Почетна / Фудбал / Супер лига

Тренер Партизана у додатној улози: Саво учи како и са неправдом

– Рекао сам играчима да је забрањено да приговарају судији. Изузетно је тешко суздржати се кад су откуцаји срца на 200, али... - казао је Саво Милошевић, тренер Партизана
ФОТО: ФК Партизан

Тренер Партизана Саво Милошевић на првом фудбалском тесту црно-белих после више од два месеца паузе - у суботу, у Хумској „између себе”, одлучио је да буде и главни судија, уз асистенцију блиских сарадника Страхиње Пандуровића и Лазара Томића и, општи закључак, није се прославио, међутим... Само на први поглед!

Некадашњи „краљ шеснаестерца” два пута је показао прстом на белу тачку: после дуела Бибарса Натха и Ђорђа Ивановића, те Страхиње Павловића и Николе Штулића, прегледом видео-снимака спорних ситуација - уз 50 одсто успешности.

Да, Израелац је начинио прекршај, али... Млади репрезентативац Србије није! Шта је, отуд, навело Милошевића да досуди и други једанаестерац, иако се, чак и из „авиона” (новинарске ложе), видело да је Павловић исправно однео лопту Штулићу?

Није пенал – сигнализирао је и Сејдуба Сума, наслоњен на рекламни пано у висини догађаја.

Али... Секундарно: Саво је хтео да награди талентованог омладинца, у финишу модификованог меча Белих и Црних (два пута 35 минута) храбро у коштацу с прекаљеним првотимцима.

Примарно: шеф струке жели да научи црно-беле како да се носе са евентуалном неправдом! Уосталом...

Рекао сам играчима да је забрањено да приговарају судији. Изузетно је тешко суздржати се кад су откуцаји срца на 200, али... Лако је са стране причати, реаговати и доносити закључке. Кад сте на терену и почне да вам се мути у глави, тешко је да се исконтролишете – открио је по завршетку успелог теста главнокомандујући Парног ваљка.

Дакле, Милошевић има разумевања за жустре реакције, али... Жели да их „дотера”, да не прелазе црвену линију, надовежу се, не дај Боже, картоном исте боје. Стога, боље је сад, у „четири зида” и без болне санкције, исцедити горчину из искљученог Павловића, него, рецимо, за пет седмица, кад Партизан планира сезону да оконча трофејом.

Саво, дефинитивно, није открио „топлу воду” - и тренери млађих категорија с битнм захтевом у опису посла - педагогогијом, практикују лекцију с радним насловом: „како остати спортсмен кад нам и није све по вољи” (апропо: „судијска се не пориче” и „арбитар неће да промени одлуку”).

Плус: стручњак који га је и „видовито” прикључио сениорима - легендарни Ивица Осим, знао је да изађе с десеторицом на игралиште - прво: Партизан је и тад (довољно) јак, друго: треба се брзопотезно прилагодити ситуацији и ако један играч превремено заврши у свлачионици.

Милошевић се, дакле, вратио „коренима” - почетном „нећу о суђењу”, на трен заборављеном током припрема у Турској (незадовољан циркусом „људи у црном” повукао екипу на мечу с румунским Виторулом) и на турниру у Катару (нотирао недораслост арбитара у дуелу са Спартаком из Москве).

Партизан, очигледно, под диригентском палицом планетарно доказаног голгетера намерава пуним једрима да заплови Европом, демонстрирајући не само техничко-тактичке вредности...

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ušati
Da zaista je tako, nije lako ìgrati za klub koji svaki dan mora da podnosi nepravdu! Nepravedno je da si prvi komsija kluba koji u svojim vitrinama ima i pehar sampiona Evropr i pehar prvaka sveta a da ti nemas ni jedan...To je nepravda nad nepravdama. I da nepravda bude veca, taj pehar sampiona Evrope je isti onaj koji dobijaju pobednici lige sampiona a svetska titula osvojena direktnim ulaskom u finale ! Nije se moralo ni u polufinalu igrati protiv prvaka strasne Azije ili jos strasnije Afrike...ma bez presedana, kazem vam...Zaista su ogromne nepravde koje trpi NK Partizan tako da razumem tuzbu protiv Fifa i Uefa koju P. i V. spremaju i koja ce cim sud udruzenog rada opet pocne da radi istom biti i prosledjena. Jer brate, sto je mnogo, mnogo je...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.