Почетна / Фудбал / Супер лига

Тедић: Нисам „полудео” од милиона

Слободан Тедић о вишку пријатеља после уговора са Ситијем, возном парку на Итихаду, Агуеру, Чукаричком, сновима и глави
ФОТО: fkcukaricki.com

Иако је договор клубова постигнут још минулог лета, званично од 1. јануара Слободан Тедић је играч Манчестер ситија. Непосредно пред пут на Кипар, млади нападач морао је на друго острво, тачније у Енглеску на лекарске прегледе и потпис уговора са екипом коју предводи чувени Пеп Гвардиола.

За већину младих играча велики је то изазов, пре свега да савладају сами себе, его и наставе истим жаром да играју Супер лигу. Овај проблем Слободан Тедић нема, према саиграчима из Чукаричког је исти, а не постоји ситуација у којој је покушао чак и да спомене чији је заправо данас  играч.

– Остварио ми се дечачки сан, мада искрено још увек нисам свестан да сам играч Манчестер ситија. Реалност ћу доживети тек у јуну, када званично одем у Манчестер. Овако ми све изгледа као да је још увек  сан – искрен је Слободан Тедић, нападач Чукаричког.

Да ли вас у Новом Саду сада гледају другим очима?

– Наравно. Сад имам „милион другова”. Знам ко је био уз мене кад нисам био актуелан, па и кад сам потписао за Манчестер. Немам много другара, са одређеним пријатељима се дружим од раније.

Када је информација о преласку у Манчестер сити изашла на видело, каква је била реакција људи из окружења?

– Ближи пријатељи знали су шта се дешава, међутим они са којима се одређено време нисам чуо били су у шоку. Имам доста другара са којима сам тренирао у Војводини, сви су ми после те вести слали поруку са једним питањем: да ли је ово истина за Манчестер сити?

Најјачи утисак краткотрајног боравка на Острву?

– Ишао сам до аналитичара који је био у великој сали за ручавање. У том тренутку сви играчи из првог тима су били ту Стерлинг, Агуеро... Мислио сам прво да сам промашио просторију. Баш сви су били на окупу, јер је то био дан пред утакмицу. Одушевио сам се што сам могао да их видим.

Какав је возни парк, да ли сте бацили око на паркинг?

– Страшан. Први пут када сам био у Манчестеру, најбољи тим није имао тренинг, а видим на паркингу Мерцедес, Ферари, Порше. Питао сам се ко вози ово ако они нису ту они најбољи. Касније сам сазнао да је то возни парк особља, доктора, економа клуба. Сад сам видео возни парк играча и ту су смештене звери од аутомобила има свега.

Како један млади играч као ви да остане чврсто на земљи, са милионским уговором у џепу?

– Слажем се да је то велики корак у каријери. Много младих играча „полуди” када им се деси тако велика ствар у животу. Мени је то само мотив да још више радим и тренирам. Жеља ми је да заиграм за Манчестер сити, а не само да потпишем уговор. Тек тада ћу остварити сан, сад нема потребе да „летим” кад још ништа нисам направио.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.