Почетна / Фудбал / Супер лига

Лале постале Звездина редовна муштерија

Црвена звезда намерава да оствари 11. узастопну победу против Војводине у првенству
ФОТО: Н. Неговановић

Умела је Војводина да прави доста проблема Црвеној звезди и побеђује на највећем српском стадиону, али новосадски клуб је у последњих неколико година омиљени противник и на Маракани и на „Карађорђу”. Црвено-бели из Љутице Богдана прекосутра ће покушати да остваре 11. узастопни тријумф у дуелима са ривалом из Новог Сада.

Војводина је последњи пут кварила Звезди резултатски план у пролеће 2016. године. Прво је почетком априла прекинута историјска серија победа екипе тренера Миодрага Божовића. Стали су на 24 тријумфа, јер је Ненад Лалатовић спустио рампу у Новом Саду ремијем без голова. Месец дана касније Лале су славиле на Маракани са 3:1, у великој мери и јер је дан касније јачи тим Звезда играо пријатељски меч са Олимпијакосом. Било је то у ситуацији кад је шампионска трака већ решена.

Серија успеха против Војводине почела је у септембру 2016. године, убедљивих 4:1 потписали су Руиз, Доналд, Плавшић и Срнић. Узбудљив је био наредни меч на пролеће у Новом Саду, Ле Талек и Боаћи режирали су велики преокрет на 3:2.

Од тада је Црвена звезда у Новом Саду остварила три тесне и две убедљиве победе. Катастрофу домаћину нанела је у финишу претходног шампионата, кад је бацила „петарду”. Војводина није успела да парира на свом терену ни после првог пласмана београдског ривала у Лигу шампиона.

Занимљиво је да је Војводина била Звездин први противник на Маракани и у прошлој сезони, шампион је био убедљив и славио је са 4:0. У првом мечу актуелног првенства, пресудио је у Новом Саду сјајан гол Матеа Гарсије.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ha, ha, ha...
Kako drugacje komentarisati, kada se pogleda gornji tabelarni prikaz?
007
Ko nema kičme pa 90 poso pravih Vojvodinaa ne dolai na uakmice ,osim u Evro kupovima od 90ih jer uprave su po želji ovih u bg
Gravedigger
Oni su im filijala , pogotovo od kako su ovi dosli! Znamo svi koji!!
Zuk
A sta ocekivati od filijale nego da odradi laksi ili tezi kondicioni trening.
misa tumbas
naslov nam je rekao mnogo :)...jos I karte placaju svojim navijacima nebi li pojacali finansijsku situaciju komsinice

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.