Почетна / Фудбал / Супер лига

Ранко Веселиновић: Звезда је увек инспирација!

Све похвале на рачун Црвене звезде су оправдане, заиста већ две-три године доминира у домаћој конкуренцији – казао је Веселиновић
ФОТО: Бета

Предстојећи окршај Војводине с Црвеном звездом на „Карађорђу”, који је већ сам по себи за сваког актера изазов прве врсте, за Ранка Веселиновића, 20-годишњег централног бека Новосађана је баш посебан, први пут ће као капитен предводити Војводину у дербију:

Помисао на ту утакмицу буди у мени одређено узбуђење и очекујем је с великим нестрпљењем. Први пут ћу као капитен предводити клуб у којем сам поникао у мечу од таквог значаја, у правом дербију кола, на испиту за уживање. Очекујем  несвакидашњи амбијент, навијачки декор, пуне трибине... Иако је бодовни улог исти као и у свакој другој утакмици, недељних 90 минута не могу да се пореде са осталим суперлигашким искушењима.

Војводина је прва на табели и до сада непоражена, а суочиће се са екипом, по многим оценама, најјачом у Србији?

Све похвале на рачун Црвене звезде су оправдане, заиста већ две-три године доминира у домаћој конкуренцији. На све то треба још додати одличан учинак у Европи, тако да Звездина достигнућа апсолутно заслужују поштовање.

У чему је Звездина снага?

У компактности њене екипе, одлично попуњене. Нема слабог места, почев од голмана Борјана, па надаље. У таквом окружењу игра се без страха од грешке, растерећено и са много самопоуздања.

У ком сегменту игре је Звезда по вашем укусу?

Сигурни су црвено-бели у дефанзивном делу, а то се онда позитивно одражава на остатак екипе. Просто, не постоји слаба тачка.

Биће и за вас, из одбране, много посла с противниковим нападачима?

Двојицу издвајам, Марка Марина и Мирка Иванића. Морамо о њима посебно да водимо рачуна, јер имају значајан допринос на плану креације, у завршници напада.

Очекујете ли да Звезда због меча с Јанг бојсом новосадски дерби одигра у измењеном саставу?

Сигурно неће бити много промена као недавно против Спартака, можда највише две. Дерби с Војводином је од велике важности и зато не верујем да ће гости експериментисати. Играће у Новом Саду у најјачем саставу.

У екипи Војводине неће бити „пожутелог” голгетера Бојана Матића?

То је велики хендикеп. Без Матића, који је у претходном делу првенства играо у великој форми, приморани смо да другачије играмо завршницу него кад је он на свом месту, у шпицу напада.

Можда уместо Матића шансу добије последње појачане, Немања Николић?

О томе одлучује шеф Ненад Лалатовић. Ангажовањем Николића добили смо још једну квалитетену опцију пред противничким голом, а велико је питање како бисмо, да немамо Николића, надоместили Матићев изостанак.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Veselinovic sad. Veselinovic nekad. I nek bude ko nekad. Vojvodina nepobediva
Sigmund Freud
Krupanj 165 EUR je uzeo lovu na piremama,naplacuje 165 EUR a prepreme placa 105 EUR,sve za dobrobit dece.Poslednji trener kadeta je bio Gale, Krupanj 165 EUR ga licno doveo,Gale je proveo sa njima 2 godine,kada ih je preuzeo odigrao je nereseno sa C.Zvezdom i nakon dve godine eto rezultata,C.Zvezde Tim se razlikuje u dva igraca u odnosu na situaciju pre dve godine. Bravo Direktore moj dobri
008
ajde da rasa pre utakmice posteno kaze sta je lalatovic pricao na sastanku? nego, niko ne spominje 8:0 protiv zvezde u kadetskoj ligi. mozda to nije ni bilo. ili jeste pa omladinci 2:0, pa 0:2 sa spartakom.... svi cute... relax
Marko Pavlović
Zvezda je skupa.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.