Први пик је Андерсон Силва из Фамаликаоа. На Маракани већ дуже време раде на довођењу 22-годишњег Бразилца.

У Љутице Богдана још није преломљено да ли ће се кренути у куповину штопера, а извесно јед а се тражи задњи везни који би употпунио празнину која ће настати трансфером Петровића.

Постоји идеја и да се ангажује крило, што указује да ће се ствари одвијати у смеру растанка са Матеом Гарсијом. Аргентинац не успева да се наметне као стартер код Станковића, мада и даље има простора за преокрет.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

poznata taktika
Sa dva spica i naravno-sudijom!
Само поштено
Пенал за Звезду до 20 минута која ли је квота ха ха
filipkaci
Ha, ha, ha! Stanković je proveo u Italiji 22 godine i za to vreme je Boaći bio 4 godine standardna rezerva u Italiji, što znači da Stanković dobro poznaje minorne kvalitete limitiranog Boaćija, a i pored toga ga drži u timu?! Ako ovako nastavi da se ističe sa ovakvim mini bravurama, od njega kao trenera mala vajda! U timu treba da budu oni koji to zaslužuju po svim parametrima, a ne oni koji treba da budu prodani! Kome će Zvezda prodati Boaćija?! Nikome, jer on je panj za ozbiljan fudbal, ali u Zvezdi to ne shvataju!
@filipkaci
Ahahahaha ''Igrao sam ja fudbal'' komentar = trenirao sest meseci u petlicima FK Dubocica. Sta se zbilo care sa tvojom karijerom? Povreda te sprecila da odes u Zvezdu ili Partizan? Ahahahaha
Znalac eee
To sto si ti nekad igrao zvalo se "Trule kobile"
Прикажи још одговора
Željko Pavlović
Sa tri.
plava cigra zvrk
“Млади стручњак жели лепршаву и ефикасну Црвену звезду”! Sjajna konstatacija, a to će postići sa “minucioznim driblerom na petoparcu” Benom, za kojeg je rezervisano mesto na desnom krilu! Jednostavno, ovo je tragedija Zvezde, kada jedan spori 33-godišnjak operisan od driblinga i prodora, ima zagarantovano mesto u timu! Šta možemo očekivati od Bena u ovom susretu?! Samo uporno vraćanje lopte nazad ili dodavanje u širinu! Ako nekoga ne mrzi, neka beleži vraćene lopte nazad, od strane Bena! Takav igrač je standardni igrač Zvezde! Bruka i sramota!
naravno da ben treba da igra
Pa kad su domaci igraci krsine moras dobre strance dovoditi. Ben je jedan od njih zato je i ubedljivo najbolji strelac, Deki zna, ako ti znas bolje apliciraj za trenera.
32° Zagorska
Slazem se satobom za Bena jer je spor kao puz i ne moze ni jedan tacan pas da napravi nappred, ali je zato majstor za pas unazad.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.