Почетна / Фудбал / Супер лига

Лазар Марковић о разлозима зашто је носио маску пре меча са Вождовцем

Дуго су навијачи Партизана ишчекивали да се Лазар Марковић врати у матични клуб. Почетком септембра бивши репрезентативац Србије је после шест година поново обукао дрес матичног клуба
ФОТО: М. Рашић

Повреда средином јесени међутим, условила је да популарни Маркец не заблиста пуним сјајем. Почетком пролећа Лазар све више покушава да надокнади пропуштено.

Доскорашњи интернационалац постигао је први гол овог пролећа против Пролетера у 23. колу, да би у суботу у дуелу са Вождовцем креирао акцију из које су црно-бели начели ривала.

Знали смо да нас очекује тешка утакмица, без обзира што су Вождовчани имали пет узастопних пораза. Негативна серија увек може да буде замка, јер се екипа увек тргне шок терапијом, односно променом тренера што се десило у редовима нашег суботњег противника. Уз то, мечеви са Партизаном представљају посебну мотивацију за све екипе. Због тога смо се много борили пре првог гола да покажемо с каквим смо амбицијама дошли на кров – коментар је Марковића.

Лазаров повратак у форму обрадовао је све којима је црно-бела боја на срцу.

Не волим да процењујем какав ћу учинак да имам овог пролећа. Волим фудбал и Партизан, увек се трудим да пружим максимум сходно тренутним могућностима. Сигуран сам да ћу тек да помогнем екипи.

У суботу је пажњу ипак, највише привукла Марковићева маска на загревању, слична шалу, са грбом клуба.

Од кад је кренула епидемија коронавируса у нашем спортском центру спровели смо низ мера, од којих је једна била и карантин пред утакмицу са Вождовчанима. Важност меча условила је да будемо изоловани и фокусирани само на оно што нас је очекивало на терену. Маском смо желели да још више подигнемо свест навијача о значају превенције и бриге о другима. Она је више урађена као шал и служи нам да сачувамо и друге од првог удара ако кашљемо, кијамо или једноставно не желимо да нам улази хладан ваздух. Драго ми је што је моја маска наишла на леп пријем код присталица Партизана, јер је пре свега урађена као клупски реквизит – објаснио је бивши репрезентативац.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Che
Vise bi vredeo da nije dosao.
Barislav Tokiovic
APEL za redakciju zurnala kao i za drustvo kao sto je pigeon,gropn II,mosquito,rio bravo,dejavu,penzioner itd...Fudbal je stao,i sport i sve ostalo...ali vi meni nedostajete i nasa prepucavanja u vezi nasa dva velika kluba...Mnogo je lepo to nase rivalstvo i razbibriga. Tek sad vidimo u situacijama kao ovih dana...Zato molim vas postovani rivali iz Humske da zapocnemo neku temu.Molim i redakciju zurnala, da nam baci neke izazove oko kojih cemo voditi diskusije i bar na trenutak zaboraviti ove tesko stanje...Jer mi svi znamo da ne postoji bolja razbibriga i razonoda od naseg vecitog rivalstva...Sportski pozdrav za navijace velikog kluba FK Partizan. U mnogim stvarima je FK Partizan dokazao svoju velicinu i ja zaista postujem taj klub bogate tradicije i velikih uspeha. Ipak, moja je Zvezda jos i veci fudbalski klub sa jos vecim uspesima i tradicijom. Ali nikad Zvezda nebi bila to sto jeste da nema vaseg velikog FK Partizana. To rivalstvo je uvek bilo podstrek da se bude jos bolji...
misa tumbas
njemu treba kaciga a ne mask. Malo, malo pa se zaleti u nekoa...iskreno, strasno je ono sto on pruza na terenu.
Pigeon
Ma, maska k'o maska, ali tvoje igre majstore...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.