Почетна / Фудбал / Супер лига

Нермин Хаскић убедљиво најбољи

Завршена девета сезона трке за „Трофеј Драгутина Костића”
ФОТО: М. Рашић

Неколико кола пре краја првенства било је познато да ће Нермин Хаскић постати девети лауреат у трци за „Трофеј Драгутина Костића”, који су у част преминулог великана нашег новинарства организовали Спортски журнал, Спортски-видео центар „Џеф” и агенција Спорт нетворк. Велику предност стечену почетком пролећа нападач Радничког није могао да испусти.

Хаскић је битку заправо добио кад је његов највећи јесењи ривал Алекса Вукановић прешао из Напретка у Црвену звезду и у шампионском тиму имао малу минутажу.

Шпиц Нишлија придружио се претходним победницима: Ивици Илиеву (Партизан, сезона 2010/11, Дарку Спалевићу (Раднички 1923, 2011/12), Милошу Стојановићу (Јагодина, 2012/13), Драгану Мрђи (Црвена звезда, 2013/14), Петру Шкулетићу (Партизан, 2014/15), Угу Виеири (Црвена звезда, 2015/16), Леонарду да Силви (Партизан, 2016/17) и Александру Пешићу (2017/18).

Сви освајачи признања били су и голгетери елите у истој сезони, логично с обзиром на начин бодовања, односно да лопте у противничкој мрежи доносе највише поена.

Хаскић је уз Предрага Павловића (Младост) и Милана Макарића (ОФК Бачка) изнудио три једанаестерца. Највише голова са беле тачке постигао је Александар Пејовић (Младост) – 12. Победник је, уз Немању Човића (Пролетер) шест пута био стрелац ударцем главом.

Најбољи асистент лиге је Марко Доцић (Чукарички) са 12 успешних додавања.

Рикардо Гомеш (Партизан) био је 15 пута стрелац из шеснаестерца. Милан Павков (Црвена звезда) и Огњен Мудрински (Чукарички) у  четири маха су затресли мрежу шутевима ван казненог простора.

Највећи мајстори слободних удараца су Зоран Тошић (Партизан) и Никола Дринчић (Раднички), обојица су по два пута на тај начин савладали противничке чуваре мреже.

Рекордер по броју жутих картона је Милош Адамовић (Мачва) који се 14 пута нашао у судијској бележници. Његов саиграч Милош Ристивојевић искључен је на три утакмице.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Haskić u Zvezdi?
Pigeon
Pazi, Ben! Zaradio poene na 9 penala! Inace vrlo zanimljiva analiza, ali ne kao ukupan broj poena, vec su pojedine brojke dobar pokazatelj. Vukanovic je napravio veliku gresku sto je zimus presao u rupu, jer mislim da bi bio najbolji strelac lige, jer je Napredak zaigrao bolje u prolece i verovatno bi mu cena skocila i ko zna gde bi zavrsio u Evropi!? Ovako, prevarili ga! Haskic-svaka cast, ali gledano kroz sva takmicenja, ispada da je Rikardo bio najefikasniji, on je dao nekoliko golova u Evropi i bilo bi interesantno da je i taj faktor bio ukljucen u analizu...Jer, mislim da bi onda i Pavkov sigurno imao vise poena, ali nije bio standardan i pored dobrih igara, a davao golove u Evropi...
hedonist
I Haskić je dao golove u ligi Evrope, znači da je stvarno No1. Prvenstveno je mnogo dobar momak koga saigrači obožavaju a o navijačima da ne pričam-po 15-tak min. daje klincima autograme posle svake utakmice. Nermine ostani još jednu sezonu da uživamo u tvojim golovima a posle da se prodaš dobro i da obezbediš egzistenciju svojoj porodici.
Cagi
Ovsko je vas prevario u derbiju,mislim na Vukanovica. On voli Zvezdu.. Bas kao i Miletic..

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.