Почетна / Фудбал / Супер лига

Саво Милошевић: Много сам научио од Толета: жива енциклопедија

– Нисам имао сукоб са Томиславом Караџићем, у једној ТВ емисији сукобили смо мишљења, не лично – казао је Саво Милошевић, тренер Партизана
ФОТО: В. Марковић

Саво Милошевић никога није остављао равнодушним. Одвајкада! Притом, константно је био у раскораку, плод харизматичне личности и јаког „ја” усидрених у немирно балканско буре барута; с васколиким дуализмом – ковања у звезде и још бржег срозавања (на примеру планетарно признатог нападача: слављења „палете” голова и звиждука због промашаја), немогућег опроштаја љубимцу не хода ли уз длаку (знао је и центарфор Партизана, Астон Виле, Парме, Сарагосе, репрезентације Југославије... да одговори), камоли промени мишљење...

 

Отуд, Васкрс – један од два највећа хришћанска празника и иницијатор „лепезе” лепог из човека, као идеална потка да бар на трен завиримо у Милошевићеву душу, с покушајем да нам одгонетне: исплати ли се бити свој и зашто је поимању Срба страно – бити уз неког на кога сте својевремено откопавали ратну секиру?

 

Конкретно: Саво, конфронтирали сте се са Томиславом Караџићем, па уз њега годинама „столовали” у ФСС, били „преко нишана” с Милорадом Вучелићем и Милошем Вазуром, сад као њихов избор „круните” првих 40 дана као тренер Партизана?

Што се тиче Партизана, казаћу вам да ли сам повукао прави потез тек за неколико година. Толета Караџића? Одлука да уђем у ФСС, још у доба Зорана Лаковића као генералног секретара, показала се као добра и исправна. Питање да ли бих се уопште вратио у фудбал да тад нисам прихватио да радим у Савезу.

Добро, али сви памтимо ваш сукоб с Караџићем, „баражну паљбу” да не треба да буде на челу нашег фудбала?

Нисам имао сукоб! У једној ТВ емисији сукобили смо мишљења, не лично. Говорио сам о проблемима српског фудбала, Караџић га је као председник бранио, то му је, уосталом, по функцији и обавеза. Ја сам, опет, неко ко воли да каже истину. Нисмо имали лични сукоб ни пре ни после, напротив. Супер однос! Казао сам му и касније, као сарадник: о проблемима треба да се говори, никако да се крију под тепих. Једна је ствар – чувати ФСС и неке институције до одређене мере, друга – на неке ствари не треба да се жмури.

И, би – добро?

Много сам научио од Толета: жива енциклопедија, 50 година у разним структурама као руководилац. Можете ли да замислите које искуство има кад је у питању решавање најкомпликованијих проблема. Уме да развија квалитетан однос са свим сарадницима. Једноставно, дугујем му велику захвалност. Донео сам доста одлука у животу, било је сигурно и погрешних, али та да уђем у ФСС показала се као феноменална! Надам се да ће и ова друга, с Партизаном, да буде иста.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Brazilac 11
Sram bilo sve "navijačke" frakcije, međutim oni ni ne znaju za pojam stida, rade na nešto drugo.Kako su bili jadni i bedni na derbiju.Sram bilo bivšu opoziciju, a sadašnju poziciju i sve koji su ih pridržavali u komentarima i na ostalim mestima.Zamislite da je G.Đukić izgubio 6-7 utakmica za redom, zamislite da nije osvojio Kup, zamislite da se nije plasirao u Evropu, itd, itd... Sram Vas bilo sve !!! Stari partizanovci su na vreme upozoravali o izdaji, o hajci, o grupi građana sa poternica, koji su krenuli planski da sruše srpski brend koji je jedini, godinama, skupljao poene na međunarodnoj sceni za srpski fudbal.Sramota. Batica, Sava i slični su iskoristili F.K. Partizan za svoje lične promocije, lečili su svoje frustirane emocije i završavali zadatke na uništenju i ponižavanju najvećeg srpskog sportskog društva.Partizan nema gomile iza sebe, ali je uvek imao najveće šmekere društva.I opet će sve biti po starom, ali sramota ovih gnjida, ostaće zapamćena zauvek. NAPRED PARTIZAN !!!
Karlo Veliki
Pojedini Bg mediji navode da je Vucelic u odgovoru Karadzicu naveo da je ova Uprava obezbedila 3,6 miliona evra za licencu. Imajuci u vidu visoki kvalitet nesposobnosti njega i Vazure za sopstvene poslove, izrazavam sumnju da je Pavlovic prodat i da su ta 3,6 mil. evra akontacija za mozda iznos od 5,0 mil. evra. Pretpostavljam da bi u igri mogli biti Falji Ramadani ili Pini Zahavi. Bude li se moja pretpostavka pokazala tacnom, Partizan ce kao klub potonuti.
Nik
Jesi naučio 3 za 3?
Max
Sram te bilo i lazi koje sada pricas. U toj emisiji si isprozivao toleta najstrasnije. Secam se kad si rekao da ga treba da bude sramota i da ti nije jasno kako je moguce da bude istovremeno i predsednik FSS,FSV i u UO Partizana?! Cim ti je dao funkciju u FSS ti si prestao momentalno da ga pljujes. To sto si bio s.dir reprezentacije sa mrkelom i sto je mrkela sve uradio umesto tebe i sto si pripisao "zasluge" sebi za uspeh mlade reprezentacije,to samo pokazuje tvoj karakter i dokaz sta si sve spreman da uradis samo za svoj dzep. Mene bi bilo sramota da ovako nesto izjavim posle svega da toletom..Neko dok ne progovori ne pokaze kolika je da kazem na lep nacin "neznalica"
LAKI
Odlazi i povedi "upravu"!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.