Почетна / Фудбал / Супер лига

Раднички нашао кривце „који желе да наруше углед клуба” – медије

Фудбалски клуб Раднички најоштрије осудио је „покушаје појединих медија” да, како се наводи у саопштењу, „унизе” недавну победу над Јавором са 7:0 и наруше углед и част
ФОТО: Н. Неговановић

Како је у саопштењу клуба оцењено, од кад је Раднички почео да остварује одличне резултате у последњих неколико година води се континуирана кампања да се омаловажи сваки њихов резултат, а већ је постало уобичајно да се после сваке победе Раднчког у медијима потурају разне неистине, и то се десило и сада.

Опет се показало да оно што појединци не могу да опросте Радничком је победа и успех. Питамо све како је могуће да неко тврди да се може наместити да неко постигне, односно прими седам голова на једној утакмици?

Да ли је и Црвена звезда наместила меч са Бајерном из Минхена? Питамо се да ли је требало да на 3:0 кажемо нашим фудбалерима да не играју нападачки јер ће нас неко оптужити за намештање резултата”, наводи се у саопштењу Радничког.

Додаје се да је злонамерно и неозбиљно од појединаца да тврде да је неко утицао на коначан исход, с обзиром на то да је Раднички дао седам голова из игре, без пенала или црвеног картона за противника.

Нападнути смо прљавим оружјем и то од оних који на терену нису могли да нам дају један гол. Раднички је у сваком случају свој квалитет показао на терену, а онима који не воле Раднички који побеђује остављамо да се користе прљавим средствима јер самим тим и спортској јавности показују ко су они.

Наравно да је најлакше за све у Ивањици да због резултатског дебакла одговорност траже у „вишој сили”, уместо у својим редовима, али то не оправдава поједине медије који су на тенденциозан начин тај несумњиви неуспех Јавора искористили како би се опет обрачунали са Радничким, без навођења било каквих чињеница”, пише у саопштењу нишког клуба.

Недавно је Јавор изгубио од Партизана са 6:2, али није реаговао на овакав начин, што намеће питање да ли њима смета само када се губи од клуба са југа Србије?”, додаје се.

Раднички је оценио да се „квалитетан фудбал игра и на југу Србије и да са том чињеницом морају да се помире сви и да прекину да нас оптужују за све и свашта”.

Сматрамо да селективност и злонамерност у извештавању са ове, али и са других утакмица, пре свега наноси штету српском фудбалу”, наводи Раднички у саопштењу.

Клуб из Ниша је од медија тражио да се „понашају у складу са професионалном етиком и да појединци свој лични анимозитет према том клубу оставе по страни и да објективно извештавају о нама”.

Коментари24
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gron
Bruka je kada partizan odigra dva puta nereseno sa drugom najboljom ekipom u holandiji a nije bruka 0 18 u 4 meca ili ispadanje od Flore iz Talina
Dt
Obrukali ste nas u Evropi izgubili ste od amatera iz Estonije pokrite se po usima.
Ovoga mi krsta
...sve ću reći, svaku nameštenu...samo još nije vreme ;)
MerakLija
Keš kolica i laganica. ;-)
Deda
Cika Miso niste pominjali ponisten gol Javoru u 5 minutu. Radojcic na areni rece regularan a i neki ofsajdi nisu bili za 2 metra. Mozda je to za tebe normalno...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.