Почетна / Фудбал / Супер лига

Нишки атлетичари оштетили терен на стадиону Чаир

После 20 година стадион Чаир је овог лета добио модеран терен и травнату подлогу по светским стандардима, постављен је модеран систем за наводњавање и уложен је велики новац у модернизацију терена
ФОТО: ФК Раднички

Терен на стадиону фудбалског клуба Раднички из Ниша "жестоко је оштећен" током вежбања атлетичара, саопштио је данас тај суперлигаш и најавио кривично гоњење одговорних.

После 20 година стадион Чаир је овог лета добио модеран терен и травнату подлогу по светским стандардима, постављен је модеран систем за наводњавање и уложен је велики новац у модернизацију терена.

Фудбалски клуб Раднички, који је уложио 220.000 евра, навео је да су то "по свему судећи узалуд бачене паре", јер је због проблема града да реши питање где ће тренирати нишки атлетичари терен "жестоко оштећен" током вежбања чланова Атлетског клуба Раднички.

- Фудбалски клуб Раднички у потпуности подржава нишке атлетичаре и сматра  да они заслужују своје место за тренинг, али не по цену оштећења фудбалског терена и система прскалица који су постављени и скупо плаћени. Велики труд и напор уложени су у очување стадиона и обезбеђивање адекватних услова за одржавање утакмица да бисмо мирно  гледали како неко то уништава бацањем копља и кугли. Уосталом, ни фудбалери Радничког не тренирају на главном терену, како би се он сачувао за такмичарске мечеве - наводи се у саопштењу.

Стадион Чаир је у власништву града Ниша па је управа фудбалског клуба Раднички апеловала на градске челнике да пронађу решење које ће задовољити обе стране и учине све како би се заштитила досадашња улагања у терен.

- Због наношења велике материјалне штете фудбалски клуб Раднички ће кривично гонити одговорна лица, како се сличне ствари не би дешавале у будућности - навео је Раднички.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nakon 20 godina čekanja, stadion Čair u Nišu je tokom ovog leta konačno dobio moderan teren i travnatu podlogu po svim svetskim standardima. Postavljen je moderan sistem za navodnjavanje, grad Niš i klub su uložili veliki novac u modernizaciju terena, što se tiče Radničkog cifra je 220 hiljada evra, ali po svemu sudeći te pare su uzalud bačene, jer je teren zbog sistemskog problema grada da reši pitanje prostora gde će trenirati niški atletičari, žestoko oštećen tokom vežbanja članova Atletskog kluba Radnički. Fudbalski klub Radnički u potpunosti podržava niške atletičare i smatra da oni zaslužuju svoje mesto za trening, ali ne po cenu oštećenja fudbalskog terena i sistema prskalica koji su postavljeni i skupo plaćeni. Veliki trud i napor uloženi su u očuvanje stadiona i obezbeđivanje adekvatnih uslova za održavanje utakmica da bismo mirno gledali kako neko to uništava bacanjem koplja i kugli. Uostalom, ni fudbaleri Radničkog ne treniraju na glavnom terenu, kako bi se on sačuvao za takmičarske mečeve. Imajući u vidu da je stadion “Čair” u vlasništvu grada Niša, apelujemo na gradske čelnike da se aktivnije uključe u rešavanje ovog problema i da pronađu adekvatno rešenje koje će zadovoljiti obe strane i pre svega da učine sve kako bi se zaštitila dosadašnja ulaganja u teren. Zbog nanošenja velike materijalne štete Fudbalski klub Radnički će krivično goniti odgovorna lica, kako se slične stvari ne bi dešavale u budućnosti.

A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zapad
Ljudi Nis je Radnicki....a ne tamo neki atleticari i politicari.....
E blago vama
Sa raspalim Radničkim ako vam on predstavlja onoliku selendru od Niša onda i treba da se ukine i atletika i košarka i tamo neki Nišvil samo zbog ovih balvana fudbalerskih, seljačkih, srednjevekovnih orkova.
Vidza
Ne mogu da verujem da je nekom palo na pamet da “ore” kopljem po novom skupo placenom terenu. Igraci Radnickog treniraju na pomocnom terenu a ovi oru li oru po glavnom terenu. Prskalice za zalivanje su ispod trave. Ako koplje pogodi prskalicu nema vise zalivanje terena. Neverovatno da se ovako nesto desava.
Sale
Slazem se.
merak_lija
@straja evo ja nisam clan ni jedne stranke ali nesto ne mogu da se setim sta je to izgradjeno u Nisu u zadnje vreme hajde prosvetli me molim te?
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.