Почетна / Фудбал / Супер лига

НИШЛИЈЕ ПОРУЧУЈУ - С пехаром Купа на европску сцену

Кад Стојановића није било у екипи, капитенску траку носио је проверени дефанзивац Александар Тодоровски
ФОТО: Бета

Већ десетак дана на окупу су фудбалери Радничког, који тренирају за завршетак Супер лиге и последње мечеве Купа Србије. После тестирања на којем су сви били негативни на коронавирус, повукли су се са Чаира у карантин – хотел „Наис”, у власништву породице Тончев (на аутопуту Ниш – Београд), где имају сав комфор за одмор, рекреацију и разоноду, плус - свакодневно организовано одлазе на Градски стадион. 

Како је већина фудбалера Радничког „са стране”, највећи број њих је у „Наису”, док идентичну обавезу немају само искусни капитен Саша Стојановић и млади, изузетно тален-товани Никола Стевановић. Они живе у Нишу, уз њих, одсутан је још новајлија од прошле зиме - Пејовић, тренутно у стану у граду на Нишави, са супругом пред порођајем.

Пред данашњи жреб за четвртфинале Купа Србије (Раднички у првом шеширу са Црвеном звездом, Партизаном и Младошћу), Нишлије су добро расположене, поготово капитен Саша Стојановић:

- Како не бих био: успео сам да санирам све проблеме везане за повреде, које су ме јесенас пратиле. Зимус сам дуго био под терапијом, на почетку пролећа, све до прекида због епидемије, доста несигуран. Звучи чудно, али мени је пауза због прекида првенства добродошла да ојачам - максимално сам спреман.

О могућем противнику у четвртфиналу, Стојановић каже:

- Борићемо се за улазак међу четири најбоља без обзира ког противника добијемо: циљ нам није само полуфинале, већ - финале. Од доласка Радослава Батака, радимо најбоље што се може и убеђен сам да ћемо наставак шампионата и последње мечеве у купу да дочекамо у врхунској форми. Верујем да у четвртфиналу можемо да будемо бољи и од Радника и од Инђије, објективно - слабијих од нас, али и од Чукаричког или Војводине, идентичних амбиција.

Кад Стојановића није било у екипи, капитенску траку носио је проверени дефанзивац Александар Тодоровски:

- Нема слабих, увек има и изненађења, сви могу свакога да победе. Знајући, ипак, могућности екипе, надам се да ћемо да прођемо у полуфинале, без обзира кога нам донесе жреб. После тога јуришаћемо и на улазак у финале и освајање Купа Србије. Имамо јасан циљ – излазак у Европу, преко купа то можемо и да остваримо.

И капитен и заменик не крију да би им највеће задовољство представљало освајање пехара:

- Обојица смо на заласку каријера и не би било лепше круне од трофеја - рекли су нам, углас, Стојановић и Тодоровски.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.