Почетна / Фудбал / Супер лига

Дерби за Европу: Војводина дочекује Раднички у Новом Саду (среда, 18 часова, САСТАВИ)

Стефан Ђорђевић, који се после издржане суспензије због жутих картона враћа у тим Војводине у дербију против Нишлија, биће у необичном положају
ФОТО: Ј. Грлић
Војводина – Раднички (среда, 18 часова)
Стадион: „Карађорђе”. Судија: Драган Чоловић. Помоћници: Милан Пашајлић и Марко Ђуричић.
ВОЈВОДИНА: Роцков, Стојковић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић, Топић, Ђуричин, Дринчић, Бојић, Зукић, Мркаић.
РАДНИЧКИ: Ристић, Тодоровски, Стевановић, Маслаћ, Летић, Суботић, Пејовић, Чумић, Пантелић, Михајловић, Којић.

 

Као рођени Новосађанин, притом још поникао у црвено-белом дресу, супротставиће се Стефан Ђорђевић доскорашњим клупским друговима у редовима гостију.

Провео сам годину и по у Радничкоm и већи део тог периода остао ми је у лепој успомени. Ипак, професионалне обавезе налажу да прошлост и емоције оставим по страни, односно да данас дам све што могу за победу Војводине.

Ово искушење разликује се од претходног у дербију са Црвеном звездом. У том мечу је првенствени задатак Војводине био да не изгуби, против Радничког као домаћин да победи?

Батак већ задовољан: Имамо квалитет за Европу

Пред гостовање Радничког у Новом Саду у Нишу је промовисан нови шеф стручног штаба, Радослав Батак (42).

Диригентску палицу је преузео од Милорада Косановића у тренутку кад клуб заузима шесто место са 36 бодова и у четвртфиналу Купа Србије.

Бивши репрезентативац Црне Горе, као тренер је радио у Војводини и на Тајланду, каже да је са оптимизмом прихватио позив из Ниша.

Стигао сам у организован клуб с високим амбицијама и понашаћу се у складу с тим. Пред Радничким су велика искушења у наставку сезоне, спреман сам за овај посао и верујем да ћемо направити добру причу. Многи говоре да преузимам клуб у незгодном тренутку, мислим да ни за једног тренера не постоји незгодан тренутак. Прихватио сам радо овај изазов, убеђен да можемо направити добре резултате – рекао је Батак у првом сусрету с новинарима.

Истакао је да добро познаје средину у коју је дошао.

Пратио сам последње мечеве Радничког, поједине играче сам тренирао у Војводини. Са спортским директором Марком Јовановићем својевремено сам делио свлачионицу на Тајланду, тако да сам и преко њега био упознат са ситуацијом у клубу. Одрадио сам тренинг, полако упознајем екипу и задовољан сам шта сам видео.

Раднички и ове сезоне циља пласман у квалификације за Лигу Европе.

Знамо жељу људи који воле и воде клуб, ситуација на табели је солидна и потребно је да у наставку сезоне заиграмо на још вишем нивоу како бисмо испунили очекивања. Сматрам да овде има квалитета и да ћемо успети у ономе што је планирано.

Психолошки гледано, није лако кад је победа императив. Али, кад сте део Војводине онда је потпуно нормално да буде тако, без обзира ко је с друге стране. Дакле, нема алибија. Пред нама је очекивано тежак задатак и дужни смо да уложимо све што можемо да га испунимо, да се покажемо у утакмици која је од посебне важности.

Бодови много значе и Војводини и Радничком?

То је само разлог више за веровање да ће утакмица бити узбудљива и квалитетна. Очекујем да ће гледаоци бити на добитку, уживаће у добром фудбалу.

Семафор 23. кола Супер лиге Србије:
13,00: Спартак – Младост
14,00: Инђија – Црвена звезда
18,00: Чукарички – Вождовац
18,00: Мачва – ТСЦ
18,00: Напредак – Радник
18,00: Партизан – Пролетер (НС)
18,00: Рад – Јавор
18,00: Војводина – Раднички (Ниш)
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pigeon
Za mene je veoma interesantno da se ne prenosi ova utakmica na tv, kao i recimo Radnicki-Cukaricki iz proslog kola! Ipak bi to trebalo da budu mecevi za izlazak u Evropu! A to izgleda, nikoga ne interesuje...
Zapad
Djoso opustite se malo

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.