Почетна / Фудбал / Супер лига

ФК Раднички: Партизан тражи алиби за неуспехе, плаше нас се

Партизан се синоћ пласирао у треће коло квалификација за Лигу Европа победом против Конахс Кија од 3:0, а једна група навијача црно-белих је на источној трибини стадиона у Хумској истакла транспаренте упућене Уефи на којима је писало: "Пријатељски меч у домаћем првенству. Погледајте меч Црвена звезда - Раднички"
ФОТО: Н. Неговановић

Вршилац дужности председника Радничког из Ниша Драган Марковић рекао је данас да је тај клуб многима трн у оку, највише Партизану и навео да постоје надлежни органи и Европска фудбалска унија (УЕФА) ако постоје сумње у намештање утакмица, поводом транспарента групе навијача Партизана на мечу са Конахс Кијем.

Партизан се синоћ пласирао у треће коло квалификација за Лигу Европа победом против Конахс Кија од 3:0, а једна група навијача црно-белих је на источној трибини стадиона у Хумској истакла транспаренте упућене Уефи на којима је писало: "Пријатељски меч у домаћем првенству. Погледајте меч Црвена звезда - Раднички".

У саопштењу Радничког наводи се да је "очигледно да су гробари алудирали на сумње руководства Партизана и изјаву потпредседника Владимира Вулетића да су Црвена звезда и Раднички у другом колу домаћег шампионата одиграли пријатељски меч".

Раднички је саопштио да је циљ да се направи бољи клуб од Звезде и Партизана и да се то ради на "најспортскији начин". Нишки клуб подсетио је да је прошле сезоне на табели раздвојио београдске ривале освојивши друго место.

- То је за нас на Чаиру велики успех, али и још већи подстрек да наставимо да радимо као до сада. Схватили смо и на крају претходне сезоне, као и сада, да тај циљ некоме много смета и да све што чинимо у Нишу и нишком фудбалу некоме очигледно не одговара, па смо непрестано на нечијој мети 'за одстрел'. Дефинитивно је Раднички трн у оку многим клубовима, понајвише изгледа Партизану и да се на сваки начин покушава да обезвреди и деградира наш рад и наше настојање да створимо јак клуб - навео је Марковић.

Он је додао да Раднички неће одустати од свог циља, а оне који га нападају саветовао је "да гледају у своје двориште".

- Јер ми смо успели, поред свега осталог и финансијски да се консолидујемо и да своја дуговања сведемо на минимум, за разлику од оних који нас нападају и који би требало да се баве својим проблемима, а не нама. Најновије спиновање фудбалског клуба Партизан показује само да су они већ на самом почетку домаћег првенства почели да траже алиби за своје будуће неуспехе. Све ово указује да је за појединце у Партизану регуларна и поштена само она утакмица коју Раднички или Црвена звезда изгубе и да су у великом проблему када играју ова два тима, јер не знају кога би више критиковали - навео је Марковић.

Марковић је рекао да су поједини функционери Партизана почели "пласирањем измишљених вести о некаквој врсти уроте против њих, а све у циљу да се представе као жртве".

- То не приличи великом клубу као што је Партизан. Ми поштујемо све своје противнике на терену, али нећемо дозволити да се неко брани или оправдава своје неуспехе тако што у своје проблеме увлачи Раднички. Раднички је успео у кратком временском року да постане финансијски стабилан и успешан клуб. Позивамо људе из Уефа да дођу и провере било коју нашу утакмицу, јер ми смо увек били транспарентни - навео је.

Вршилац дужности председника нишког клуба рекао је и да није примерено распиривање навијачких страсти и ширење мржње према другим клубовима, ради оправдања пред сопственим навијачима.

Он је рекао и да нису јасне сумње изречене око утакмице Звезде и Радничког, коју је прошле суботе београдски тим добио са 2:0.

- Рећи ћу да је оно што је написано на транспаренту и оно што изјављују појединци из Партизана, за Раднички само комплимент, никако нешто друго. Схватамо да би они били мирни једино да је Раднички савладао Црвену звезду. Колико је то било реално, питам се? Звезда је најбољи и најуспешнији српски клуб, а ми смо на крају прошле сезоне доказали да смо одмах уз ту најуспешнију Звезду, а много бољи и по резултатима и пласману од Партизана - навео је он.

- Дошло је, међутим, изгледа време да у клубу из Хумске признају јавно да нас се боје, да се плаше Радничког и да им Раднички смета. Жалосно је да за обрачун са неким замишљеним или измишљеним ривалом, а јасно је да је Партизану сада Раднички већи ривал од Звезде, злоупотребљавају навијачи - додао је Марковић.

Он је рекао да, ако постоји било каква сумња у резултат те утакмице, да би тиме требало да се баве надлежни органи.

- Нека се они позабаве тиме ако сматрају да нешто није било у реду, а не да се преко навијача исказује, а тврдим и да је неосновано и несхватљиво, незадовољство оних који нас се плаше, па чак и да се УЕФА 'обавештава' о нечему што су само обичне и за све необјашњиве произвољности - навео је Марковић.

Коментари42
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

intertoto
Ovo je sasvim nepotrebno. Zar vi mislite da u uefa neko brine kako se igra ova mulj liga? Pa oni su vec nasli resenje, za dve godine sve ovo ide u intertoto...I-cao! Za sada, laki, deki i slovenac sve zataskaju, nema potrebe za talasanjem, jer mozemo i bez tog toto-a da ostanemo...
Zvezda
sama vise trofeja nego svi srpski klubovi zajedno...Kraj Price.
Istina
@palilulac evo ja proverio i istina Zvezda je od svog osnivanja osvojila vise trofeja nego Partizan i svi ostali srpski klubovi zajedno!
Palilulac
Hajde izracunaj jos jednom pre nego sto opet napises takvu glupost
lazar matić
- A zašto bar deo od te vaše "snage" ne pokazaste u Evropi...?
Pokazali bi oni
Al ne daju Flora i Helsinki...
D13j
Nije stvar u tome sto sto se Grobari zale i ponekad preteraju vec je stvar u tome sto se ne dozvoljava uvodjenje VAR-a i stranih sudija, a takodje u 90℅ meceva Zvezde i Radnika njihovi protivnici zaborave da igraju fudbal.
ČOKI
Gospodo iz NIŠA, NEBOJI SE VAS NIKO VEĆ SUDIJE I FSS! Bićete vi prvi priprema se "BALKANSKA LIGA"Partizan zvezda,vojvodina i(voždovac ili čuka) OSTATAK ĆE"IGRATI" OVO POZORIŠTE OD FUDBALA!Ali iz ove nazovi lige se neće ići u evropu!SAMO IZ"BALKANSKE"!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.