Почетна / Фудбал / Супер лига

Бивши Звездин ђак Дедијер: Нисам добио праву шансу, имам утисак да је не бих добио ни касније

Марко Дедијер, један од запажених изданака школе Црвене звезде, одлучио је каријеру у сениорском фудбалу гради у градском ривалу са Бањице
ФОТО: А. Пековић

Крилни нападач Марко Дедијер прве спортске кораке правио је у родном Параћину у школи фудбала „Вук”, кад је имао 11 година дошао је позив који се не одбија са Маракане.

- На Бањицу сам стигао као жеља спортског директора Ардијана Ђокаја. Стекао сам утисак, а и од старијих дознао, да воли да форсира младе играче, али и да ризикује са њима. Најбољи показатељ је увршћивање у рад са првим тимом великог броја момака из омладинске школе. На мени је да се борим - рекао је Марко Дедијер, који ће наредних дана да овери дугогодишњи уговор са Радом.

Дуго сте били на Маракани?

- Са пет година сам кренуо да трчим за лоптом у школи фудбала „Вук” у родном граду. У престоницу сам стигао са 11 година, на позив тренера Дејана Мусовића. Иза мене је лепих седам година у црвено-белом.

Који је разлог одласка са Топчидерског брда?

- Нисам добио праву шансу. Имам утисак да је не бих добио ни касније. Желео сам да пређем у клуб који може да ми донесе као младом играчу много. Верујем да могу и ја Раду да донесем доста, што ће се показати убрзо...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 17. јануар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Meraklija
Zile kralju!
filipkaci ex FKPcascaia
Ne samo ti, nego ni jedan Zvezdin omladinac neće dobiti šansu dok su u klubu ovi afro-fanatici koji svake godine kupuju na desetine “kapitalaca” iz Afrike, čija je vrednost na nivou punjene paprike! Oni sa njima samo trguju kao na berzi, u svoju korist! Stalno nešto muljaju ali nikako da ubodu pravog a kako će i ubosti pravog, kada su svi oni sa dve leve noge. Dokaz: nema interesovanja za jednog jedinog Zvezdinog afričkog “kapitalca” jer Evropa ih je sve ogolila i pokazala njhovu pravu vrednost! Ne vrede ni pišljivog boba! Niko ih neće!
Radmilo Bošković
Ti Dedijeru uopšte nisi realan jer kako da dobiješ šansu pored talentovanog 33-godišnjeg Bena kojega su Milojević i afro fanatici iz menadžmenta Zvezde, onako zdušno forsirali pune dve i po godine. I sada forsiraju Bena jer su naložili Stankoviću da Bena smatra za standardnog prvotimca. Ben na terenu izvodi samo najjednostavnije stvari, kao izvođenje auta ili dodavanje lopte najbližem saigraču, za ostalo taj nije sposoban, jer je ograničen oskudnim znanjem i slabim motoričkim sposobnostima. Ti si na vreme shvatio da ti je u ovim godinama potrebno da igraš a ne da se zanosiš nekim romantičarskim nadama da ćeš dobiti šansu u Zvezdi. Ti si pravilno uradio a Gavrić, Stanojev, Pantović neće nikada dobiti šansu pored raznih Benova, i propašče im najznačajnije godine!
Севера део
А,знаш ли ти уопште ко је Супа?
Севера део
А,где играју та наша деца?
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.