Почетна / Фудбал / Супер лига

ШОКОВИ У ХУМСКОЈ - Девић у 95. дотукао Партизан, меч прекидан, повредили се Натхо, Тошић и Брежанчић...

После успеха на европској сцени црно-бели без Садика, Милетића и Остојића остали без плена на домаћем тлу
ФОТО: М. Рашић

Партизан – Вождовац 1:2 (0:1)

Београд - Стадион: Партизана. Гледалаца: 6.000. Судија: Момчило Марковић (Београд). Помоћници: Милован Ристић (Београд) и Далибор Ђурђевић (Крушевац). Жути картони: Стојковић, Шеховић, Сума (Партизан), Пуртић, Зличић, Микић (Вождовац). Стрелци: 0:1 Немања Николић (једанаестерац) у 28, 1:1 Страхиња Павловић у 90+1, 1:2 Марко Девић у 90+5. минуту.

ПАРТИЗАН: Стојковић, С. Павловић, Натхо, Тошић'(од 80. Лакчевић), Асано, Шћекић, Остојић, Брежанчић (од 45+8. Шеховић), Марковић, Урошевић, Ф. Стевановић (од 46. Сума). Тренер: Саво Милошевић.

ВОЖДОВАЦ: Илић, Цветковић, Машовић (од 86. Даничић), Стојчев, Зличић, Ласицкас, Станисављевић, Микић (од 76. Михајлов), Пуртић (од 54. Девић), Николић, Хајдин. Тренер: Радомир Коковић.

 

Драматична завршница у Хумској припала је Змајевима са Душановца, Девић је голом у 95. минуту донео победу Вождовцу (2:1) над Партизаном.

17. минут: Тошић је пробао искоса са десне стране из слободног ударца, гађао је под пречку са двадесетак метара, али је сјајно интервенисао голман Илић. После одбране и одбитка још два пута покушали су црно-бели, али се лопта на крају нашла у Илићевом наручју.

26. минут: Урошевић је лоше вратио лопту ка голману Стојковићу, пре њега је до лопте стигао играч Вождовца Станисављевић, голман Партизана га је "покосио" или се играч Змајева бацио, остаје дискутабилно, али је у први мах судија пустио предност, а када је други играч тима са Душановца промашио празан гол судија је свирао пенал. Скочио је ка њему голман црно-белих, за то је добио жути картон.

28. минут: Немања Николић је са креча био неумољив - 0:1.

33. минут: Навијачи Партизана кренули су да убацују бакље на терен, зачула се и песма увреда на рачун председника ФСС, па је меч на кратко био прекинут.

38. минут: Настављене су увреде на рачун председника Србије, те председника ФСС, уз то су навијачи на јужној трибини истакли транспарент због кога је судија поново прекинуо меч.

44. минут: После убачене лопте Натха из слободног ударца у гужви је лопту главом поред стативе послао играч Вождовца. У наставку акције лопта је избијена на ивицу казненог где је волеј ухватио Марковић, сјајно је шутирао, али је још боље парадом одбранио Илић.

45. минут: После корнера Шћекић је главом гађао са седам метара угао, голман Илић био је непомичан на гол линији, али се на правом месту нашао Хајдин и лопту избио главом са црте.

45+4. минут: Тошић је убацио из слободног ударца, Урошевић је пробао са шест метара главом, лопта му је склизнула и завршила у рукама голмана Илића.

45+7. минут: Убачена лопта у казнени црно-белих, уклизао је повређени Брежанчић, докачио лопту врхом копачке, она је погодила играча Вождовца и кренула ка Партизановој мрежи поред скамењеног Стојковића, на срећу тима из Хумске прошла је мало са спољне стране стативе.

47. минут: Шутирао је Марковић из казненог, Илић одбранио, лопта је пала на метар од гола, играч Змајева избио је лоше, у вис, лопта је падала поново на метар од гола, Илић је пробао да је избоксује, али је промашио, но некако се се снашли Змајеви и отклонили опасност.

61. минут: После петнаестоминутног затишја кренула су узбуђења у Хумској. прво је Шеховић због грубљег фаула добио жути картон.

62. минут: Три паса измењали су црно-бели на ивици казненог ривала, на крају је шутирао Тошић, али десетак центиметара поред леве стативе гола Змајева.

64. минут: Контра Вождовца, Машовић је искористио лоше ударену лопту ривала коју је добио у фор, ушао је у казнени, заломио чувара, а онда је оклевао на десетак метара и штопер Партизана стигао је да му уклиза када је мат изгледао неминован.

76. минут: Приликом измене Микић је "крао" време, па му је судија показао жути картон.

80. минут: Није било планирано да изађе Тошић, али се повредио у прретходном нападу па је морао ван терена. Заменио га је Лакчевић.

82. минут: Асано је петом у казненом нашао Марковића, који је шутирао са ћошка петерца, пласирао је, гађао даљу стативу, али је лопта прошла тик поред ње.

87. минут: Марковић је убацио са леве стране, Лакчевић је био искоса на петерцу, али је његов ударац главом био преслаб и ишао је право у голмана.

90. минут: Натхо је добро гађао под пречку, али се Илић није дао изненадити, избоксовао је лопту.

