Почетна / Фудбал / Супер лига

Милошевић: Да утакмице у Супер лиги играмо као да су европске

Тренер Партизана Саво Милошевић рекао је да је пред његовом екипом циклус од три тешке утакмице, који се завршава вечитим дербијем, и додао да ће се црно-бели трудити да сваки меч у Супер лиги играју као да је европски
ФОТО: ФК Партизан

"Улазимо у период у којем ћемо имати утакмице на свака три дана. Мало ће бити незгодно, али трудили смо се ових дана да освежимо екипу обзиром да смо изашли из припрема... Ове недеље нас чекају три утакмице, закључно с дербијем тако да неће бити лако уопште", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре у Спортском центру Телеоптик.

Фудбалери Партизана гостују сутра екипи ТСЦ-а у утакмици 22. кола Супер лиге Србије. ТСЦ са 37 бодова на свом конту тренутно заузима пето место на табели, док је Партизан други са 47 освојених бодова.

Нови суперлигаш је у првом делу сезоне "откинуо" два бода Партизану на гостовању у Хумској, тако да и сада треба очекивати занимљив меч.

"Имали смо тешку утакмицу у Београду. То је екипа која је дошла из друге лиге, али је одмах показала да има квалитет, то је екипа која дуго игра заједно што није специфично за српски фудбал и то је додатни квалитет који имају поред индивидуалног који такође поседују", рекао је Милошевић.

"Чека нас тешка утакмица и генерално овај мини циклус који ће бити јако захтеван поготово што је на почетку полусезоне", рекао је Милошевић и додао да су сви играчи спремни за сутрашњи меч осим Лутовца.

На констатацију новинара да је у односу на прву утакмицу са ТСЦ-ом сада бољи моменат за Партизан, Милошевић је казао: "Теоретски, да".

"Играјући европске утакмице смо доста енергије трошили и имали смо проблема у нашој лиги после Европе. Ја сам се трудио да у овом припремном периоду пробам да их натерам да размишљају онако како ја размишљам, а то је да ове утакмице играмо као европске, да схватамо те ривале као да су европски. Са те стране очекујем одређени помак када је у питању и енергија, трка, однос, дисциплина...", рекао је Милошевић.

Упитан да ли им онда говори и да нема оправдања за слабије игре, Милошевић је казао:

"Не бих користио такве речи. Ја сам тренер и морам да водим рачуна да не додајем додатни притисак на већ постојећи притисак".

"Свесни су они да је свака утакмица битна и да ћемо сада имати мање оправдања. Толико свести имају, али већ се добро познајемо, у марту ће бити годину дана, то није мали период", навео је Милошевић.

Новинаре је занимало и да ли ће сада Партизану, али и осталим клубовима, бити лакше против ТСЦ-а јер их боље познаје него јесенас.

"Не знам да ли ће бити лакше. Сад цела Србија зна да је то екипа која је показала завидан квалитет, има такмичарски менталитет, има континуитет што је јако тешко урадити у Србији, али имају и индивидуални квалитет што се такође ретко дешава и говори у прилог томе да мој колега Сабо ради добар посао, направио је колектив који дише као један", рекао је Милошевић.

"Они су у борби за Европу. Помак је очигледан и то сигурно не може да буде стицај околности већ плод дугорочног рада", додао је тренер Партизана.

Партизан је у претходном колу, против Радника, сва три гола постигао из прекида.

"Да л' смо испуцали бонус? Дали смо два... Надам се да ће ме демантовати моји играчи. Прекиди могу много тога да донесу, као што могу да и однесу. Јако су битан сегмент модерне игре. Надам се да ћемо наставити, не мислим само на директне ударце на гол, него уопште на прекиде", рекао је Милошевић.

Упитан да ли се плаши да Садик не добије осми жути картон и да не због тога не игра на "вечитом" дербију, Милошевић је казао: "Водимо рачуна и о томе".

"Нећу прибегавати Мурињовом рецепту, нема потребе. Садик ће сута да игра, тражићу да игра максимално, а против Пролетера неће сигурно играти", рекао је Милошевић.

Милошевић је искористио прилику и да кошаркашима Партизана честита освајање трофеја на Купу Радивоја Кораћа.

"Партизан се враћа на висине на којима смо навикли да буде и јако ми је драго га видим тамо где му је место", рекао је Милошевић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Drugi ce se potruditi da evropski tim pobede.....znaju i ostali u Srbiji fudbal...
Željko Pavlović
Da se spremimo za sledeći šampionat.
dejavu
Hocete li da prekinete sa ovim smesnim botovima?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.