Почетна / Кошарка / Супер лига

ПОЧИЊЕ СУПЕРЛИГА - Тринкијери: Пружићу шансу младима Томић: Без Регланда, Перпероглуа и Цирбеса

Супелига Србије почиње вечерас дуелом Тамиша и Динамика у групи Б, а дерби првог кола бичхе сусрет Партизана и Меге
ФОТО: М. Рашић

Нова сезона у Суперлиги Србије најављена је данас у Кошаркашком савезу Србије (КШ) у присуству свих 12 тренера чије ће се екипе борити за титулу националног шампиона.

Супелига Србије почиње вечерас дуелом Тамиша и Динамика у групи Б, а дерби првог кола бичхе сусрет Партизана и Меге.

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је данас да ће у домаћој Суперлиги пружити прилику младим играчима и да верује да ће то такмичење приказати све најбоље у српској кошарци.

- Први пут ми се дешава да на врхунцу сезоне иде пауза, па онда се поново мора припремити екипа, али је занимљиво. Све што је ново, занимљиво је. Ми ћемо сигурно пружити шансу младим играчима, али све се у животу мора заслужити. Шанса значи да се не гледају поени, него колико си фокусиран на игру и да докажеш како си спреман да играш на вишем нивоу - рекао је Тринкијери на конференцији за новинаре.

Такмичење у Суперлиги почиње у петак, након што је завршена АБА лига.

- Иако српска лига не води у Евролигу, за мене то није новост. У Италији је иста прича, али то не значи да је квалитет или страст, жар лиге мањи. Напротив, још већи је. Мислим да ће српска лига показати све најбоље у српској кошарци. Биће то шанса за младе играче, биће шанса за клубове као што су Динамик, Борац, Нови Пазар да играју против екипа из АБА лиге. То све доноси велики интерес за утакмице - оценио је Тринкијери.

Црно-бели ће у првом колу у петак у Групи Б играти против Мега Бемакса од 20 часова у хали "Александар Николић".

- Ми одмах играмо топ утакмицу са Мегом и баш ме занима како ће се екипа након борбе са Звездом вратити за терен - додао је Тринкијери.

Тренер Мега Бемакса Дејан Милојевић рекао је да једва чека почетак лиге.

- Дуга је била пауза, зажелели смо се утакмица. Није лако играчима да иду из сезоне у паузу, па опет у лигу. Гледамо да уђемо што пре у такмичарски ритам. Вратиће се Битадзе, Зарић и Илић, а Ратковица и Станић су отишли у ОКК. Комплетно нова екипа и требаће нам времена да се то уклопи. Имамо месец дана да се уклопимо и изборимо за плеј-оф, што нам је циљ, а после ћемо видети - рекао је Милојевић.

Бранилац титуле Црвена звезда такмичење почиње као домаћин у суботу од 18 часова утакмицом против Дунава из Старих Бановаца, у Групи А.

- Честитам свим клубовима који су из Кошаркашке лиге стигли у Суперлигу. Остварили смо један циљ, освојили смо АБА лигу и обезбедили пласман у Евролигу, али то не значи да треба да престанемо да радимо, већ да будемо спремнији и концентрисанији, јер желимо да освојимо домаћу лигу. Јесмо остварили успех, али славили смо један дан, а сада мора да се ради - рекао је тренер Звезде Милан Томић.

Он је оценио да није проблем то што се из једног такмичења улази у друго.

- Тиме се не нарушава континуитет и хемија екипе, имамо 12 играча спремних да дају максимум. Са друге стране, остале екипе имале су времена да се потпуно освеже, опораве, можда и да припрема нешто ново, другачије у односу на оно што смо видели до сада - навео је Томић.

У Суперлиги Србије за Звезду неће играти Џо Регланд, Стратос Перпероглу и Маик Цирбес.

- Одлука о скраћењу списка играча је била, двојица повређених и Цирбес. Таква одлука је донета због хемије екипе и то је моја одлука јер сматрам да је то најбоље за тим. Нисмо се емотивно испразнили и физички, свако треба да ради свој посао, сезона траје и имамо још месец и по дана да обавимо посао. Радимо даље, играчи су освежени добили су два дана слободно, напунили су батерије и биће спремни - навео је Томић.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zapad
Ovu super ligu igraju zvezda I partizan drugi nisu bitni ili nisu davali izjave
Željko Pavlović
Lazić(C), Beron, Dobrić, Faje i Simanić.
Mosquito
KK CZ ipak je dobila pojacanja za domacu ligu. Pored Belosevica i Obrknezevica za crveno bele potpisao i Covicev dzoker iz rukava, Leon Deleon.
DS10
Jedini dokumentovani snimci nasilja nad sudijama su oni snimci iz dvorane Milenium kada se upalo u sudijsku svlacionicu I ona razna stipanja sudija I ona silna psovanja( kao kocijas ). Sve ovo ostalo, bar mi obicni navijaci, mozemo svesti pod ''rekla-kazala'', cuo ja od ovoga ili onoga ali ono sto je dokumentovano I dostupno u svakom momentu isvakom gradjaninu koji ima internet su samo ove cinjenice.
Mosquito @ panonija
U minut do dvanaest.
Прикажи још одговора
los penzos 47
Šta traži "Trinki boj" u odeljku fudbalskesuper lige?!
Dule "Grobar"
Trinki, SADA probaj sve - Pecarskog, Pazina, Trifunovica, Duleta Tanaskovica, neka se "okale", a obavezno da gleda utakmice u dvorani i mali Radovanovic, neka dete oseti "uzivo" gde je dosao.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.