Почетна / Фудбал / Супер лига

Дејан Станковић: Хоћу да Звезда играо као Лацио!

Дејан Станковић је у интервјуу „Скај спорту“ открио интересантне детаље из раног периода каријере, нагласио да Лацио није био фаворит за његов потпис кад је 1998. године напуштао Црвену звезду
ФОТО: М. Рашић

Кад сам имао 18 година био сам близу потписа са ПСЖ-ом, Ренџерсом и Ромом. На крају сам дошао у Лацио – рекао је Станковић.

Италијане је занимало да има прича о великим успесима са Интером, али и почет-ку тренерске каријере у Црвеној звезди.

Тренирали су ме Ериксон, Закерони, Манћини, Михајловић…Од сваког сам се трудио да добијем најбоље на основу моје фудбалске визије. А, она је сасвим јасна - на терену су ми потребни квалитет, карактер и поштовање.

Изразио је Станковић наду да ће Интер успети у будућности да свргне са трона Јувентус, а посебно похвалио овосезонске игре Лација. Његов некадашњи клуб је уз раме Старој дами из Торина, узбудљиву трку прекинуо је коронавирус.

Јаз између Интера и Јувентуса се смањио, што је било очекивано после доласка Контеа у клуб. Са још једним или двојицом играча топ нивоа Интер може да буде озбиљан кандидат за титулу. Мало им недостаје. Инзаги са Лацио ради сјајан посао. Изузетан је дечко, млад тренер. Волео бих да мој тим игра као његов Лацио.

Док је Дејан у Београду, његов син Филип је у Милану. Први је голман омладинског тима Интера, пробио се и до клупе сениорске екипе.

Филип има сопствени пут, изборио се за то. Слушао је савете и био је јако срећан што је месец и по дана био у првом тиму. Једини савет који могу да му дам је да слуша тренере. Добар је карактер.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
Treba dosta vremena,truda i znanja a za sada stankovic je pokazao malo.Lacio je poslednjih nekoliko kola pokazao sjajan fudbal.
OGNJEN
Bio je tu jedan onomad, isto kao ti hteo da mu ovi polovnjaci igraju kao taj velikan, doneo i neke "matrice" pa kaze moze svako da nauci da igra po njima i da bude kao i ta Barselona. Znamo kako je taj prosao i gde sada trenira, ti si podjednako mudar.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.