Почетна / Фудбал / Супер лига

Звездан Терзић: Нисам уредник сајта „Трансфермаркт“, него водим Црвену звезду

Звездан Терзић је пре неколико дана почео да „троши“ шесту годину на руководећој позицији у Црвеној звезди
ФОТО: Н. Неговановић

Од извештача Журнала из Аустрије: Никола Стаменић

Поносан је Звездан Терзић на урађено у претходних пет, из припремне базе екипе у аустријском Виндишгарстену, усмерио је поглед ка новим квалификацијама за Лигу шампиона.

Ни највећи оптимисти и заљубљеници у Звезду нису веровали да може да достигне ове врхове. Велики клуб не дозвољава да се спава на ловорикама, захтева да будемо увек окренути напред и свесни смо да од минулог рада немамо ништа. Очекивања су велика, лествица је подигнута, свесни смо великих очекивања армије навијача, као озбиљни професионалци ту смо да то оправдамо. Што је пре две или три године била научна фантастика, данас народ због велике љубави према Звезди сматра да је нормално, мислим на пласман у Лигу шампиона – рекао је Терзић, који је потом наставио:

Не тражимо никакав алиби, спремни смо да се сударимо са сваким противником, али мора да буде јасно да сви у Европи улажу огроман новац. Стартује око 60 клубова, само четири дођу до циља у квалификацијама.

Епилог жреба за прва два кола додатни је разлог за оптимизам?

Задовољни смо жребом. Могли смо да добијемо и теже противнике, али нећемо да потценимо ни Судуву, ни Хелсинки. Приступићемо ривалима како доликује озбиљном клубу као што је Црвена звезда. Фудбал је много напредовао, видели сте репрезентацију Луксембурга. Кога год да потцените, будете кажњени. Надамо се пролазу у треће коло, али идемо корак по корак.

На прагу су појачања?

Кажемо пред сваки прелазни рок да нећемо да доводимо много играча, па демантујемо себе. Екипи је увек потребна свежа крв, у наредна три-четири дана ћемо довести три или четири играча која смо дуго скаутирали и са њима смо у разговорима. Ради се о голману, задњем везном, шпицу и левом беку.

Договорили сте се са Кањасом?

Правило је да не коментаришемо играче и медијске наслове.

Специјализовани сајт „Трансфермаркт“ је већ преселио Томанеа у Црвену звезду?

Нисам уредник сајта „Трансфермаркт“, него водим Црвену звезду. Видећемо...

Нећете чекати продају Павкова или Боаћија како бисте доводили новог шпица?

Често смо у раскораку, не можемо да чекамо продају да бисмо онда доводили некога кога спортски сектор прати више од годину дана.

Хоће ли отићи Павков или Боаћи?

Могуће је да оде неко. Павков има неколико понуда. Дошао је мали Крстовић, очекујемо много од њега.

Шта се дешава са Ебисилиом?

Ближи је одласку него останку. Неколико клубова је заинтересовано за њега.

Има ли понуда за Бена?

Да. Видећемо у наредна три-четири дана...

А, за Јованчића и Јовичића?

Остају сигурно.

Прича се да сте одбили понуду за Јованчића?

Потребан је екипи.

Да ли се нешто мења око Борјана због довођења голмана?

Не. Сигурно остаје.

Може ли Родић да иде у случају адекватне понуде?

Има наговештаја да би могао да реализује трансфер.

Не би било изненађење да оде и Чаушић?

Ако не буде прва опција тренеру Милојевићу, можемо да разговарамо око одласка.

Млади голман Гордић иде у Турску?

Могуће је да оде на позајмицу, уз опцију откупа.

У који клуб?

Нећемо сада да говоримо о именима клубова и играча.

Кад вам је било најтеже у последњих пет година?

