Почетна / Фудбал / Супер лига

Партизан у Сенти поново показао слабости, црно-бели ван ритма

Форма, очито, није подешена за крај фебруара 0 План да Парни ваљак заигра „најлепши фудбал” у вечитом дербију
ФОТО: ФК Партизан

Свако има право на слаб дан, међутим, после Партизановог ремија против ТСЦ-а у Сенти (идентичног као јесенас – 1:1) пале су турско-катарске маске (бусање: „Никад боље припреме”): Парни ваљак, дефинитивно, није паклена машина, „чудо невиђено” са снагом да самом појавом (као што су неки помислили) заледи крв у жилама противнику и натера га да брзопотезно истакне белу заставу.

Уколико (неспоран) квалитет не прати и гладијаторски приступ - уследи отрежњење, болан пад, баш као сад - на минус 13 у односу на вечитог ривала.

Намеће се: сан о титули за сезону 2019/20. једва тиња у Хумској, без обзира што је до краја трке остало још 15 етапа (45 бодова у оптицају).

Упада у очи: црно-бели су у увертири пролећа тотално ван ритма!

Гробарима пара душу: сва четири гола (три у режији Бибарса Натха) постигнута су из прекида, дакле ниједан из игре?!

Приде, све слабости са премијере против Радника, додуше – камуфлиране мајсторијама Зорана Тошића и поменутог Натха, дуплиране су против ТСЦ-а: епилог – спашавај главу у судијској надокнади, из пенала (чак се и Партизанове присталице слажу - „проблематичног”).

Шта је то „труло у држави Хумској”, па црно-бели у војвођанској равници нису демонстрирали изглед аспиранта на трофеје: без агресије и креације, тромо и безопасно, с првим полувременом „које су појели скакавци”?

Партизанови фудбалери, чини се, немају „данфа”, као да још нису у сезони. Разлози?

По свему судећи, у тренажном процесу: очигледно улазак у форму није подешен за крај фебруара, параметар, стартери су, у генералној проби против Спартака из Москве, одиграли свега 45 минута?!

Плус, евидентан је и изостанак спортске агресивности, уочљив и у првом делу окршаја са Сурдуличанима, гарниран, некако, „тешким ногама”, наизглед безвољношћу.

Узрок, према упућенима, велики број часова проведен у теретани, с нус-продуктима: перјаница тима напустио је дрил почетком седмице због умора, дефанзивац с рејтингом због болести није тренирао неколико дана уочи гостовања ТСЦ-у...

Из наведеног, неко би, можда, посумњао у стручност струке, међутим, та прича никако не пије воду: уз Сава Милошевића су исти људи као јесенас, заједно креатори закључка целокупног аудиторијума да „Партизан игра најлепши фудбал”. Но...

Навијаче с правом занима: кад ли ће то почети поново да се испољава, да ли је пик форме предвиђен за недељу, 1. март, у вечитом дербију (многи су склони суду: Партизану је једино битна победа над Црвеном звездом)?

За то је, дефинитивно, потребно освежење, не толико међу 11 (до тога неће ни да дође), већ – на тренинзима. Милошевић ће, по свему судећи, ове седмице да „спусти лопту”...

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Brazilac 11
"Pripreme" za naše fudbalere su pripreme za sladak život, odnosno za sve drugo u životu, osim za omo što im je posao, a to je fudbal.Da sam vlast, ukinuo bih svaku vrstu finansijske pomoći.Sve pare bih usmerio seljacima i IT inžinjerima, tako bi bili prinuđeni da rade sa mladim talentima, sav kukolj bi otpao brzo i stvorili bi se normalni uslovi za fubal.Klubovi koji idu na pripreme u inostranstvo bih dodatno oporezovao, jer imaju višak novca za bacanje.Najvažnije, ukinuo bih postojanje onog što se zove "grupa građana" i kad je moglo Smederevo i Bor da se privatizuju, onda mogu i zvezda i F.K.Partizan. I dokle god postojala "grupa građana", dotle će fudbal biti generator kriminala, a ne zdravog sporta.U ovom slučaju, država se predala.
Dzo istina
Pa samo lud covek ne vidi da je ova grupa igrača limitirana! Jednostavno u svakoj liniji tima treba promena na bolje. Bekovi slabi nisu naučili centrirati niti će, zadnji vezni kada bi dali loptu napred pao bi sneg u julu. Psihologija je čudo, pa je tako i onaj start Zdjelara (i vise nego pogibljen) za psihologa a on se čudi za zuti karton. Tošic lošiji nego pre desetak godina, Sadik precenjen. Jedino mozda prelaznu ocenu zasluzuju dva štopera!
Pigeon
Po meni, pripreme su vremenski period kada ekipa posle sezone treba da ispravlja greske koje su uocene u prethodnom periodu, kao i da radi na uigravanju novih varijanti u napadu, odbrani, prekidima...ne treba da se bude veliki strucnjak pa da se vidi da Partizan ponovo prima golove posle samo jednog suta ili jedne sanse, da su nasi stoperi u stvari, najbolji asistenti za protivnicke igrace, da je energetski ekipa na 50% od jesenas, da se i dalje promasuju ziceri, da su nam prekidi bezopasni...Sta se radi onda, na tim pripremama? Ocekivao sam ultra brzi Partizan, za nase prilike, naravno, a i dalje gledam Tosica kako se vuce po terenu, odigrava unazad, nema ga na boku, gledam Zdjelara koji ne moze da "uhvati" nijednog protivnika, a ne sme ni da sutne zicer sa 16m, nego lopta (opet) zavrsi unazad, gledam Natha koji se umislio, Lakcevica koji odigra 15min. a zeli samo da se samoistakne, Urosevica...Takticki, duvanje dugih lopti ka Sadiku (!?), momak 4 puta u ofsajdu za 18 min....Lose...
nemam pojma
Očito je da je ekipa potpuno van forme i da se loše kreću po terenu. Šta je uzrok, da li je to pomenuti kondicioni trener, Miša Filipović, ne znam. Ali najbolje je pogledati Sadika. Sadik jesenas i Sadik sada. Ogromna razlika u agresivnosti i kretanju. Ne agresivnosti gde napravi prekršaj za žuti jer kasni sa startom, već onaj gde odbrambenim igračima ne da da dišu. Svi igrači se sporije i lošije kreću, a Savo je naglašavao suprotno, da će igrači manje da trče, ali zato više sprinteva, mnogo brže. Ništa nije urađeno, čak sve je promašeno, barem za sada. Top forma je morala biti od prvog kola, da raznesu Radnik i TSC. Bila je sramotna igra, bez šansi, fudbalskih poteza, dosadna, da odbije navijače da se uopšte približe stadionu. To da igrači na početku nemaju svežinu je stvarno SRAMOTA!
Rašo
U zadnjih 10 godina imali smo samo jednog pravog trenera,Marka Nikolića.U njegovo vreme nismo imali "milionskih" igrača a igrali odlično.Ispada da je bolje novac uložiti u njega ako hoćemo igru i rezultate.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.