Пауза дуга два и по месеца и празне трибине стварају енигму око форме тимова и квалитета игре. Због скоро извесне одлуке ИО ФСС о проширењу елите на 20 клубова изгубио се и такмичарски значај, изузев борбе ТСЦ-а и Чукаричког за четврто место и европску визу.
– Последња четири првенствена кола неће изгледати као претходна. Пауза је била дуга не само од такмичења већ и од тренинга. Индивидуални рад играча свакако не може да се поредити са тимским. Добра ствар је што ће тимови до 20. јуна могу да се врате у жељени ритам и искористе период од непуних месец дана као припремни период за следећу сезону, посебно наши представници на европској сцени. Биће простора за подизање физичке спреме. Томе ће свакако допринети и резултатска растерећеност – каже Радован Ћурчић, бивши селектор А и омладинске репрезентације Србије.
Играње у сабласној атмосфери завршницу сезоне учиниће мање занимљивом.
– Утакмице пред празним трибинама више ће да личе на пријатељске. Тако је у Немачкој, биће и у Шпанији, Енглеској, Италији и другим земљама кад наставе првенства. Битно је да се фудбал враћа, доћи ће време и за публику на стадионима. Временом ћемо превазићи кризу, уколико буде био испуњен најважнији услов – да више не буде разлога да се такмичења прекидају.
Поједини суперлигаши гласали су да се шампионат оконча са плеј-офом и плеј-аутом како је и било предвиђено. Победила је ипак, опција скраћења првенства. Она је условила и проширење друштва најбољих са 16 на 20 клубова у следећој сезони.
– Супер лига са 20 клубова није претерана новост, имали смо првенства са 18, једном и са 21 клубом. Квалитет ће бити разводњен, али епидемија мора да повуче неке ствари са собом. Да ли за годину или две дана поново ћемо имати елиту са 16 тимова.
Интересантнија од првенства биће завршница Купа Србије. Бар половина од осам преосталих клубова у нашем најмасовнијем такмичењу има амбиције да подигне победнички пехар.
– Учесници купа играће на свака три дана и брзо могу да уђу у такмичарски ритам. Све оно чега ћемо бити лишени у првенству доживећемо у купу.
Комeнтар успeшно додат!
Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.