Августа 2015, кад су навијачи викали „управа напоље“. Имали смо годину стабилизације раније, али џаба. Највише бих волео пет клинаца из школе и сада у тиму, али то није реално, а народ очекује. Звездашка јавност често није реална. Чујемо питања: „где су Звездина деца?“, ето са њима смо били други 2015. Сада смо први. Важно је да смо се оспособили да остварујемо довољно прихода, функционишемо сами и нисмо на терету држави и пореским обвезницима. Са поносом истичем да је клуб потпуно финансијски стабилизован, много више дајемо држави кроз порезе него што добијамо кроз спонзорске уговоре.

Да ли би вас задовољио пласман у Лигу Европе, или само у Лигу шампиона?

Много важно је да будемо и наредне јесени присутни на европској сцени. Не бих био незадовољан ни Лигом Европе, а жеља је наравно Лига шампиона. Најбитније је да се задржи континуитет играња на европској сцени.

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Севера део
Када видим оволико комплекса,немоћи,бола,срџбе у гробарским коментарима,онда знам да је син Терзињо на правом путу.
Auu zemljaci imas li ti oci kad vec nemas... vecina komentara dolazi od kompleksasa
Slobodan Penezic
Oprosti,a gde ti ovde vidis grobarske komentare,pa iskazujes toliko kompleksa,nemoci,bola i srdzbe svojim komentarom?
Nemus
Zerziću ti ne vodiš Zvezdu to je posao vlasnika ili u ovom slučaju predsednika. Ti vodiš funkcionisanje kluba kao generalni sekretar. Ali pošto znamo gde živimo logično je da gen sek u stvari glavni a predsednik neki fikus koji samo potpisuje
Џемс за Немус-а
У праву си, Терзић појма нема, почео да преписије од Марјановића, Дачића и Ружића. Колико му времена треба да дохвати врх њихове виспрености?
Pero Detlic @ Nemus
Terza nije generalni direktor. On je generalni SERETAR.
Pedja
"Ни највећи оптимисти и заљубљеници у Звезду нису веровали да може да достигне ове врхове." Boze sacuvaj.
Pouzdani izvor
Svake godine nova multi praktična mantra a poslovanje Zvezde je paradigma stanja u našem društvu! Iz svake izjave Terzićase oseća se odsustvo svake realnosti! Ovaj beli mag potomak Tarabića iznosi neke neverovatne činjenice, kao vlada u svetu interesovanje za 32-godišnjeg Bena I 29-to godišnjeg Boaćija, rezervistu iz kineske lige! Ma, kome će on njih prodati?! Jel’ on misli da ljudi iz klubova nisu gledali grupnu fazu LŠ, u kojoj su ovi kapitalci” izveli sa uspehom ukupno 3 auta! Neće ovi “kapitalci” nigde iz Zvezde sve do samog kraja njihovih ugovora! Ovo je za njih pravi Eldorado, jer nigde drugo u svetu ne mogu dobiti ono što su dobili od ovih nezasitih predatora koji vode Zvezdu u propast!
@zivi bili...
Pa, vec je veci...
Naravno
Setite se šta je bilo sa Savezom kad ga je doktor vodio!
Прикажи још одговора
Zvezdas
Juce izjavi kako treba ce otici Stojkovic i Savic, pitam se, jel isti covek pricao kako ce igraci koji budu dovedeni u februaru i taj tim iz februara ce igrati kvalifikacije za leto ,bez prodaje igraca. Nesto nije normalno...Mi koji pamtimo njegove izjave ili on? Odbrana ne znamo na sta ce liciti a prodaju se u sred kvalifikacija igraci koji su bili stub odbrane zadnje dve godine, sto je najgore internet strucnjaci koji svi razmisljaju u masi ne razmisljaju kako ce izgledati odbrana nasa, dal ce biti kao Savic i Degenek/Le talek ili ce biti kao Jovanovic Mbodj odbrana, Odbrana je najvazniji deo tima a navijaci koji vole da igraju menadzera previse pa su nasli nove igrace da teraju igrace koji su dali srce na terenu uvek. Sramota je koliko ste nezahvalni i koliko kratko pamcenje imate...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.