Почетна / Фудбал / Супер лига

Милошевић: Не очекујем офанзивну Звезду, нећемо ни ми грлом у јагоде

Тренер Партизана Саво Милошевић рекао је да су очекивања у "вечитом" дербију увек највећа
ФОТО: В. Марковић

"Очекивања су увек највећа. Пробаћемо да остваримо добар резултат који нам је неопходан ако желимо да останемо у трци за титулу. Биће веома тешко победити, али смо код куће практично све утакмице играли добро. Ако тај квалитет игре поновимо, можемо нечему да се надамо", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре.

Партизан ће у недељу од 18 часова играти "вечити" дерби против Црвене звезде у деветом колу Супер лиге Србије.

Утакмица ће се играти три дана после Партизановог дуела са АЗ Алкмаром у Лиги Европа у Београду и четири након Звездиног са Бајерном у Минхену у Лиги шампиона.

Милошевић је казао да не може да се очекује да играчи две екипе "извуку 100 одсто из себе" јер је то немогуће.

"Трудили смо се од припрема да радимо на физичкој спреми да издражвамо у оваквим серијама што боље и дуже. Видећемо како ћемо проћи. Верујем да је екипа физички спремна", рекао је он.

"Психолошки притисак је нешто са чиме се ова екипа носи од кад сам ја ту, вероватно и пре тога. То је некако постала константа, саживели смо се са тим да сваку утакмицу играмо под морањем, самим тим великим психолошким притиском. Дерби ће произвести додатни адреналин, емоције. Ако вољни моменат буде довољан, може и физички да се издржи", казао је Милошевић.

Није желео да пореди Црвену звезду са АЗ Алкмаром.

"Било би јако глупо правити поређење са било којом другом екипом јер ова утакмица носи посебну тежину. Дерби је посебан управо због тога што носи много ствари поред фудбала, посебну врсту притиска. Пробаћемо да играмо најбоље што можемо", рекао је он.

"Мислим да смо пре неки дан ризиковали више него што је требало. Али, такви смо, увек играмо на гол више и менталитет и карактер не можемо да променимо. Видећемо у којој ћемо мери преузети ризик. Постојаће у нашој игри одређена доза ризика, али нећемо ићи грлом у јагоде и бити наивни. Три бода имају велики значај", рекао је Милошевић.

Упитан какву игру противника очекује, Милошевић је одговорио:

"Не очекујем офанзивну Звезду".

Звезда има проблем са бројем странаца, а Милошевић то види као предност Партизана, али и проблем јер не зна који ће тим извести тренер црвено-белих Владан Милојевић.

"Претпостављам да ни Влада не зна у овом моменту. То су све чари дербија и овог посла, приморани смо да правимо претпоставке", рекао је Милошевић.

Фудбалер Партизана Саша Здјелар рекао је да ће његова екипа дати све од себе да победи.

"Даћемо све од себе да победимо. Противник је јако добар и никад се не зна. Надам се да ћемо играти као све дербије прошле године. Да се добро спремимо, сви будемо здрави, и играмо као последња два", рекао је Здјелар.

По његовим речима, нерешен резултат са АЗ-ом не би требало да представља проблем за Партизан и да у "вечитом" дербију такође очекује велики број прилика, али и више голова.

Он је навео да ће учинити све да заустави најбољег фудбалера Звезде Марка Марина, са ким ће имати директне дуеле.

"Даћу све од себе да га зауставим и помогнем екипи да напред направимо нешто добро. Трудићу се да добро играм. Познајем га као особу и играча. Знамо један другом врлине и мане", рекао је Здјелар, а на питање да ли су се чули рекао је:

"Нисмо се чули, нити ћемо".

Здјелар је додао да су сви фудбалери Звезде квалитетни чим играју у том клубу и да се две екипе добро познају.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rio Bravo
Tako je “strucnjace” najbolje je ugovorite 0-0 da ne dangubimo uzalud...ti trener?Jad i beda.
SUDIJA
Mislim da u ovoj utakmici Suma svoju šansu treba da čeka sa klupe a prednost bi dao Šćekiću iz taktičkih razloga . Isto tako dvoumim se između Asana i Stevanovića
Misolovka
Moze li neko od strucnjaka sa juga da mi objasni zasto ne igra onaj klinac od 17g? Iskreno se nadam da ce i u derbiju Tosic i Asano da igraju onda se ne sikiram za rezultat. Jos ako tu bude i Suma Partizan nema sansi. Medjutim, onaj klinac je strasan fudbaler. On moze da izvrati svakog naseg odbranbenog fudbalera u ligi. Kome je u interesu da to dijete ne igra? Ovo nije izolovan slucaj. Ima ovoga i u Zvezdi. Kao da namjerno ne daju da djeca napreduju i podignu cijenu. Ali tako bi klub zaradio a treba da se otjera u minus. Ista prica kao na drugoj strani brda prije desetak godina...
Misolovka
@djux Koju je zadnju utakmicu odigrao? Od prve protiv Moldea ne igra. Da li si ti obican vjernik ili visoki svestenik u Panticevoj crkvi? Kad se uslikas kraj stojadina mozes ti napisati hiljadu puta da je to mercedes ali svi vide da je stojadin. A dobra vam je filozofija nema sta: Mi smo bolji i samo nas kradjom mozete dobiti. Nije li to malo alibisanje prije neg li je pocelo. Ali ne brigajte nece tata Miloje da vas puno silu...
djux
....duva malo vetar pa pravi promaju ili uvek lupas tako silno?2 kom si ostavio na ovaj naslov koji nemaju veze s`vezom a kamoli sa mozgom....u oba pominjes MALOG STOJANOVICA? ae desava se da covek pogresi ali da ne dobija sansu i sl si nalupao do j.ja a navedi 2 igraca iz vase skole sem jiveljica od prosle sezone da su igrali u zadnje 3-4-5 sezone?
grobarijug
Milosevic moze da igra samo sklanjalice i da gubi vec osvojene bodove, trener amater koji nema nikakvog iskustva
Pigeon
Pa, isli smo grlom u jagode protiv AZ iako smo imali dobar rezultat! I ja mislim da ce oni igrati defanzivno, cekace kontru, probace iz tranzicije (segment koji odlicno igraju), sto protiv nas moze uvek da upali, jer imamo igrace koji lako gube loptu u fazi napada, Tosic pre svih! Ostalo, gde ce mozda imati sansu su prekidi, gde nisam zadovoljan kako mi branimo. Sve ostalo, mislim da ce ici na nasu stranu. Kvalitetno nismo nista slabiji osim u spicu, gde oni imau veliki izbor, a mi sasvim suzen, ali za ovakve utakmice, pitanje je koliko ce to da znaci. Treba odigrati mirno, traziti prostor, oni su pozadi dosta "tanki" i ako ih ne posluzi ova njihova luda sreca (koja ih prati vec tri godine) mozemo do pobede! Ovaj Partizan nema cega da se plasi, treba samo cvrsto i koncentrisano. Sve ovo, naravno, ako neka "visa sila" ne umesa svoje prste!
@@Pigeon
Ben jeste postigao gol, ali kada si vec tako koncizan, Simic je loptu iz 16m Partizana izneo rukom, sto je samo po sebi vec bio zuti karton i do te situacije za gol ne bi ni doslo! Dakle dva propuata sudije u 10 sec. ali ti se bavis samo posledicom, a za uzrok te bas briga! Dakle, niste vi nista osteceni!
Hahaha
Dobar si, ali nerealan i ne znas nista. Natko ili kako vec je odlican fudbaler iskusan, ali rrci za Marina da ne zna i da nista nije uradio je smesno...
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.