Почетна / Фудбал / Супер лига

Лалатовић: Снажан психолошки притисак кад играмо на „Карађорђу”

– Ван Новог Сада играмо лакше, растерећеније. Има и других фактора – истакао је Ненад Лалатовић, тренер Војводине
ФОТО: М. Рашић

Досадашњи учинак Војводине је за високо поштовање. Екипа која је у прошлој сезони подбацила давећи се у сопственим проблемима, уз само неколико новајлија и са новим тренером, после 17. кола овог првенства друга је на табели.

Капа доле. Зато, Ненад Лалатовић има право када одаје признање играчима:

Кад се подсетим где је не тако давно Војводина била, а где је данас, презадовољан сам. Надам се да и други тако мисле. Ипак, нема опуштања. Ствари треба довести до краја како бисмо украсили постигнуто и онда подвући црту.

Остале су још утакмице: Рад и ТСЦ у гостима, а између та два меча Радник у Новом Саду. Какав је план?

Војводина, то се зна, жели да забележи све три победе. Али, нисам присталица таквог начина размишљања, треба да се иде корак по корак. Први је на реду Рад и у приоду пред нама стопостотно смо фокусирани на то гостовање.

Ако је судити на основу до сада пређеног пута, Војводина је успешнија у гостима него код куће. Зашто?

Рекао бих да је на утакмицама у којима смо домаћини кључни проблем код играча у снажном психолошком притиску који ствара императив победе, а ван Новог Сада играмо лакше, растерећеније. Има и других фактора, а пре свега на „Карађорђу” компликације настају због дефанзивно постављених ривала и недовољног простора за игру. Настојимо кроз  рад на тренинзима то да решимо, али чињеница је да проблем и даље постоји.

У претходном колу, против Напретка, ни брзо вођство није олакшало пут до победе?

Свакако да је добро кад се рано поведе, али треба имати на уму да тиме није све решено. Уосталом, против Јавора смо на „Карађорђу”, такође, предност стекли већ у трећем минуту, а свеједно смо на крају само ремизирали. Значи, како год да буде, нема опуштања. Потребни су истрајност и упорност у борби за победу.

Чему се надате на следећем гостовању у Београду?

Неће бити лако, Рад је непријатан домаћин. У тој средини карактеристачна је приврженост клубу, почев од руководства до играча. То значи да морамо да будемо спремни на велику борбу. Војводина нема појединце од којих може да се очекује да сами реше утакмицу, већ је наш главни квалитет снага колектива. То нам је потребно на Бањици. Ако будемо уједињени, сви у одбрани и исто тако у нападу, бићемо на путу који води до повољног резултата – каже Ненад Лалатовић, први стручњак Новосађана.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Lalate uvedi jogu jer neki ne podnose viku a svakako je dobro da si izbacio one koji nisu ni kvalitetom ni ponasanjem za vojvodinu a koje je lazica doveo i nek uprava kad proda rockova i matica ulozi pare i najpre dovede trio iz tsc milicevic siladji lukic za ligu evrope
Poaro
Dovoljmo je barem da dodje Lukic,a jos treba neko iskusniji i jednako kvalitetan priblizno,da rastereti Drincica. Volio bih i Siladjija,ali ako ode Matic i Nikolic,a Milicevic nije neophodan,jer na njegovoj su poziciji Bojic,Covic ali i Zukic.. Jos treba i d.bek,kao konkurencija Stojkovicu. Da li prijevremeni povratak Bjekovica,ili...?! Ne znam na koje igrace mislis,kad kazes da nisu dostojni Vosinog dresa,i Lale ih uklonio? Kazi,slobodno!
sudija
Ovoga ti krsta.
Poaro
Ajd' ne se.i! Podrska Laletu!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.