Почетна / Фудбал / Супер лига

ТСЦ не стаје, 4 од 4, у Сенти савладан Чукарички упркос промашеном пеналу, прве победе Рада и Јавора (ВИДЕО)

Екипа из Бачке Толопе води у Супер лиги, Раднички у врху после победе над Вождовцем
ФОТО: fkcukaricki.com

ТСЦ – Чукарички 1:0 (0:0)

Сента - Стадион: Градски. Гледалаца: 1.200. Судија: Милош Минаковић. Помоћници: Дејан Поточан и Горан Бељин. Жути картони: Скопљак (ТСЦ), Кајевић, Каменовић (Чукарички). Стрелац: 1:0 Дејан Милићевић у 54. минуту.

ТСЦ: Филиповић, Скопљак, Томановић, Тумбасевић, Милићевић (од 86. Шинковић), Силађи, Поњевић, Антонић, Арсенијевић (од 67. Ровчанин), Балаж, Лукић (од 67. Дуроњић). Тренер: Золтан Сабо.

ЧУКАРИЧКИ: Белић, Ћирковић, Шапић, Пушкарић (од 43. Каменовић), Богосавац, Доцић, Ковач, Овусу (од 53. Луковић), Бирманчевић (од 64. Ђорђевић), Кајевић, Тедић. Тренер: Александар Веселиновић.

 

Новајлија у елити ТСЦ је после четири кола водећи! Чукарички је поражен по први пут у Супер лиги ове сезоне, на првом гостовању. У Сенти на крају минимални тријумф (1:0) домаћина, пресудио је погодак Дејана Милићевића из 54. минута, после одличног центаршута Арсенијевића.

Први су запретили домаћи, у 12. минуту је Силађи шутирао поред гола. Уследио је бољи период игре Чукаричког, у којем су Брђани имали и две прилике. Најпре у 14. минуту, Овусу је у противничком шеснаестерцу предриблао тројицу играча, потом и шутирао, али му је Филиповић тај ударац укротио. Затим, у наставку акције и покушај Тедића, али је нападач бело-црних шутирао поред гола ТСЦ-а.

Узвратио је брзо тим из Бачке Тополе, одличну прилику у 21. минуту имао је Силађи, али је Белић још боље интервенисао после његовог шута са 15 метара, лопта се потом одбила до Милићевића, који није био прецизан из изгледне позиције. Сјајну прилику домаћи су имали и осам минута касније, Силађи је циљао и погодио пречку, готово са ивице шеснаестерца.

До краја полувремена Чукарички је имао још једну прилику, после одличног продора и центаршута Бирманчевића са десне стране Кајевић је главом захватио лопту, али није био прецизан, могао је много боље. У 42. минуту бело-црни су остали без најискуснијег играча, Пушкарић се повредио, заменио га је Каменовић.

Гости су наставили напад док је штопер Чукаричког био на земљи, а Лукић је промашио зицер, са пет метара. У наставку меча прве две шансе имали су Београђани, најпре је Ковач опробао ударац са 18 метара, Филиповић је успео да одбрани. У 51. минуту соло акција Бирманчевића, дуго је вукао лопту, потом и одлично шутирао са 17 метара, али је Филиповић још једном био маестралан.

ТСЦ је те промашаје брзо казнио, већ у 54. минуту севнула је контра, коју је ефектним поготком завршио Милићевић – 1:0.

Претходно је због повреде терен напустио и Овусу, којег је заменио Луковић. У 56. минуту је ударац опробао и Тедић, шутирао је из окрета са 17 метара, али је био за мало непрецизан.

У 65. минуту једанаестерац за ТСЦ, после играња руком Каменовића судија Милановић је показао на белу тачку. Сјајни Белић је „прочитао“ Лукића и скинуо му ударац са 11 метара, те је на тај начин оставио свој тим у игри. Ипак, до краја меча није било много шанси, домаћи су затворили све прилазе голу, те је виђена само једна прилика Луковића, који је шутирао преко гола Филиповића. Имао је у надокнади времена шансу и Тедић, добро је шутирао, али је Филиповић још једном био сигуран.

Семафор 4. кола Супер лиге Србије:

Петак:

Црвена звезда - Младост 2:0 (Вулић 4, Јевтовић 45+1)

Субота:

ТСЦ - Чукарички 1:0 (Милићевић 54)

Јавор - Мачва 3:1 (Петковић 39. једанаестерац, 53, Кувељић 57 - Колаковић 50. аутогол)

Рад - Инђија 1:0 (Трифуновић 85)

Раднички (Ниш) - Вождовац 2:1 (Михајловић 17, Јирка 74 - Јевтић 51)

Недеља:

19.00: Напредак - Партизан

20.00: Пролетер (НС) - Спартак

20.00: Радник - Војводина

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Сремац
Све се врти око Лалатовића,изванредног човека и стручњака...
olala
Javor pobedio Macvu,mnogo tesko ,a sta uradi pre toga.....
ljubo
polako nije prvi put da neki novajlija starta ovako dobro bilo je primera i ranije ,pa posle borba za opstanak u svim ligama
Zubus72
TSC ostaje u ligi 100°%!Napravili ljudi dobar tim,renovirali stadion,nije ovoliko uloženo da se prospe posle godinu dana.Dobar primer svim klubovima iz manjih sredina kako treba organizovati klub.
Mare NS
Znam, ali drugo je ovo. Ozbiljan kapital stoji iza njih, ozbiljna logistika, jaka baza. Ovo je klub koji je građen da traje! Ovo definitivno nije novi Bantski Dvor, Borča i slično.
007
Vojvodjanski derbi u subotu za prvo mesto lingpingpong lige u ns pred punim stadionom. Vojvodina zauvek
Zubus72
Srcem ti pevamo,samo za tebe mi znamo!!!!!
Marko NS
Pravi Novosadjani ce se sigurno odazvati,Vojvodina u srcu!!
Прикажи још одговора
Mare NS
I dalje se pitam (posle svakog dosadašnjeg odigranog kola) gde je onaj što je ponižavao TSC i mene kad sam pred početak sezone govorio da na ovaj klub treba obratiti pažnju i da će igrati zapaženu ulogu!
Budimo Južna Ugarska
Orbana iza svakog kluba i eto napretka, sami numemo.
Zubus72
Viktor Orban
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.