Почетна / Фудбал / Супер лига

Караџићева реплика на реплику: Моја порука највећем „Гробару клуба“: нико није изнад Партизана!

Вучелићев одговор изазвао је Караџићеву реплику на реплику. Приметно изнервиран, некадашњи председник Партизана, својим тврдњама наводи на закључак да актуелни не говори исти
ФОТО: И. Милутиновић

Нема мира у Партизану и око њега чак ни на Ускрс. Претпразнични интервју Томислава Караџића једном београдском порталу у коме се некадашњи председник критички осврнуо на тренутну ситуацију изазвао је реплику Милорада Вучелића у броју новине коју паралелно води с клубом из Хумске 1.

Вучелићев одговор изазвао је Караџићеву реплику на реплику. Приметно изнервиран, некадашњи председник Партизана, својим тврдњама наводи на закључак да актуелни не говори истину.

У тренуцима кад Партизан преживљава најтеже тренутке у последњих неколико деценија, нисам рекао ништа што не мисли сваки функционер или љубитељ фудбала у земљи. Видим сада, да онај ко је можда и најодговорнији, не види оно што види цела Србија. Можемо да причамо и о времену кад сам дошао у Партизан,  и о томе шта је остало иза мене, а остао је клуб који је касније освојио неколико везаних титула, играо Лигу шампиона и фудбалу подарио можда и најбољу омладинску школу у Европи. Све је то за само пар последњих година урушено и уништено. Због тога, човеку који је по функцији најодговорнији за стање у коме се клуб налази признајем да је највећи „Гробар“ у историји Партизана.

ТАКО СУ ГОВОРИЛИ

Томислав Караџић (Моцарт спорт)

"Шта рећи, а да буде лековито? Време које пролази на овакав начин, није савезник Партизану. Мислим да је економска ситуација притисла клуб и да је то главни разлог лоших резултата, да се то много одражава на квалитет тима. Жао ми је што је Партизан у оваквој ситуацији, не желим мојим речима никог да увредим, али мислим да је време да неко и нешто каже на ту тему"

"Потребно је да у клуб дође 10-15 привредника, да унесу део новца, а потребна је и већа помоћ државе. Помаже се нешто око добијања европске лиценце, али то је кап у мору, проблеми су много већи. Не знам сад поуздано колики је клупски дуг и каква је његова структура, али верујем да није мали и да стално расте, јер прихода нема ни са једне стране. Партизану је потребно да се направи један нови модел организације, по којем ће клуб кренути од почетка, од нуле".

Караџићу није било потребно постављати потпитања, говорио је у даху:

Томе у прилог резултати: најгори у последњих 30 година, пословање и дугови који су клуб довели на ивицу пропасти. Некада је клуб живео од филијале „Телеоптик“, праве фабрике талената, а који ових дана иде у нижи ранг такмичења при чему се деци дугују вишемесечна минимална примања, а онда одлазе без динара обештећења. То је само кап у мору катастрофалних ствари које су огледало рада пре свега његовог председника.

Осврнуо се Томислав Караџић и на генералну слику о Партизану у јавности:

О изгубљеном утицају клуба на свим нивоима, не треба ни причати а све то није добро ни за Партизан, ни за српски фудбал. Зато је и моја порука највећем „Гробару клуба“: нико није и не може да буде изнад Партизана. Сви смо пролазни, само је важно шта се оставља иза себе.

ТАКО СУ ГОВОРИЛИ

Милорад Вучелић (Вечерње новости)

„Лаж која кружи дуго, гласи да су на Управном одбору који је водио Томислав Караџић пронађени милиони за помоћ клубу. Партизану откако постоји капитализам нико није дао ни динар на поклон, даване су само позајмице и узимане менице. Само је један човек на крају опростио 93.000 евра, а тај један човек није Томислав Караџић“.

