Почетна / Фудбал / Супер лига

Ако се раније прогласи првак: Звезда носилац у трећем колу квалификација за Лигу шампиона?

Све је у магли што се тиче актуелне и наредне спортске сезоне. Неизвесно је да ли ће се завршити шампионати, нити кад ће да почну наредни
ФОТО: М. Рашић

Ширење смртоносног коронавируса покосило је и заказане термине, сваке прогнозе сада су несигурне и произвољне.

Ако би се шампиони у лигама широм Европе прогласили по стању на табели у тренутку прекида, што није искључено да се и догоди, првак Србије била би Црвена звезда која ни се добро позиционирала у квалификацијама за Лигу шампиона.

Према садашњем стању, Црвена звезда би била носилац на жребу за треће коло квалификација за Лигу шампиона. Коефицијент клуба са Маракане (22.750), поставља га изнад тренутних лидера у првенствима Швајцарске, Кипра, Данске и Аустрије.

Да би шампион Србије био носилац у жребу за треће коло неопходно је да се испуне четири предуслова.

Уколико се првенства наставе, први и најтежи је да титулу у Швајцарској освоји Сервет испред Јанг бојса или Базела, други и нешто реалнији да АПОЕЛ не прескочи на табели Омонију и Анортозис, а трећи практично известан да Митјиланд приграби пехар испред Копенхагена.

Четврти би био велика непознаница и садржи императив да ЛАСК задржи предност у односу на Салцбург у Аустрији од шест бодова.

Српски представник је тренутно, у расподели карата за треће коло, први изнад црте и припада групи од шест „повлашћених”.

У случају да Јанг бојс или Базел освоје трофеј, то би потиснуло Црвену звезду. Осим Швајцараца, потенцијални противници били би од носиоца још и Олимпијакос, Селтик, загребачки Динамо, Астана и Лудогорец.

Погледи са Маракане, уколико се наставе првенства, биће усмерени ка Швајцарској...

Црвено-бели би кренули највероватније од другог круга
Првак Србије ће, највероватније, почети квалификације за Лигу шампиона од другог кола.
Како би се то догодило потребно је да победници Лиге шампиона и Лиге Европе остваре пласман у елитно европско такмичење кроз национална првенства.
У овом тренутку неизвесно је да ли ће завршница Лиге шампиона или Лиге Европе да се и одигра.
Прошле сезоне Ливерпул и Челзи су били освајачи, а кроз првенства су обезбедили карту за елитно такмичење.
То је допринело да прваци Кипра и Израела крену од другог уместо првог кола квалификација. Сада такву повластицу чекају шампиони Србије и Кипра.
Збирни учинак наших клубова у сезонама сабирања бодова позиционирао је Србију на 19. место на крају прошле сезоне, што првака шаље у прво коло квалификација за Лигу шампиона, али највероватније ће да дође до померања.
Тренутно, у периоду стицања позиција за такмичарску 2021/22. у европским куповима, Србија се налази на 18. месту. Највероватније ће пасти на 19, прескочиће је Швајцарска.
У суштини, свеједно је за 18. и 19. клуб, јер повластицу старта од другог кола има шампион 17. земље на листи.
Утакмице првог кола квалификација за Лигу шампиона требало би да се играју 7. јула, али термини су подложни променама због актуелне паузе због коронавируса.
Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

los penzos 47
Ako se ranije proglasi prvak, najveću zaslugu za to će imati nenadmašni Ben. Niko ne zna tako da postigne gol iz penala kao Ben (ako ga prethodno ne promaši) a tek kako postiže golove iz peterca (kada ostane potpuno sam)! To je umetnost! Takođe i u polju je nenadmašan i veoma racionalan! Neće on da se bakće “sa ti driblinzi”, zato on sve rešava na najjednostavniji način, kao da igra u trećoj ligi - Srpska liga zapad. Svaka njegova lopta kao da ima oči, jer ide do najbližeg saigrača, ili čak natrag i do Borjana. O svemu on misli, zato vrlo često uposli i Borjana da ne bi on besposlen zaspao u šesnaestercu i on ga tako razmrda i drži mu koncentraciju! Voleo bih da Ben bude nagrađen sa posebnim bonusom za osvajanje šampionata, zbog svog nemerljivog doprinosa(pogotovo u Evropi)!
Marko
Ben je to zasluzio da je igrao evropske meceve Zvezda bi jos bila u Evropi..
los penzos 47@filipkaci
Ti si kralj! Kakav šlagvort?! Kuda ide ovaj svet?! Bena za oktobarsku nagradu! Prisustvovaćemo istoriji. Ovo je blasfemija sa utemeljenjem na nacionalnim vrednostima i potpuno odsustvo realnosti. Prešao si moralnu crvenu liniju! “U odnosu na čoveka robot ima jednu prednost, može da se popravi”(savremena francuska poslovica), a tebi nema spasa!
Прикажи још одговора
Željko Pavlović
Bravo.
Željko Pavlović
Molim?
@zeljko
A na kosarkaskim vestima si protiv da Partizan dobije titulu isto kao zvezda u fudbalu?
pa
Zvezda u fudbalu, Partizan u kosarci i zavrsavaj to.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.