Почетна / Фудбал / Супер лига

Милован Ђорић: После коронавируса скраћивање свих лига

Шта ће се догодити са српским фудбалом после коронавируса?! Да ли ће се и како организовати наставци такмичења кад се борба против невидљивог непријатеља из ваздуха заврши? Одговор на ово питање потражили смо од Милована Ђорића
ФОТО: Лична архива М. Ђ.

- Фудбал је у великом проблему и велико је питање шта ће бити кад коронавирус прође, али, ми морамо да будемо опрезни да не повучемо потезе због којих ћемо се касније кајати – поручује са Златибора Милован Ђорић.

Пуно тога у фудбалу претурио је преко главе Ђорић. Од „првог српског бека“ до човека чија се реч у фудбалу поштује прошао је кроз све фазе нашег фудбала од успона, падова, успеха и неуспеха. Зато су његови аргументи, утисак је, изузетно озбиљни:

- Кад се све ово заврши, без обзира кад ће то да се  догоди, имаћемо прилику за реорганизацију свих лига и да се фудбал доведе у ред, односно поставе ствари на права места. Не кажем да је сада неред, напротив, али, не смемо због коронавируса да правимо компромисе и не дај боже - проширујемо лиге ако се првенства не окончају...

Решења су, тврди Ђорић управо супротна:

- Не да нисам за проширење лига јер би то била велика грешка, него сам за скраћење! Од Супер лиге, Прве и Српске – све треба скратити, а од зона ка нижим, проширити. Само тако појачаћемо конкурентност и колико-толико створити услове за побољшање квалитета фудбала.

Некадашњи функционер Фудбалског савеза Србије поставља и питање као конкретни аргумент:

- Реците ми, кад је последњи пут неки фудбалер из српских лига прешао и заиграо у суперлигашкој екипи? Да стигне до Звезде или Партизана, о томе и да не говоримо...

Ако се такмичења не наставе, прве и конкретне потезе мора да повуче Фудбалски савез Србије:

- Фудбалска органзиација прави стратегију развоја фудбала и не сме да гледа да ли ће се потези некоме свидети. Многи клубови који објективно гледано и не заслужују по организационој способности и инфраструктури да играју у садашњим ранговима, пали би ниже, али у борби за квалитет фудбала не сме да буде компромиса – закључио је Милован Ђорић.

Уживам на Златибору
Милован Ђорић је пре николико дана Београд заменио Златибором.
- Уживам, шта друго могу да радим – расположен је Милован Ђорић.
Уверава да се не плаши коронавируса...
- Ја иначе већи део године проводим на Златибору.  деценијама је тако: чист, свеж ваздух. Истина, сада нема људи...
Милован Ђорић рођен је 6. августа 1945. године. Да је у Београду, не би смео да изађе из свог солитера. На Златибору може да дише пуним плућима.
Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

delijana
Читам све предходне коментаре и лако закључих он бре ЛОШ ЧОВЕК изгледа...
op
MATORA DANDARA DVA PUTA UZEO OTPREMINU OD FSS
cup@op
Bio i ostao šaćirdžija !!! Loš kao trener , loš kao predsednik , jednom rečju loš , da lošije ne može biti !!!
Пицон
Бата Ђоро прочитај неки коментар, можда је боље да останеш на Златибору...
MARE NS
OTKUD OVAJ SENILNI DA SE SADA JAVI KADA NAM JE SVIMA TEŠKO . ON BI DA SE IGRA FUDBAL I DA KLADIONICE RADE DANONOĆNO .... LEZI ZEMLJAČE , UŽIVAJ PENZIJU , BATALI SE FUDBALA ..SVE SI UNIŠTIO SA SVOJIM JARANIMA IZ JAGNJEĆIH BRIGADA ŠIROM SRBIJE ..I JOŠ BI DA SE PITATE ZA SVE ......
Šampionski šampionizam za sve!
Treba prepisati uspešne modele, kao npr. modele primenjene na naše šampionske šampione Crvenu zvezdu i Partizan. Dakle, ulupavati mlilijarde dinara i u sve druge klubove! Eto jakih klubova, eto nam jake lige šampionskih šampiona! Da ista pravila važe za sve - i biće odmah bolje sve.
Narod
Pravi komentar,cestitam. Mislim da svi ostali klubovi kada bi dobili po 300.000 eura godisnje ravnopravno bi se borili za titulu sa blizancima. A blizani dobijaju 15 do 20 milona godinje od drzave.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.