90+1. минут: Натхо је центрирао са десне стране у висини казненог, на другу страну на петерац где је утчао штопер црно-белих Павловић и главом матирао Илића - 1:1.

90+4. минут: Вождовац је у контри имао две добре прилике, успут су гости тражили и пенал, ипак, Стојковић је добро одбранио после шута са 18 метара, али ту причи није био крај.

90+5. минут: Лопта са леве стране убачена од Даничића падала је на седам метара, очајно је испуцао Шеховић, уназад, тачно је дао на ноге Девићу који је остао сам у петерцу пред Стојковићем и рутински га је матирао - 1:2.

Семафор 11. кола Супер лиге:
Петак:
Војводина – Спартак 2:0 (Бојић 29, Николић 41)
Субота:
Радник – ТСЦ 1:0 (Макарић 52. једанаестерац)
Чукарички – Јавор 2:0 (Ковач 13, Ндиај 62)
Мачва – Раднички (Ниш) 0:1 (Михајловић 63)
Рад – Пролетер (НС) 1:1 (Перендија 58. једанаестерац - Јовановић 22)
Недеља:
Инђија – Младост 0:2 (Бојовић 6. једанаестерац, Јовановић 80)
Напредак – Црвена звезда 0:1 (Марин 90+7)
Партизан – Вождовац 1:2 (С. Павловић 90+1 - Николић 28. једанаестерац, Девић 90+5)

 
 
Коментари44
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Justice
Kako je lepo kad se kazni vracanje lopte golmanu! To je kod nas vrhunska taktika,
Madjionicar
Savo je definitivno pogrijesio sa postavkom. Asano nije spic za formaciju u kojoj mi igramo (valjda je to sad jasno i onim najtvrdoglavijima); Pesukic ako je doveden da bude igrac Partizan, onda je trebao juce i da igra, ako je Miletic vec morao da odmara; Markovic jos uvijek nije spreman za 90 minuta; umjesto sto se na silu pokusava isforsirati Breznciceva integracija u prvu postavu, treba da smo sretni sto Urosevic na lijevom beku igra kako igra... pa opet, uprkos svemu, ovaj poraz opet dolazi tek poslije individualnih gresaka igraca. Sta hocu da kazem? Savo jeste kriv za ovaj rezultat, medjutim greske poslije kojih su igraci Vozdovca dali svoje golove nemaju nikakve veze sa trenerom. Ispucavanje lopte i donosenje odluka u momentu (hocu li pod pritiskom vratiti loptu golmanu ili cu ju ispucati u aut?) su stvari koje se uce u petlicima. Zao mi je samo malog Sehovica jer mogu misliti koliko ce ga sad ovo ubiti mentalno. Nadam se da nece, naravno, ali vjerovatno hoce.
Acko
Ocekivano je da se negde prospu bodovi, u ovoj ligi ima dobrih timova, a jedan od njih je i Vozdovac. Osim toga, igrace Partizana je stigao umor nakon Astane. Problem je u tome sto Zvezda nigde ne gubi niti igra nereseno. Real moze da izgubi, Bajern, Totenhem, Mancester Siti, ali Zvezda ne moze. Vec je i vrapcima na grani jasno da mora biti prva. Tesko je u takvoj situaciji motivisati igrače parnog valjka, kako da se boris kada znas da ce ta borba biti uzaludna. Kako ostaviti srce na terenu u svakom mecu kada ce komsije pobedjivati iz nepostojecih penala, slobodnih udaraca, neopravdano dugih nadoknada vremena... I posle kazu navijaj za Zvezdu u Evropi jer ,Boze moj, srpski je to klub... Nisam bio neki fan nase fudbalske lige, a na dobrom sam putu da prestanem da je pratim. Previse je tu mahinacija, mutnih likova i toksicnog mulja.
Rale
Sve je u nasoj ligi namesteno i smrdljivo.
Real
Jedini krivac je igraca Vozdov.koji je morao kao sportista da prizna da ga nije golman Ni dotakao...lepo se vidi na usp.snimku..
алекса
Која правила ФСС измишља да оправда пораз Звезде!? Шта, треба да авсм се сви склањају!? Дижете фрку без иаквог разлога. Давите се ус војим лажима. Звезди је у дербију поништен чист гол то би вам сваки судија на свету рекао. Жандер је пре Стојковића стигао до лопте. Ви измишљате и лажете себе. Прошле године су дизали фрку након гола Боаћија,а лопта била пола метра у голу!? Вероватно Звезда треба сама себе да почне да саплиће да би они били задовољни. Ко вам је крив што нисте добили Вождовац. Када је Звезда изгубила титулу од тога Вождовца сеирили сте се. Изгубила, а била боља. Исти ти играчи Вождовца су се у мечу са Партизаном буквално склањали, ширли ноге да пропусте лопту. Судија потпуно исправно пустио предност, иако је био очигледан пенал пре тога. Када га је Стојковић покосио,а предност нереализована, по правилима је свирао пенал. И шта хоћете!?
moma52 @
Momo da li ti veruješ u ono što pišeš.
Milovan 2
Aleksa u pravu si sada su im se igrači partizana odužili tako što su im dva puta dodali loptu da bi dali gol to je očigledno. Da bi sakrili svoju bruku okrivljuju sudije.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.