Почетна / Фудбал / Супер лига

Председник Спартакa: Плате тешко да ће остати исте

Ова ситуација је већ променила стање у фудбалу, а колике ће размере кризе бити, то ће се тек видети – каже Симовић
ФОТО: Н. Стантић

Новонастала ситуација у европском, али и европском фудбалу наметнула је другачија правила. Такмичења су обустављена у свим земљама због коронавируса, а рад у клубовима сведен је на минимум, искључиво на активности које су неопходне у оваквим околностима. Спартак Ждрепчева крв, као и остали клубови по први пут се сусрео са оваквим изазовом који ће сигурно утицати на функционисање.

Никола Симовић председник суботичког суперлигаша потврдио је да ће морати да преузме одређене мере за добробит свих.

- Ова ситуација је већ променила стање у фудбалу, а колике ће размере кризе бити, то ће се тек видети. Не зна се до када ће ово трајати, што свакако одређује рад и опстанак многих клубова. Спартак је од оних који функционишу углавном од продаје играча, а ово што нас је сада задесило свакако неће донети добро по том питању. Тешко да ће неко успети да оствари  добар трансфер. Неће бити логично да се играчи продају после неколико одиграних утакмица у овом делу сезоне и паузе која је изненада дошла због новонасталих околности. Неће нас све ово обесхрабрити. Потрудићемо се да нађемо право решење и пребродимо све – каже Симовић, први човек Спартака.

У овом тренутку једно од главних питања у свим областима су плате, па и у фудбалу,где се посебан акценат ставља на уговорне обавезе играча?

- На ту тему размишљамо свакако као и сви остали, али нећемо да журимо са доношењем неких одлука док не видимо колико ће ово да траје и шта ће други клубови да раде по том питању. Да ли ћемо од ФСС и Заједнице Супер лиге добити неке смернице, шта ће ФИФА и УЕФА чинити, да ли ће доносити нека правила, пре свега ћемо видети правно шта радити када је реч о уговорним обавезама.

Постоји више опција које мере би се могле применити за добробит свих, шта ће Спартак учинити?

- Добар део трошкова чине плате играча и вероватно ће морати неке мере да се уведу, јер генерално у Србији већина клубова живи од продаје играча, а с обзиром на ову ситуацију каква је сада тешко ће се остварити иста. И ако дође до трансфера цене ће сигурно бити много ниже од реалних. Играче ће продавати они клубови који морају због сопственог опстанка то да раде и због тога ће се вероватно морати неке мере предузети.

Да ли ће бити одлагање исплата или опција да се играчи мањег дела одрекну? 

- Разматрамо све опције које могу да се примене, али пре свега чекамо да видимо шта ће урадити остали клубови у свету и региону, па ћемо у наредном периоду видети шта даље – јасан је први човек Спартака.  

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.