„Караџић је одмах по одласку у ФСС наплатио све позајмице које је дао клубу, а једна од њих је била и са каматом. То довољно говори о систему давања средстава који је тада успостављен. Поновићу, никад нико није дао Партизану новац, све се то води као дуг Партизана. Међу поменутим зајмодавцима су Атељевић, Затезало, Јовичић... Платили смо неколико стотина хиљада таквих позајмица и све то улази у оптерећујући биланс. Ова управа је највећи део тих обавеза регулисала, поједине, како рекох, и са каматом. Ето, то је гола истина о помоћи 15 бизнисмена коју Партизану нуди Томислав Караџић“,

“Морао сам да се огласим због ових учесталих лажи да би се појединци опустили, смирили и мирно провели ускршње и првомајске празнике”.

Да ли је истина да сте наплаћивали камату од Партизана?

Без намере да се правдам јер немам коме и зашто, истина је следећа: доласком у Партизан обезбедили смо осам до десет позајмица без камате на период од шест до 24 месеца, за шта постоје и документација и уговори од којих половина ни до данас није враћена. Тврдим да нико од нас није наплатио ни један динар камате на позајмице које су дате Партизану. Истина је само следећа: да је један кредит узет касније, после шест месеци мог боравка у Партизану у износу од 450.000 евра и да је банка на њега на њега наплатила камату. Стицајем околности банка је обезбедила тај кредит преко моје фирме, с обзиром да није имала поверење у Партизан да ће тај новац бити враћен. Зато је моја фирма дала гаранције и меницу да ћу ја вратити кредит уколико Партизан не врати. На тај кредит који је био око 40 дана у Партизану и који је пласиран преко моје фирме, банка је наплатила камату јер банке никоме не дају кредите без камате. Зато постоји документација и код њих у књиговодству, ако уопште имају књиговодство. Ако немају књиговодство, ја имам и коректно ћу доставити документацију о сервисирању тог кредита и то је једина истина. Спиновање да сам ја давао Партизану новац за камату је чиста лаж. То људи у књиговодству Партизана знају и то је доказиво. Ниједан динар ја нисам наплатио...

Због чега сте подигли тај кредит?

Био сам у Москви, звао ме је Гордан Петрић да су потребне плате, рекао сам му да подигне кредит, на шта сам добио одговор да банке немају поверење у Партизан и да не дају новац. Кад сам се вратио, подигао сам кредит и проследио новац Партизану да би се исплатиле плате... За све то постоје папири у књиговодству ако они уопште имају, ако немају, доставићу ја господину Вучелићу те папире и надам се да је његова квалификација целе приче била резултат неинформисаности, а не спиновања и подвала.

Мислите ли да је Вучелићево оглашавање и пуцањ у вас, можда заштита од вашег могућег повратка у Партизан?

Шта су његови мотиви не знам и нећу у то да улазим. Свако има свој став, ја мислим да лоше раде, они мисле да раде добро. Изнео сам све на врло културан начин, он се нашао повређеним. Очекујем извињење од господина Вучелића! А ако се не извини, тек ћу да причам – завршио је реплику на реплику Томислав Караџић.

