Почетна / Фудбал / Супер лига

После тачно 50 дана Змајеви поново полетели

Капитен екипе Немања Николић не крије да је очекивао бржи повратак на терен, али га је, као и све, коронавирус непријатно изненадио
ФОТО: fkvozdovac.rs

Нестварно делује чињеница да су се Змајеви последњи пут окупили на тренингу опоравка 15. марта, јутро након утакмице са Партизаном у оквиру 26. кола Супер лиге Србије.

Након тога у Србији је уведено вандредно стање и нажалост цела земља је морала да се навикне на специфичне услове функционисања и да се заједно бори са пандемијом коронавируса.

Након тачно 50 дана фудбалери Вождовца данас настављају рад на свом стадиону и тако отпочињу припреме за потенцијални наставак сезоне. Наравно, уз поштовање мера опреза које је прописао Кризни штаб Владе Републике Србије за сузбијање пандемије вируса Ковид – 19.

Тако ће на тренингу бити присутно највише 10 лица, укључујући и тренера. Још два лица могу присуствовати тренингу, а то ће бити чланови лекарске екипе ФК Вождовац који воде рачуна о здрављу екипе. Такође, током тренирања сваки играч мора бити сам у простору од 10 метара квадратних и на тренингу неће бити контакта, а друга група може почети са радом минимум након 30 минута од завршетка претходног тренинга.

Такође сви морају долазити и одлазити са стадиона користећи заштитну опрему (маску и рукавице), а свим учесницима тренинга пред исти биће мерена телесна температура. Наравно, прање руку обавезно је и пре и након тренинга.

Шеф стручног штаба Вождовца Јован Дамјановић истиче да је је јако срећан због тога што је екипа опет на окупу, али и поручује да сви морамо бити додатно опрезни.

– Сви се радујемо повратку на терен и жељни смо рада. Ситуација је и даље специфична и видећемо шта нам доносе наредни дани и како ће све изгледати. Драго ми је због играча, њима је место на терену, имају привилегију да се баве најлепшим послом на свету и ово је била заиста дуга пауза за њих.  Фудбал је за све нас много више од посла, то је неописива љубав, али здравље мора бити изнад свега. Због тога морамо поштовати стриктно све препоруке надлежних и стрпљиво чекати да се вратимо фудбалу какав сви познајемо. Радићемо у групама по 8 играча и два тренера, имамо јасне протоколе пре и након сваког тренинга и чекамо даља упутства.

Капитен екипе Немања Николић не крије да је очекивао бржи повратак на терен, али га је, као и све, коронавирус непријатно изненадио.

– Шта рећи, коначно смо дочекали рад на терену. Овакву ситуацију нисам доживео никада у каријери и надам се да нећу никада више. Очекивали смо да ће брже доћи дан повратка на терен, али нас је ситуација све непријатно изненадила. Најбитније је да је цела екипа здрава и спремна и да се полако враћамо у нормалан ритам тренинга и живота. Резултати пред прекид првенства нису били сјајни и надам се да ћемо, уколико се првенство настави, моћи да подигнемо форму и постигнемо боље резултате. Чудно је започињати припреме у терминима када смо иначе првенства приводили крају, али шта је ту је, само да смо сви здрави и да се чувамо – наглашава капитен Вождовца.

Доктор клуба Веселин Алексић нагласио је да се на Крову стриктно поштују сви прописи надлежних органа.

– Врло озбиљно смо приступили организацији тренинга у специфичним околностима и бризи о здрављу играча и запослених и то је једини начин да се сви што пре вратимо нормалном току живота, тренирања и играња утакмица. Пре сваког тренинга сви учесници истог попуњаваће упитник о могућим симптомима Коронавируса и при томе биће им мерена телесна температура. Сви су у обавези да користе заштитну опрему, маску и рукавице, при доласку и одласку са тренинга и сваки играч на терену мора бити сам у минимум 10 квадратних метара. На више пунктова на самом стадиону постављени су гелови и дезинфекциона средства за дезинфекцију руку. Играчи и тренери ће првих дана долазити у својој опреми и неће користити свлачионице док не обезбедимо довољно дезинфекционих средстава да би могли да свлачионицу заједно са тушенима комплетно дезинфикујемо пре и након сваког тренинга – категоричан је доктор Алексић.

Уколико се првенство настави, Вождовац би у првој наступајућој утакмици у оквиру 27. кола Суперлиге играо против екипе Мачве у Шапцу. Змајеви тренутно заузимају девето место на табели Супер лиге Србије са освојених 35 бодова.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.