Почетна / Фудбал / Супер лига

Радник из Бијељине на Бановом брду надиграо Чукарички

Репрезентативну паузу учесници овогодишњих квалификација за Лигу Европе, Чукарички и Радник из Бијељине, искористили су за пријатељско одмеравање снага. На стадиону на Бановом брду славио је гост из Републике Српске, голом Брадоњића у 22. минуту – 0:1
ФОТО: ФК Чукарички
Чукарички – Радник (Бијељина) 0:1 (0:1)
Стрелац: 0:1 – Брадоњић у 22. минуту. Стадион на Бановом брду. Гледалаца: 50. Судија: Марко Ивковић. Жути картони: Симоновић, Попара (Радник).
ЧУКАРИЧКИ: Белић (од 65. Кожул), Величковић, Шошевић, Пушкарић (од 57. Дрезгић), Радојичић (од 70. Игњатовић), Луковић, Алексић, В. Лукић (од 46. Цветковић), Кајевић (од 46. Минк), Ендијае (од 46. Шарић), Мићин.
РАДНИК: Билобрк, Васић, Симоновић, Шуберт, Радовић, Плавшић, Макић, Пецо, Хасановић, Брадоњић, Посиновић. Играли су још: Хоџић, Бечелић, Деспотовић, Мерајић, Попара, Гогић, Васић, Делић, Сушић, Зукић.

 

После дуже времена за Брђане су заиграли опорављени Пушкарић и Шарић, шансу је добило још неколико резервиста, али и омладинци, Радојичић, Дрезгић и Игњатовић.

Чукарички је имао иницијативу, лопту у ногама, али не и конкретне шансе на старту меча. Полуприлику пре вођства гостију имао је Кајевић, али је главом шутирао преко гола Радника.

Гости из Бијељине су повели после прве шансе на мечу, Белић је кренуо на убачену лопту Бијељинаца, кратко је одбио лопту, она је погодила Брадоњића и одсела је у његовој мрежи – 0:1. Чини се да је судија погрешио овом приликом, с обзиром да није свирао прекршај на голману Брђана.

Бијељинци су одлично одговорили на висок пресинг домаћина, севнула је контра гостију из Републике Српске, Брадоњић је лепо упослио Посиновића, али је његов ударац одбранио Белић. Недуго потом Кајевић је мајсторски „спојио са голом“ Ендијаеа, али је лопта за мало побегла Сенегалцу.

Најбољу прилику у првом полувремену Чукарички је имао преко Мићина, који је искористио грешку ривала, својим дугим кораком брзо је стигао и до ивице петерца Радника, одакле је шутирао, Билобрк је одбранио. Боља опција за играча позајмљеног из Удинезеа била је да покуша асистенцијом ка тада већ усамљеном Ендијаеу.

Извршио је тренер Ђорђевић у полувремену три измене, у игру је увео Минка, Шарића и Цветковића. Ипак, прве две шансе у наставку имали су гости. Најпре у 52. минуту, после прелепе акције Плавшић је са 18 метара шутирао за мало поред гола Белића.

Четири минута касније покушао је и Васић, са нешто више од 20 метара, тукао је високо преко гола Чукаричког. Недуго потом са 18 метара је ударац опробао и Мићин, голман Радника Билобрк био је опрезан.

Одлична акција Брђана у 62. минуту није крунисана изједначењем. Рођенданац Луковић је пребацио читаву одбрану Радника, Минк је избегао офсајд замку, а потом је шутирао искоса са десне стране, али је Хоџић одлично интервенисао.

Могао је Гогић у 88. минуту да реши питање победника, али је његов ударац одбранио млади Кожул. Било је то последње узбуђење на мечу.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tokyo
Zanimljiva pobeda Radnika, u naletu su, prošle nedelje dobili Slobodu iz Tuzle, sad Čukarički. Nisam gledao meč na Brdu, ali po izveštaju izgleda da su bili sasvim ravnopravni protivnici. Gledao sam Radnik Bijeljina - Spartak Trnava (2:0), beše to dobar meč. Tada sam zapazio Demira Peca iz Radnika, igra desno krilo. Dopada mi se takav profil igrača, smatram da bi mogao komotno da igra za neki od TOP5 klubova srpske Linglong lige. Inaće, klub iz Bijeljine uspešno predvodi bivši igrač tog kluba, a sad trener - Mladen Žižović. Svega mu je 38 godina, a već ima neke respektabilne rezultate. Bukvalno je iz kopaćki seo na trenersku klupu. Već je skoro dve i po godine na čelu ovog tima. Ako se ne varam, to je najduži staž od svih ostalih trenera u Premijer ligi BiH. Naravno, pohvale idu i na račun predsednika FK Radnik Mladena Krstajića. Ipak su "uboli" dobre transfere sa prilično skromnim budžetom (300.000KM).

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.