Почетна / Фудбал / Супер лига

Бирманчевић: Звезда мој сан!

Нeкадашњи фудбалер Партизана не крије жељу да из Чукаричког пређе на Маракану и крене стопама Немање Радоњића
ФОТО: Твитер

Немања Радоњић је преко Партизана и Чукаричког стигао до Црвене звезде и „експлодирао” на Маракани. Историја би могла да се понови и путем садашњег првотимца Олимпика из Марсеља крене Вељко Бирманчевић. Интересовање постоји и уколико се коцкице сложе, млади репрезентативац Србије ће се са Бановог брда преселити у Љутице Богдана, уз адекватно обештећење бело-црнима.

Гледао Лигу шампиона

Освануле су и фотографије да сте у Звездиним мајицама гледали утакмице на Маракани?

- Гледао сам Лигу шампиона и ове и прошле године, сада са западне трибине све три у групној фази. Био сам ту и у квалификацијама против Копенхагена – рекао је Бирманчевић.

Вест о евентуалном доласку бившег ђака и првотимца Партизана у Црвену звезду јуче је заталасала фудбалску јавност у Србији, а и тек ће после нескривене жеље Бирманчевића да настави каријеру на Маракани.

- Звезда је мој дечачки сан, навијач сам клуба са Маракане! Сада сам у свету фудбалског професионализма, шта је најбоље одлучиће менаџери и Чукарички, чији сам члан. Са моје стране, немам никакви дилему и апсолутно сам за прелазак у Црвену звезду – каже Вељко Бирманчевић.

Јесте ли имали контакт са челницима Црвене звезде око трансфера?

- Не, али сам чуо од менаџера да постоји интересовање. Не знам како ће да се све заврши, али знам како бих волео...

Чукарички се много пита?

- Наравно. Играч сам Чукаричког и, заиста, ништа се још не зна. Чињеница је да су и раније о мени размишљали у Звезди, што ми прија.

За Партизан – 60 минута

Оно што би могло да представља кочницу и неслагање Делија за долазак Вељка Бирманчевића је чињеница да је за први тим Партизана одиграо три утакмице. Било је то на пролеће 2016. године, кад је тренер црно-белих био Иван Томић.

У званичним утакмицама за први тим Партизана, Бирманчевић има укупно 60 одиграних минута.

Да ли вам представља кочницу што сте били члан Партизана?

- Не...Нисам ни размишљао о томе. Одувек сам био навијач Црвене звезде, доста људи је знало то. Није била тајна ни у Партизану, мада нисам желео да то истичем.

Можда је сазнање људи из Партизана да сте звездаш допринело да вас пусте у Чукарички?

- Не знам. Не бих могао то да коментаришем, а није ни битно јер је прошлост.

Пореде вас са Немањом Радоњићем, волели бисте да имате његов пут?

- Даће Бог да тако и буде. Другачији смо типови играча, он је бржи, а ја волим више да ми је лопта у ногама. Боже здравља да се све заврши добро и да попут њега заиграм за Звезду.

Бирманчевић је рођен 5. марта 1998. године, као члан Партизана позајмљиван је Раду и Чукаричком. Минулог лета дошло је до договора између клубова о трансферу, уз одређени проценат од наредне продаје црно-белима из Хумске.

Одушевио је у квалификацијама против јерменског Банантса, а у Супер лиги Србије забележио ове сезоне 18 утакмица (1099 минута). На 12 мечева био је стартер, постигао је гол недавно у Сурдулици.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Neee.
Marko Pavlović
David i Bruno iz Kruzeira su igrači za Zvezdu.
Парастос гудбалу у земљи Србији
Сине, Графичар ти не гине! Судећи по твојој конферанси, прави си човек за њихов комбинат.
Mosquito
Decko je poceo da navija za CZ, jos pre rodjernja. Medjutim, ima problem sa bojama.
Pigeon@dzemsic
E kad neki klinac pocne da izigrava odraslog...Pa Miliojevic i Milko su bas bili omladinci...sine, idi radi domaci...A da ti cika kaze, nijedan igrac koji je presao iz Partizana u rupu nije se usrecio (a gle cuda, suprotno je bilo sasvim drugacije)! Vasovic se naljutio, presao kod vas, pa je brze bolje dosao natrag posle samo 6 meseci, napr. Ovaj decko ce takodje da se "usreci", kao i nekolicina pre njega, mada meni nije jasno sta je onda uopste trazio u Partizanu. Pa ja kao ortodosksni partizanovac, nisam hteo da igram, kada bi moja ekipa izlazila u crveno-belim dresovima! A on se sada setio sta mu je san- a inace je cist prosek, onako, usput...
Џемс
Ето, отима Звезда децу Српских лигаша. Партизан није то никада радио, Милојевић, Милко Ђуровски и још по неки, сами су дошли у Партизан зато што су "пре рођења навијали за исти" .....
Rio Bravo
Ovaj decko nije sav svoj...Ako je takav talenat zasto odmah nije otisao u Zvezdu vec Partizan?Ist vazi i za Radonjica...cuj,znali da je zvezdas?Ne pratim omladinsku ligu i bas me zanima da li je i kako igrao protiv Zvezde.Gde god da ode srecno mu bilo,mada mislim da ni u Zvezdi ne bi primirisao prvom timu....Cukaricki da,pa neka Turska,Grcka,Madjarska...ti bi bilo to...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.