Почетна / Фудбал / Супер лига

Лука Стојановић: Желим трофеј са Чикагом

Лука Стојановић, најбољи стрелац Чукаричког каријеру ће наставити у Чикагу
ФОТО: Н. Неговановић

Пре доласка на Баново брдо офанзивни везиста Лука Стојановић носио је дрес Аполона из Лимасола, Антверпена, Мускрона и Спортинга, а сада ће се први пут опробати у Америци. Позив из МЛС лиге дошао је изненада.

Стојановић је већ одрадио припреме на Кипру са екипом, а по доласку у Београд уследио је позив са другог континента. После неколико дана преговора и размишљања у минуле две године један од најбољих играча Чукаричког одлучио је да прихвати понуду.

Званично папиролошки је све завршено, остало је само да добијем визу и следеће недеље требало би да кренем пут Чикага. Искрено, никада нисам ни размишљао да ћу отићи у Америку чак ни на одмор. Срећан сам и једва чекам да стигнем – истакао је Лука Стојановић.

Како сте пресекли и одлучили да одете у Америку?

Понуда је дошла неочекивано чак и за мене. После лакше повреде на Кипру размишљао сам само о опоравку и да се што пре вратим на терен и помогнем екипи. И сам сам био изненађен понудом. Хвала људима из Чукаричког што су ми изашли у сусрет, иако понуда можда финансијски није била баш као што је клуб очекивао. Драган Обрадовић ми је изашао у сусрет и не само мени, већ и Чикагу. У сваком случају договорена је сарадња на три године.

Колико познајете МЛС лигу?

Нисам пратио МЛС лигу само знам да су у Чикагу били Вељко Пауновић и Александар Катаи. Искрено,не познајем лигу најбоље, али идем пун елана. Волео бих да тамо оставим дубљи траг и задржим се дуже од три године, јер сам свуда био по две. Лига можда није изазовна као нека европска, али је просек навијача по утакмици 25.000. Податак за респект чак и за боље фудбалске лиге. Мени то значи и волео бих да са Чикагом освојим трофеј.

Имате ли трему с обзиром да се селите на други континент?

Имам, највише због породице, али се надам да ћу се лако прилагодити, већ сам играо у иностранству. Волео бих да добрим играма отворим врата за још неког српског играча у МЛС-у, после Прекија Радосављевића бићу први из Чукаричког у Америци

Неће вам бити тешко да се привикнете на нову средину, ипак је Чикаго „српски град”?

Ако је већ Америка драго ми је да је то Чикаго. Ипак, је то највећи српски град после Београда.

Остављате саиграче из Чукаричког можда у најбитнијем тренутку, следи гостовање у Нишу?

Имао сам жељу да играм док не одем, али ми је председник Обрадовић уз договор са шефом рекао да ништа не ризикујем и да затворимо ову причу на добар начин. С обзиром на квалитет тима, имаће ко да ме замени, надам се да ћемо доћи до циља

Екипа је остала без Богосавца, сада одлазите и ви, мислите ли да ће Чукарички успети да сачува четврто место?

Богосавац је доказао да је најбољи леви бек и то је већ један озбиљан ударац за тим, сад одлазим и ја, али то у Србији није проблем увек има младих играча. Каменовић ће добро заменити Богосавца, док је ту на средини терена прекаљени Кајевић, он једним добрим потезом може да направи чудо. Ту је и омладинац Гргић од кога највише очекујем кад одем.

Можда се једног дана и вратите међу бело-црне?

Искрено све сам урадио да се наша веза не прекине. На који начин ћу се вратити не знам. Много лепих момената само доживео на Бановом брду. У Чукаричком сам се увек осећао као у својој кући. Верујем да ћу у неком тренутку поново сарађивати са овим људима, уз Чукарички пратићу и Партизан, ипак сам тамо поникао – закључио је Стојановић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.