Почетна / Фудбал / Супер лига

Статистика је као бикини: Партизан дао највише, најмање примио, а тек је четврти...

Израелац, по извештачима Журнала, најбоље оцењени играч, највише минута, пак, одиграо један од најмлађих: Страхиња Павловић
ФОТО: М. Спасојевић/penal.rs

Партизан је постигао највише (35) и примио најмање голова (9) у Супер лиги, али се после 16. кола (олакшавајућа околност – и са утакмицом мање) налази тек на четвртом месту, са чак осам бодова мање од лидера Црвене звезде. Несвакидашњи раритет!

Црно-бели су просули 13 од максимално могућих 45 бодова, продукт пораза од Вождовца (1:2), Младости (0:1) и Чукаричког (1:2) и ремија са Напретком (2:2) и ТСЦ-ом (1:1). Превише!

Парни ваљак је у шампионату платио и данак игрању на међународној сцени (дакле, ритам: четвртак – недеља), међутим, илузорно је говорити о „краткој клупи” кад је тренер Саво Милошевић у 15 мечева на „српским ливадама” слао на терен укупно 28 играча?!

Очито, у неком другом „грму лежи зец”... Но, ова прича има искључиво за циљ презентацију фактографских података, додуше, параметара значајних за дубљу анализу и сецирање проблема неадекватног пласмана.

Највише утакмица (14) одиграли су Страхиња Павловић, Саша Здјелар и Сејдуба Сума, следе Владимир Стојковић, Александар Шћекић и Умар Садик (13), двоцифрени су и Немања Милетић, Бојан Остојић (12), Зоран Тошић, Такума Асано (11), Слободан Урошевић и Филип Стевановић (10) ... 

Највише минута уписао је један од најмлађих – 18-годишњи Страхиња Павловић (1.250), уз раме му је Саша Здјелар (1.232), у „клубу хиљаду” су и Владимир Стојковић (1.170), Немања Милетић (1.048) и Бојан Остојић (1.080).

На листи стрелаца води Умар Садик (7), прате га Сејдуба Сума (5), Бибрас Натхо, Зоран Тошић (4), Лазар Марковић, Филип Стевановић (3), Ђорђе Ивановић, Огњен Ожеговић (2), Страхиња Павловић, Рајко Брежанчић, Саша Здјелар, Такума Асано и Александар Шћекић (1).

Занимљиво, највише жутих картона добио је вођа навале – Умар Садик (5), ниједанпут у судијским бележницама нису се нашли штопер Бојан Остојић и, на пример, задњи везни Саша Здјелар!

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar"
Da, da - kvaliteno pokrivanje bokova! To je kreirao jos davno, ako se dobro secam Brazilac, Tele Santana koji je igrao tzv. igru "cetiri krila". Na svetskom prvesntvu u Spaniji 1982. godine, Brazil je igrao nalepsi fudbal koji sam gledao u mome zivotu. Bilo je naravno i ranije tzv. ofanzivnih bekova, ali su korisceni u manjoj meri jer u vladajuce bile nekedruge taktike. Santana je govorio - zasto da cekam protivnika na mojoj polovini, gde na kraju moram da ga napadnem da bih odbranio svoj gol. Napascu ga vec na njegovoj polovini, uostalom moram da mu oduzmem loptu da bih igrao, stvorio sansu, iskoristio je i - pobedio. Pogresio je u proceni da Brazil uvek moze postici vise golova, nego sto ce ih primiti. Na zalost, Brazil tada nije bio svetski prvak i naravno - smenjen je jer, u Brazilu samo osvajace svetskih prvenstava ne smenjuju...
Udbaš
Pa statistika je uredu,ali ako udbaški klub vodi i FSS i SUDIJSKU ORGANIZACIJU, i ako se sviraju penali po dva u 90 min., i još gomila penala, i sklanjalica a tačno rečeno NAMEŠTENIH UTAKMICA, kao što beše utakmica C.Z-RADNIČKI NIŠ , naravno da onda statistika nešto neštima?! Teško da kod udbe i udbaškog kluba važi bilo kakva statistika, jednostavno udba tako funkcioniše! Tu su naravno i SLOBODNI mediji koji su naravno udbini, i koji su ustanju i reziltat protiv TOTENHRMA 0:9 proglasiti fantastičnom igrom !!! Bez obzira što STATISTIKA KAŽE DA JE REZULTAT 0:9 !!!!!!?????!!!!
Labud
Partizanu trebaju bolji bekovi. To je neminovno. Tosic je za fabriku lepka. Pa i od vrhunskog trkackog, arapskog konja se na kraju naprave kobasice. Kako nece od magareta?
Madjionicar
Ne treba vrijedjati. Bilo je dana i godina kad je valjao i kad je igrao dobro. Sad ga zvati magaretom, pa sve i nek ne igra kao nekad... malo je degutantno.
Zole
Boljeg levog imamo, sedi na klupi, Brezancic. A desno svakako treba dovesti, pa makar i bio stranac. Bekovi danas imaju kljucnu ulogu u fudbalu jer pokrivaju celu desnu i levu stranu. Miletić je u napadu potpuno neupotrebljiv, ni Urošević ništa bolji.
Sokol
Statistika kao bikini, ling long kao severna Koreja.
Pigeon
Pa statistika u fudbalu, prakticno, nista ne znaci. Ona pokazuje odredjene stvari, ali uopste ne pokazuje ko je i zasto dobio, kao recimo u kosarci, gde vidite skokove, izgubljene lopte, procenat suta...i sve to je pokazatelj krajnjeg rezultata. Ovde sve to nema veze. Ali, ovo i nije normalna liga i to svi znamo, pa jos dodatno statistika prakticno nije bitana. Partizan igra normalne utakmice, dobija, gubi, remizira...Kod jednog drugog kluba to ne vazi! Ti cim izgube i bod, odmah hajka na sve zivo i svi su krivi zbog njihovog gubitka. I tako godinama unazad! Ovde bi bilo interesantno da ste napisali i koiko asistencija koji igrac ima i posebno bi bilo interesantno videti koliko je puta Partizan sutirao na gol protivnika i protiv koga najvise itd. A sve opet, ne bi bilo nista drugo do cista informacija i zanimljivost...tek, onako...
@argh
Kada bi ti znao šta si htio reći bilo bi super. partizan je osvajao ligu i redovno pobjeđivao derbije. za pet sezona u derbijima je bio bilans 13 utakmica devet pobjeda Partizana dva remija i dvije Zvezde, što na najbolji način oslikava koliko je Partizan bio kvalitetniji. Tokom tih sezona Zvezda nijednom nije prošla kvalifikacije u Evropi, ali vam to ne smeta da te titule partizana osporavate, U tih šest sezona Partizan je pet puta igrao jesen u Evropi, a ne svaku treću sezonu kako kažeš. Dakle jasno je da ste bili daleko od kvaliteta Partizana. sada ste igrali tri puta uzastopno evropu, Partizan dva puta u te tri sezone. U derbijima opet ne možete da pobijedit, a ostale ukamice vam zatvaraju ili sudije ili FSS. Međutim ono što je najgore sada u derbiju više ne možete ni da šutnete na gol Partizana, ali vas to ne smeta da kradete.
Madjionicar
Nije istina. Svaka statistika prica pricu, samo ju treba znati citati.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.