Почетна / Фудбал / Супер лига

Гашић забринут за Напредак: Марко, повуци оставку!

Крушевачка чаршија бруји, иако је на снази карантин, шпекулација и нагађања је много, као и питања без одговора...
ФОТО: Сања Сунце

И јуче је, а биће сигурно до именовања неког другог, или његовог новог камбека, оставка Марка Мишковића била ударна спортска вест, не само под Багдалом, већ много шире. Јер, Крушевац је један од најзначајнијих фудбалских центара у Србији, Напредак клуб светле традиције и увек у жижи.

Од оставке коју је поднео у августу 2018. Марко Мишковић се оглашава само путем саопштења. Сада је тек – недоступан, па остаје нејасно зашто је „обим приватних обавеза“ одједном превагнуо да се повуче из Напретка, а пре само три недеље прихватио је да и у наредном четворогодишњем циклусу буде на челу клуба.

Шта се у међувремену десило, да ли направио неку рекапитулацију и закључио да је улагање у Напредак бацање пара у бунар без дна, или ће поново у Звезду, која му је прва љубав!? Или је решио да се више посвети филмској продукцији, или му је све једноставно досадило...

Крушевачка чаршија бруји, иако је на снази карантин, шпекулација и нагађања је много, као и питања без одговора...

Једно је сигурно, Марко Мишковић је много задужио крушевачки фудбал! Дошао је у Напредак у тренутку када је био на ивици амбиса. На стадиону није било струје, играчи и запослени месецима нису примали плате, дугови су били огромни. Измирио је обавезе, чак и оне које нису биле предвиђене словом уговора, а Напредак је постао стабилан суперлигаш и остао клуб чији дрес играчи прижељкују да понесу, у коме тренери воле и желе да раде.

Дакле, да не није појавио, у најбољем случају, Напредак би данас био осредњи прволигаш. Само један податак то понајбоље поткрепљује: у градском буџету нема пара ни да се фудбалерке Напретка такмиче у Супер лиги, већ је клуб морао да се угаси и под новим именом крене од најнижег ранга.

Било је обећања и томе су се навијачи надали за време „владавине“ Марка Мишковића, да ће Напредак у Европу, да ће постати – оно што је данас Чукарички. И вероватно би се то и десило, а трибине биле стално пуне, да је под Багдалом остао Владимир Матијашевић, некадашњи спортски директор, данас на тој функцији у ФСС. Очигледно, олако га се одрекао Мишковић и Брђани су, захваљујући у великој мери баш Матијашевићу – изашли на међународну сцену...

Шта би било – да је било, сада и није битно. Важно је којим ће путем Напредак убудуће. А, кад год је у првом градском клубу било турбулентно, посебно од како се Владан Гашић нашао на чеку Трајала, актуелна је прича да ће Напредак да преузму Гашићи!?

- Више ми је досадило да демантујем такве глупости, понављам да је Трајал почео да игра на Градском стадиону управо на предлог Марка Мишковића. Дакле, немам амбиција да будем председник Напретка, нисам више ни у Трајалу. Председник сам ФС Расинског округа и усресређен на рад у савезу и пројекте које смо покренули, изградњу новог стадиона у Мудраковцу и постављања терена са вештачком подлогом у Бивољу, где ће бити и „кућа фудбала“, у коју ће бити смештени градски и окружни савез – јасан је Владан Гашић, први човек ФС РО.

На питање: да ли је упознат са разлозима Мишковићеве оставке, Гашић каже – тек толико, колико се појавило у медијима и истиче:

- Као председнику Савеза у којем је Напредак „клуб број 1“, стало ми је да да тај клуб настави нормално да функционише, а то је могуће само са Марком на челу. Сачекаћу неколико дана, да се одлука коју је обелоданио „слегне“, па га позвати да поразговарамо, да видим постоје ли неки проблеми и могу ли да се реше, како би остао у Крушевцу. Ништа није хитно, јер фудбал је сада у другом плану .

Постоји ли могућност да се Марко Мишковић предомисли, питање је са великим упитником, а одговор вероватно неће стићи док је на снази ванредно стање, јер сада је најважнија утакмица против короне и борба за живот...

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dejan Stojanovic Niski
Vlada Gasic je mlad i perspektivan,sportski radnik.Takvi su potrebni nasem fudbalu...Iskreno u narednom periodu ga ocekujem na celu REGIONA ISTOCNE SRBIJE...Da unese novu energiju,sa novim idejama i projektima...Zelim ti puno uspeha u daljem radu...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.