Почетна / Фудбал / Супер лига

Војводина голом Ђуричина остала на челу, реми Јавора и Напретка

Рад и Вождовац одбранили Београд истоветним резултатом (2:0) против Мачве и Младости
ФОТО: М. Спасојевић/penal.rs

Вождовац – Младост 2:0 (1:0)

Београд - Стадион: Вождовца. Гледалаца: 1.200. Судија: Новица Анђеловски. Помоћници: Горан Бељин и Дејан Поточан. Жути картони: Нишић (Вождовац), Павловић, Радивојевић (Младост). Стрелци: 1:0 Јевтић у 43, 2:0 Пуртић у 66. минуту.

ВОЖДОВАЦ: Илић, Ласицкас, Микић, Бошњак, Хајдин, Николић, Пуртић (од 71. Цветићанин), Стојчев (од 33. Машовић), Нишић, Красић, Јевтић (од 64. Девић).

МЛАДОСТ: Зечевић, Андрић, Милошевић, Шатара, Секулић (од 81. Обровац), Стојановић, Лековић, Јовановић, Радивојевић, Павловић (од 68. Одита), Сурака (од 89. Елиомар).

 

Током свих 90 минута, чинило се да Вождовчани имају пуну контролу у мечу. Били су офанзивнији, конкретнији, а захваљујући головима Александра Јевтића и Стефана Пуртића и задовољнији на крају битке. Потпуно заслужено, остварили су другу узастопну победу у сезони - 2:0!

Изабраници тренера Коковића су, дефинитивно, боље и ушли у меч.

У 11. минуту, Стојчев је на десној страни сјајно проиграо капитена Пуртића, а он, иако дефанзивни везиста, пронашао пут до ивице петерца и шутирао снажно - поштено затресао ближу стативу голмана Зечевића!

Средином полувремена, након прекида, одбијене лопте и центаршута Красића, близу поготка за Змајеве био и штопер Микић, али је главом, из срца шеснаестерца, тукао преко гола.

На другој страни, Лучанци су у истом периоду шансу углавном тражили дугим лоптама, односно полуконтрама, али без истинске опасности по Илићев гол.

У 43. минуту, правом по Вождовчане, стање снага на терену одразило се и на резултат. Из слободњака са десне стране, Немања Николић је сјајно центрирао, а Александар Јевтић ударцем главом, из налета, потврдио какав је мајстор! Иако је закачио лопту, голман Зечевић није могао да је заустави на путу ка голу - 1:0!

Сходно заостатку, Младост је у наставку изашла високо и вршила притисак на дефанзивну линију домаћих, да би прва права првилика за гол стигла је у 56. минуту. Након корнера и добре комбинације на левом боку, Секулић се нашао у прилици да са десетак метара затресе мрежу, шутирао је из прве, али превисоко.

На друој страни, Нишићев покушај из даљине ишао је према мети, али недовољно снажно да би забринуо Зечевића.

Много опаснији био је ударац Алена Машовића, у 63. минуту! Након соло акције на ивици казненог простора, офанзивац Вождовца лукаво је нациљао супротни угао, али је статива још једном била савезник Лучанаца.

Ипак, није се Машовић обесхрабрио, већ у 66. минуту направио простора у висини линије шеснаестерца и дао повратну Стефану Пуртићу, који је изузетним, прецизним ударцем са 18 метара оставио Зечевића без шанси - право у угао, 2:0!

По додавању Девића, мало је недостајало да Нишић у 76. минуту отклони све дилеме, али је шутирао тик поред стативе.

Да врати Младост у игру, у 83. минуту покушао је Јовановић, топовским ударом који је продувао даљу стативу Илићевог гола, са погрешне стране.

Био је то и последњи трзај Младости на крову, а да победа Вождова на буде и убедљивија, постарао се Зечевић, сјајно одбранивши Девићев покушај главом.

Семафор 6. кола Супер лиге:

Субота:

Вождовац - Младост 2:0 (Јевтић 43, Пуртић 66)

Пролетер (НС) - Војводина 0:1 (Ђуричин 12)

Јавор - Напредак 2:2 (Петковић 9, Кувељић 65 - Пајовић 53, Ивановић 80)

Рад - Мачва 2:0 (Јагодић 26, Николић 90)

Недеља:

18.30: Раднички (Ниш) - Спартак

20.00: ТСЦ - Инђија

Одложено:

Црвена звезда - Чукарички

Радник - Партизан

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

czvczv
Javor sa ovim trenerom moze samo da igra nereseno ili da izgubi,a o pobedi je suvisno komentarisati,ko ce da im daje golove,kada im najbolji strelac sedi na klupi.Daj majmunu bananu kad vec ne zna sta je lopta.
Shsh
Za Napredak je prvi gol daoi mladi Ilic, spic, a ne Pajovic koji je bio na drugom delu terena kao stoper. Ispravite
jasmin
Da li je moguce da Bondzulic posle ovolikih neuspeha,jer nereseno protiv Napretka ,nikakav je to rezultat,i dalje ne uvodi Markovica,kao da zamaze oci narodu uvede ga na blic,alo STRUCNJACE to je igrac koji je NAJZASLUZNIJI,DA,DA ,DA,NAJZASLUZNIJI,jer je Javor tu gde je sad, a Bondzulic ce biti NAJZASLUZNIJI sto ce ga vratiti na staro,jer neko mora znati i to .Sramota za celu upravu Javora,a Markovic ako cemo posteno i nije za vas ,previse je on covek za prevarante.Zasto maltretirate postene ljude,cemu se nadate.
cz
"Kada velike mačke nema miševi kolo vode"!
чика пера
Матићу жути картон баш да не може да игра против Звезде...Да постоји вар, Звезда и Партизан би сваке седме године били на врху. Можда. Овако би било поштеније да им се поделе титуле унапред, па онда да остали могу нормално да играју. Добар фудбал у Новом Саду, све бољи.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.