Јовичић опростио 93.000 евра
Милорад Вучелић је истакао да је само један човек опростио Партизану позајмицу од 93.000 евра а да тај човек није Томислав Караџић. Питали смо Караџића ко је тај човек.
То је Миле Јовичић, али неће да му изговори име...
Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Djeneral Draza
Gledajuci ovako iz nekog neutralnog ugla, vidim da je pocela nemilosrdna borba za pozicije u Partizanu, a to bi moglo i da obraduje navijace, jer znaci da dubioza nije bas tolika i da ima tu jos poprilicno materijala za cerupanje. Verovatno ce se sad javiti i Djuric, Popovic i ko zna kakvi sve smutljivci za jos neki deo kolaca. Na zalost i u Zvezdi smo imali prilike nagledati se i naslusati svakakvih likova. Sad je na onima koji biraju da uzmu pamet u glavu, inace... Pozdrav.
lala
Po tebi izgleda da trenutnu upravu ne treba dirati, jer dubioza nije tako velika. Svaki iskreni grobar je protiv ove uprave, ne racunajuci one pojedince sa T[j]uzne tribine.
ercov
Toleta mogu samo da mrze jer mu niko ni do clanaka nije. Svako iole normalan ko je procitao Toletov intervju ne vidi nista lose niti ruzno receno naprotiv, isuvise kulturno i pazljivo da se nikome ne zameri i niti nikoga da ne uvredi. Ali sta to vredi kad je neko Milorad Vucelic a neko Tole Karadzic.
Zuk
Vazura,Vucelic Obucina i jos vise od polovine Uprave da se najuri pa mozemo da odahnemo i krenemo tamo gde nam je mesto u vrh srpskog fudbala.
Za to nam treba neko ko ce nas uvesti korak unapred, a ne unazad.
Kao kad bi neko bio doveden za predsednika kluba prijateljskatva Francuske i Srbije i onda rekao da ne zna ko je Napoleon! Sta to Tole prica o skoli? Pa on i Moca su upravo tu skolu i stagnirali i napravili da ne bude vise u vrhu Evrope. Tole koji je zapoceo teranje stranaca poput Moreire i Dijare iz Partizana a potom uveo ogranicenje stranaca u nasoj ligi, covek aparatcik koji je iskoriscen za pljacku srpske privrede zbog nemoralnog nosenja uveden u Partizan a posle u FSS da bi se "ekipa" jos vise nafatala love od prodaje igraca, on je ikome reper??? Sramota
lala
Kada pomenes Mocu stani mirno Panticu.Zbog toga sto je on legenda Partizana a mi smo u njegovo vreme imali jednu od najboljih skola u Evropi, odmah iza Ajaksove. Te tvoje nebuloze lupetaj u tvom privatnom Vesniku, bez onog Partizanov!
@ filipkacl
Bio bi pametniji da se nisi javljao.
Svaki Partizanovac koji moze da gotivi toleta je sramota za Partizan. Karadzic, covek aparatcik koji je koriscen u najgorim vremenima da drzavi izvrsi sumnjive privatizacije, covek koji je koriscen kao pijun u unistavanju i kradji srpske privrede. Covek koji zbog nemorala dolazi na takvo mesto. Odjedanput se seti da navija za Partizan i posto se u fudbalu vrte pare, bilo mu primamljivo da udje u fudbalski svet. Covek koji postaje predsednik Partizana a potom predsednik FSS a da pritom uzivo na tv duelu praveci se pametan govori: "stadion u Kragujevcu (zvan Cika Daca) koji nosi ime tamo nekog Zastavinog radnika" znaci daje do znanja da mu je znanje istorije fudbala u Srbiji NULA, posto svako ko iole nesto zna o srpskom fudbalu zna da je Cika Daca OTAC fudbala u Srbiji. To bi bilo kao kad bi neko tvrdio da je naucnik a da ne zna za Teslu!!!! Da ovaj incident prodje bez konsekvenci za Toleta samo pokazuje slabost ljudi u Srbiji. Aparatcik uveden u fudbal bez da loptu nije sutnuo.
Vidim da si veliki branilac te osobe. Sve u redu ali nemoj da se lazemo. Sve sto sam rekao je opste poznato vec odavno, nego je vama nekima sada ocigledno stalo da mu perete imidz. Kao nije on bio neciji pijun u izvodjenju likvidacije raznih firmi i u tome izgradio ime? Kao sutnuo je ikad neku loptu? Kao nije bio protiv stranaca? Kao nije imao taj smehotresno-tragicno tuzan ispad u vezi Cika Dace direktno na TV duelu sa Savom Milosevicem? Zasto vi meni govorite o rezultatima Toletovog perioda, pa zar je Partizan tada stvoren? Vi ne pamtite druga vremena nego samo ova skorasnja? Necete vi meni nameci toleta jer je manje zlo od ovih, ja imam svoj obraz i znam vrlo dobro ko je ko. Dajte vi meni Mijatovica, nekog ko ce nas odvesti korak napred, a vi sto ste za korak unazad shvatite sta i koga branite.
Милош
Толико си се налупетао, без навођења и једне чињенице, да се човек пита који су ти мотиви за то. Караџић је у потпуности у праву. Упоредите резулатате ( такмичарске и финансијске ) у време његовог преседниковања и овог највећег сахранитеља Партизана у новије време и све ће ти бити јасно. Уосталом, није битно да ли ће доћи Караџић, али ови морају да оду док не буде сасвим касно.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.